Архів новин

22 августа 2017

В потенційній Новоайдарській об'єднаній територіальній громаді відбувся тренінг, присвячений ідентифікації потреб та визначенню проблем

Тренінг відбувся в рамках компоненту "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях", який є частиною проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України». Даний компонент виконує Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund в рамках проекту, який реалізовується структурою ООН Жінки разом з Програмою розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу.

Як би не було важко будувати у роки війни, ми це робимо, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 22 серпня, під час урочистостей, присвячених відкриттю відремонтованої будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Президент України Петро Порошенко: Для встановлення миру на Донбасі має прозвучати публічний заклик Президента Росії припинити війну!

Перебуваючи на Луганщині, Президент України Петро Порошенко у м. Щастя зустрівся з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі були обговорені питання забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі, а також необхідність введення миротворчого контингенту ООН та  розташування спеціальних баз ОБСЄ вздовж лінії розмежування.

Президент України ознайомився з відремонтованою будівлею обласного театру у Сєвєродонецьку

Перебуваючи з робочою поїздкою на Луганщині, Петро Порошенко разом з очільником області Юрієм Гарбузом, сьогодні, 22 серпня, оглянув відремонтовану будівлю Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру у Сєвєродонецьку.

Петро Порошенко: Що може бути найбільш яскравим символом мирного життя, ніж театр?

Сьогодні, 22 серпня, після відкриття капітально відремонтованої будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Президент України вручив державні нагороди жителям Луганщини.

Президент України відкрив оновлену будівлю обласного театру у Сєвєродонецьку

Наступним пунктом робочої поїздки Петра Порошенка став Сєвєродонецьк, де він із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом узяв участь у відкритті оновленої будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Разом з Міністром культури України Євгеном Нищуком, Повноважним послом Японії в Україні Сумі Шігекі та директором театру Сергієм Дорофєєвим вони розрізали символічну синю стрічку.

Про проведення у жовтні 2017 року в Новому Саді, Республіка Сербія ювілейного 50-го міжнародного ярмарку туризму та міжнародних ярмарок ЛОРІСТ.

Українсько-сербська ділова палата запрошує гостей та експонентів з України на  ювілейний 50-ий міжнародний ярмарок туризму та міжнародні ярмарки ЛОРІСТ, які відбудуться у жовтні 2017 року в Новому Саді, Республіка Сербія:

5-7 жовтня 2017року Міжнародний ярмарок туризму
3-8 жовтня 2017 року Міжнародні ярмарки ЛОРІСТ,  полювання, риболовлі та спорту.

Петро Порошенко особисто перевірив якість сигналу нової телевежі

Одразу після відкриття радіотелевізійної станції Президент України перевірив якість сигналу, який розповсюджується на всю підконтрольну територію області та на частину тимчасово непідконтрольної.

Так, під час прямої трансляції було налагоджено телезв’язок з КПВВ «Станиця Луганська», звідки доповів начальник відділу Прикордонної служби «Станично-Луганське 2» Сергій Киселевич.

Президент України відкрив радіотелевізійну станцію у Новоайдарському районі

Перебуваючи з робочою поїздкою на Луганщині, Петро Порошенко взяв участь у відкритті нової 134-метрової радіотелевізійної станції, розташованої неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району.

Петро Порошенко з робочою поїздкою на Луганщині

Сьогодні, 22 серпня 2017 року, Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки візьме участь в урочистих відкриттях радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі та відновленої будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру у місті Сєвєродонецьк.

Першим об’єктом, який відвідає Глава держави, стане нова радіотелевізійна станція висотою 134 м поблизу села Бахмутівка у Новоадарському районі.

Будьте відповідальні! Не підпалюйте суху рослинність!

На Луганщині поновилися випадки самовільного випалювання сухої рослинності, що призводить до виникнення пожеж, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Зараз, у період спеки, однією із найбільших проблем екології у Луганській області є спалювання сухої рослинності.

Спалювання сухостою спричиняє пожежі в екосистемах, що не лише негативно впливає на екологію, але й на здоров'я людей.

Луганський студент виграв срібло Універсіади в синхронних стрибках з трампліна

Студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Станіслав Оліферчік у парі з Вікторією Кесар стали срібними призерами XXIX Всесвітньої літньої Універсіади в Тайбеї.

Вони посіли друге місце в синхронних стрибках з триметрового трампліна.

Українська пара виконала всі стрибки без зривів і заробила 284,64 бала, що дозволило їй завоювати срібло.

В активі збірної України вже вісім нагород – три золоті, дві срібні та три бронзові.

На Луганщині піротехнічними розрахунками ДСНС вилучено 44 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,04 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни Сумської області) обстежено акваторію річки Сіверський Донець площею 0,3 га у Попаснянському районі Луганської області.

В онлайн-доступі розміщено електронні версії підручників для 9 класу

Цього року Міністерство освіти і науки вперше разом із плановим друком підручників закупило у видавництв електронні версії книг.

Таким чином, у вільному доступі є повний комплект підручників для 9 класу з усіх предметів, найменувань та авторства, що закуповувалися у 2017 році. Завантажити книги можна за посиланням.

БІЗНЕС ДНІ В ГОМЕЛІ

Гомельське відділення Білоруської Торгово-Промислової Палати спільно з Гомельським обласним виконавчими комітетом організовує міжнародний захід «Бізнес Дні в Гомелі», який відбудеться
27 жовтня 2017 року.

«Бізнес Дні в Гомелі» - міжнародний майданчик для бізнес-спільноти, яка об'єднує провідних експертів, економістів, вітчизняних та зарубіжних ділових партнерів, представників закордонних ТПП і бізнес-асоціацій.

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської облдерадміністрації як організатор оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути).

Конкурс вібудеться 21 вересня 2017 року.

Пологи в Україні будуть оплачуватися державою

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі. Держава покриє на 100% вартість цих послуг.

Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль. Зокрема, в останній редакції законопроекту №6327 зазначається:

Скористатися правом на монетизацію субсидій можуть близько двох мільйонів українських сімей

Регіональним органам соціального захисту населення доручено вжити заходів щодо додаткового інформування населення про можливість монетизації зекономлених сум субсидій та подання заяв громадянами у визначені терміни, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Новини АТО: унаслідок ворожих обстрілів у Станично-Луганському районі сталося загоряння лісу

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку смт Станиця Луганська, його околиць та села Старий Айдар тричі застосовувалися автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

Унаслідок обстрілів району сьогодні уночі на території Малинівського лісництва сталося загоряння лісу. Площа пожежі складає приблизно 30 га. 

Про втрату чинності деяких повноважень органів виконавчої влади

З першого липня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від  07 червня  2017 року № 394 «Про внесення змін у додаток до  постанови  Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету  Міністрів України».

Відповідно до цієї постанови обласні державні адміністрації  втратили повноваження регулювати (встановлювати):