Архів новин

28 августа 2017

Увага! Змінюється режим роботи КПВВ «Станиця Луганська»

До відома громадян. З 1 вересня 2017 року КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме за наступним режимом роботи:

з 07:00 до 18:00 (за київським часом).

Народжені у 1998 році і пізніше можуть перетинати лінію розмежування з довідкою ДМС України

Усвідомлюючи проблеми, що виникають у громадян України, які мешкають у населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень щодо перетину лінії розмежування, Міністерство внутрішніх справ України повідомляє про наступне.

Особи, які народилися у 1998 році та пізніше та оформлюють паспорт громадянина України, можуть здійснювати перетин лінії розмежування при в’їзді на тимчасово непідконтрольну українській владі територію та виїзді з неї за умови пред’явлення довідки Державної міграційної служби України про здачу документів на отримання паспорта.

Словаччина передала обласній дитячій лікарні рентген-апарат для операційного блоку

Таку всебічну допомогу Луганському обласному дитячому клінічному лікарні надав Благодійний Фонд «Україна – Словаччина СОС».

Лікарі вважають, що це дуже своєчасна допомога маленьким пацієнтам, яким тепер не виходячи з операційного блоку проводитимуть різноманітні рентгенологічні дослідження.

Наявність такого медичного обладнання позбавить дітей від додаткового транспортування для їх обстеження до інших відділень. Це значно скоротить термін встановлення діагнозу та в свою чергу позитивно вплине на результати лікування та терміни перебування хворої дитини у стаціонарі.

Перший набор курсантів ЛДУВС імені Е.О. Дідоренко відзначив День Незалежності України

З нагоди Дня Незалежності України у Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренко відбулися урочисті заходи, присвячені першому за останні роки вступу курсантів, а також першому випуску Луганського Центру первинної професійної підготовки «Академії поліції».

Майбутніх офіцерів та випускників «Академії поліції» привітали заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та керівництво правоохоронних органів області.

Десяте «золото» українців на Універсіаді – у луганчан

Стрибуни у воду Олександр Горшковозов та Анастасія Недобіга здобули для України десяте «золото» XXIX Всесвітньої літньої Універсіади, яка триває у Тайбеї.

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка із результатом 398,90 бала посіли перше місце у командних синхронних стрибках у воду.

Друге місце виборов тандем з Канади (362,80), «бронза» – у змішаного дуету з Німеччини (353,15).

Вітаємо наших спортсменів і тренерів Тамару Токмачову та Ларису Афанасьєву.

Відремонтовано повітряну лінію електропередачі «Луганська ТЕС – Лисичанська»

Планово-попереджувальний ремонт основної магістральної повітряної лінії електропередачі напругою 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська» виконано протягом 25-27 серпня.

Відповідні заходи підвищать надійність електропостачання Лисичанського енерговузла до роботи в осінньо-зимовий період та у зв’язку з підготовкою до запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Завдяки злагодженій роботі та майстерності  персоналу Бахмутського РЕЦ ВП «Північна ЕС» ДП «НЕК «Укренерго» в стислі терміни виконано заміну дефектної ізоляції, ремонт проводу та грозозахисного тросу.

Данська Рада у справах біженців інформує про початок нового проекту

Данська Рада у справах біженців інформує про початок нового проекту підтримки ініціатив місцевих громад, направлених на  відновлення/розвиток інфраструктури населених пунктів Луганської  області (Попаснянський, Станично-Луганський, Новоайдарський райони), які відносяться до сільської місцевості, та розташовані вздовж лінії зіткнення.

Цілі проекту:

- Відновлення або розвиток інфраструктури населеного пункту, що знаходиться в сільській місцевості поблизу лінії розмежування;

-  Об'єднання і мотивація громади;

Відремонтована ПЛ 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська» знову забезпечує надійну роботу регіону.

       З метою підвищення надійності енергопостачання Лисичанського енерговузла в ході підготовки Луганської області до роботи в осінньо-зимовому періоді та у зв’язку з підготовкою до запуску в роботу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» з 25.08.2017 по 27.08.2017 було виконано планово-попереджувальний ремонт основної магістральної повітряної лінії електропередачи напругою 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська».

