Архів новин

02 августа 2017

Низка нагород для Луганщини в особистому заліку всеукраїнських змагань зі спортивного орієнтування

У Закарпатській області відбувся командний чемпіонат України зі спортивного орієнтування, у якому взяли участь 250 спортсменів з 16 областей України та 21 команда. Нашу область представляли вихованці Сєвєродонецької ДЮСШ.

Програма змагань складалася з довгої дистанції в околиці с. Оріховиця, середньої – в с. Оноківці, короткої – в Ужгороді.

На Луганщині почали перевіряти районні заклади освіти

У рамках робочої поїздки щодо перевірки навчальних закладів заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк першим  відвідали Кремінський район.

Лікарі-добровольці надали спеціалізовану медичну допомогу жителям Білокуракінщини

Це перший візит лікарів Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова до Білокуракинського району.

У рамках липневої ротації ПДМШ тут працювали офтальмолог Олег Моргун та хірург Павло Добра з Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 8 та ортопед-травматолог Микола Зеленько зі Спеціалізованої багатопрофільної лікарні № 1.

За період перебування вони надали медичну допомогу та консультації 1889 пацієнтам, більшість з яких, а саме – 1113 осіб, звернулися до офтальмолога так, як вже десять років в районі немає лікаря-окуліста.

Перспективи впровадження пенсійної реформи

Чому потрібна пенсійна реформа?

 

В Україні 11,7 мільйонів пенсіонерів, з яких 8 мільйонів (68 %) отримують пенсію у мінімальному розмірі.

Тобто, фактично розмір пенсій не залежить від тривалості стажу роботи та заробітку, з якого особа сплачувала внески. Це ліквідує мотивацію людей працювати легально та сплачувати внески.

 

Запрошуємо на презентацію діяльності громадської організації «Team 4 Ukraine» з Чехії

Круглий стіл відбудеться 8 серпня о 12:00 у приміщенні Луганської облдержадміністрації.

В рамках заходу планується презентація проектної діяльності громадської організації «Team 4 Ukraine» (Т4U) на території України та Чехії, зокрема, у сфері кібербезпеки, публікації на тему «Класифікація основних учасників процесу сецесії на тимчасово окупованих територіях України».

До участі у засіданні круглого столу запрошуються журналісти, представники органів місцевого самоврядування та громадськості.

56 дітей зі Станиці Луганської відпочивають на Миколаївщині

Дитячий оздоровчий центр «Орлятко», розташований у селі Рибаківка Березанського району, зустрів дітей зі Станиці Луганської.

Діти віком від 5 до 16 років відпочиватимуть та оздоровлятимуться у дитячому таборі на березі Чорного моря протягом трьох тижнів.

Адміністрація табору організувала привітний прийом дітей з розташованого на лінії розмежування району та покладає багато зусиль для оздоровлення і безпечного перебування відпочиваючих на морі.

Юрій Гарбуз: 30-40 нових сучасних амбулаторій на Луганщині почнемо будувати вже у цьому році

Нагадаємо, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз перебуває з робочою поїздкою у Києві, де він провів низку ділових зустрічей з представниками центральних органів влади. Зокрема, з Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим і заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Левом Парцхаладзе.

УРЯД КЕНІЇ ПРОДОВЖИВ ПРОЦЕДУРУ БЕЗМИТНОЇ ЗАКУПІВЛІ КУКУРУДЗИ

Урядом Кенії була офіційно поширена інформація серед органів державної влади Кенії (у тому числі серед податкових та митних органів) щодо продовження до 30 червня 2018 р. спеціалізованої процедури безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи для потреб уповноважених компаній, які входять до Асоціації мукомелів та Асоціації виробників комбікормів Кенії.  

Урядом Кенії також було прийнято рішення про продовження
до 30 вересня 2017 р. спеціалізованої процедури безмитної закупівлі «білої» харчової кукурудзи. 

На Луганщині сало, морква та буряк – найдешевші в Україні

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду липня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Знизилися ціни на капусту (на 35,2 % – з 13,72 грн до 8,89 грн), моркву (на 30,9 % – з 13,34 грн до 9,22 грн), буряк (на 20,9 % – з 7,43 грн до 5,88 грн), цибулю ріпчасту (на 8,5 %– з 11,14 грн до 10,19 грн), картоплю (на 8,3 % – з 8,33 грн до 7,64 грн), крупу гречану (на 1,6 % – з 26,31 грн до 25,89 грн) та цукор (на 0,1 % – з 17,36 грн до 17,34 грн).

В рамках «Північної ініціативи» NEFCO на Луганщині впроваджуються 25 проектів з енергоефективності

Сьогодні, 2 серпня, у Агенції регіонального розвитку Луганської області відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна,  керівників структурних підрозділів ОДА з представниками Норвезької північної фінансово-економічної корпорації щодо реалізації інвестиційної діяльності в області.

Невикористані бюджетні місця нададуть пільговим категоріям вступників

Невикористані місця державного замовлення у вищих навчальних закладах будуть надані пільговим категоріям вступників, до яких належать діти загиблих воїнів АТО та діти Героїв Небесної Сотні, діти воїнів АТО, учасники бойових дій АТО, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Абітурієнти, що вступали на природничі та технічні спеціальності, але не пройшли на бюджет, також зможуть отримати місце, якщо вступники, які отримали рекомендацію до зарахування, відмовляться від бюджету чи не принесуть вчасно оригінали потрібних документів.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

     31 липня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації, заступник голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Клименко Юрія Юрійовича відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Були розглянуто питання:

               І. Про заходи щодо відновлення газозабезпечення населених пунктів Тошківка, Тошківка 1, Нижнє, Нижнє 1 Попаснянського району та Кримське Новоайдарського району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

 28 липня 2017 року під головуванням заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації, заступника голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Клименко Юрія Юрійовича відбулося засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Були розглянуті питання:

1. Про виконання Плану заходів щодо безпечної роботи об’єктів, які становлять техногенну або екологічну небезпеку, що знаходяться на території Луганської області, підконтрольній Україні.

Проведено моніторинг виконання регіональних цільових програм

Протягом І півріччя реалізовувалось 40 регіональних програм. Аналіз фактичного фінансування програм свідчить про збереження тенденції до зміцнення їх ресурсного забезпечення.

Станом на 1 липня фактичний обсяг фінансування регіональних програм за рахунок усіх джерел склав 462,9 млн грн, що вже перевищує річний показник за минулий рік на 48,7 млн грн (2016 рік – 414,2 млн грн, 2015 рік – 215,1 млн грн).

Новини АТО: куля ворожого снайпера унесла життя нашого військовослужбовця

Вчора ввечері внаслідок ворожого обстрілу зі снайперської зброї поблизу села Новозванівка Попаснянського району загинув український воїн.
Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке Попаснянського району вісім разів відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, БМП, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.