На Луганщині обговорено створення ґендерного паспорту області та реалізації резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

23 серпня 2017 року відбулася зустріч представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації із радником голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Людмилою Харченко та представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ. Метою зустрічі стало обговорення питань створення ґендерного паспорту Луганської області та втілення Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року.

Ми зробимо Луганщину успішним краєм щасливих освічених людей, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 28 серпня, відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в умовах реформування освітньої галузі Луганщини».

Відкриваючи захід, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив, що розвиток освіти є пріоритетом для Луганщини.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду серпня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Знизилися ціни на цибулю ріпчасту (на 18,3 % – з 8,91 грн до 7,28 грн), капусту (на 13,4 % – з 7,19 грн до 6,23 грн), буряк (на 10,2 % – з 5,77 грн до 5,18 грн), олію соняшникову (на 4,2 % – з 30,24 грн до 28,96 грн), свинину (на 3,3 % – з 97,96 грн до 94,70 грн), картоплю (на 1,3 % – з 7,54 грн до 7,44 грн), моркву (на 1,1 % – з 8,53 грн до 8,44 грн).

Данська Рада у справах біженців оголошує про початок проекту підтримки ініціатив місцевих громад

Данська Рада у справах біженців інформує про початок нового проекту підтримки ініціатив місцевих громад, направлених на відновлення/розвиток інфраструктури населених пунктів Луганської області, зокрема, Новоайдарського, Попаснянського, Станично-Луганського районів, що відносяться до сільської місцевості, які розташовані поблизу лінії зіткнення.

Мета – відновлення або розвиток інфраструктури населеного пункту, об'єднання і мотивація громади, а також розвиток потенціалу спільноти для вирішення проблем власними силами.

Умови реалізації проекту:

На шахті «Горська» ДП «Первомайськвугілля» відкрили оновлений спортивний заклад

Такий подарунок місцевим жителям піднесли на День Шахтаря, який Україна відзначила в останню неділю серпня.

Відтепер працівники усіх підприємств, які неподалік розташовані, а також люди, що тут проживають, матимуть безкоштовний доступ до спортивного закладу та можливість тренувати своїх дітей.

Під час урочистого заходу директор Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест привітав шахтарів зі святом та побажав, миру, добробуту та родинного благополуччя, м'якого вугілля і міцної покрівлі.

Данська Рада у справах біженців оголошує про початок проекту підтримки ініціатив місцевих громад

Данська Рада у справах біженців інформує про початок нового проекту підтримки ініціатив місцевих громад, направлених на відновлення/розвиток інфраструктури населених пунктів Луганської області (Новоайдарський, Попаснянський, Станично-Луганський райони), що відносяться до сільської місцевості та розташовані вздовж лінії зіткнення.

 

Цілі проекту:

 

Знані луганчани відзначені державними нагородами з нагоди Дня Незалежності України

Про це йдеться в Указі Президента України Петра Порошенка №251/2017 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України».

Тож, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм серед багатьох українців нагороджено і п’ятьох жителів Луганської області.

Орденом «За заслуги» ІІ ступеня відзначено ветерана праці Анатолія Олександровича Єріна.

Геннадій Зубко: ЄС надасть Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності

Для нас важливо, аби Фонд енергоефективності мав результат на рівні країни, а не просто зменшив рахунки домогосподарств. Завдання Фонду — не тільки розробка продуктів, але й моніторинг реформи і її результату, аби показати, яким чином інвестиції повертаються в державний бюджет. Тому ми дуже уважно прораховуємо перспективи Фонду і ретельно готуємося до його старту.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю агенції УНН.

Новини АТО: на Луганському напрямку не зафіксовано жодного обстрілу

За минулу добу, 27 серпня, на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу з протилежної сторони, яка нарешті дотрималася угод щодо «шкільного перемир’я» – режиму припинення вогню з нагоди початку навчального року.

Нагадаємо, що це рішення було досягнуто на нещодавньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.