Архів новин

11 августа 2017

«Нас не треба жаліти і нами не слід захоплюватися»: у Сєвєродонецьку відбувся «круглий стіл» осіб з інвалідністю

Сьогодні, 11 серпня 2017 року, у Сєвєродонецьку відбулася конференція «Відстоювання інтересів та прав осіб з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН «Про права осіб з інвалідністю» роль громадських організацій». Відкрив захід голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Також були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

У Попаснянському районі активізується робота щодо попередження домашнього та ґендерного насильства

10 серпня 2017 року відбулося засідання Попаснянської районної робочої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї. Захід відбувся під головуванням начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Скребцової, адже саме управління є координатором тематики попередження насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства.

«Нас не треба жаліти і нами не слід захоплюватися»: у Сєвєродонецьку відбулася конференція осіб з інвалідністю

Сьогодні, 11 серпня 2017 року, у Сєвєродонецьку відбулася конференція «Відстоювання інтересів та прав осіб з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН «Про права осіб з інвалідністю» роль громадських організацій». Відкрив захід голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Також були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Луганська обласна філармонія оголошує конкурс на заміщення вакантних посад

1.Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, концертмейстер, група 1-х скрипок – 1одиниця.

2.Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група 1-х скрипок – 3одиниці.

3. Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група 1-х скрипок – 1 одиниця.

4. Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група 2-х скрипок – 1 одиниця.

5. Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група 2-х скрипок – 3 одиниці.

У Херсонській області розпочав роботу благодійний табір для дітей бійців АТО та вимушених переселенців

У таборі «Дерево життя», розташованому у селі Лазурне, відпочинуть діти українських військових, діти-переселенці з Донбасу та ті, що проживають поблизу лінії розмежування.

Загалом, до участі у ньому залучено 114 хлопців та дівчат з Луганської, Донецької, Львівської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської та Черкаської областей.

Юрій Гарбуз сформував штаб по запуску Сєвєродонецького «Азоту»

Сьогодні, 11 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів перший штаб щодо запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», яке останні три роки працювало лише періодично на привізній сировині.

Інформація щодо правил поведінки на воді

З метою попередження нещасних випадків, управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації нагадує про правила поведінки на воді:
- плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин;
- не можна доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судорога, відбутися припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин, а в перервах пограти в рухливі ігри: волейбол, бадмінтон;

Кінострічка «Червоний» незабаром вийде на широких екранах країни

24 серпня, на День незалежності України, в національний прокат виходить новий український художній фільм – гостросюжетна історична драма «Червоний». Стрічка створена на замовлення та за підтримки Державного агентства України з питань кіно та вироблений спільно з компаніями «ІнсайтМедіа» – продюсерський центр та ПрАТ «Одеська кіностудія». Основою фільму став роман-бестселер Андрія Кокотюхи. Режисером стрічки став Заза Буадзе, виконавцем головної ролі – Микола Береза.

Ініціатива «Папа для України»: 105 маленьких луганчан оздоровлюються у таборі «Брусіно»

Цього літа Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» у співпраці з благодійним фондом «Ініціатива «Папа для України» відправили 105 хлопчиків та дівчаток на літній відпочинок до позаміського табору оздоровлення та відпочинку «Брусіно» Донецької області.

Переважаюча кількість дітей є внутрішньо переміщеними особами, які проживають у м. Сєверодонецьку та Старобільську, а також у Станиці Луганській.

Підписано Меморандум з вишами Луганщини у рамках всеукраїнського проекту «Я маю право»

10 серпня 2017 року відбулись робочі зустрічі начальника Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяни Філатової з керівництвом, представниками викладацького складу, студентської молоді Юридичного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та Сєвєродонецького інституту міжрегіональної академії управління персоналом.

Щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004
№ 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» непрацюючим фізичним особам, які постійно  надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається  щомісячна компенсаційна виплата

Мінрегіон і Профспілка підписали зміни до галузевої угоди щодо підвищення заробітної плати працівників у галузі будівництва — Парцхаладзе

10 серпня 2017 року Міністерство регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України та Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України підписали зміни до чинної галузевої угоди у будівництві щодо підвищення тарифної частини заробітної плати працівників галузі.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Мінрегіон підбив підсумки конкурсу на кращі будинки та споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в 2016 році

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбулося офіційне нагородження переможців конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України у 2016 році.

Реконструкція Сєвєродонецької ТЕЦ посилить енергобезпеку регіону, – Юрій Гарбуз під час зустрічі з китайськими інвесторами

10 серпня 2017 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками Міжнародної інжинірингової компанії CCTEG та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».

На території ТЕЦ відбулася робоча зустріч керівництва підприємства та делегації з КНР. Були порушені питання реалізації проекту «Реконструкція ДП «Сєвєродонецької ТЕЦ» для забезпечення її конкурентоспроможності на ринку електричної енергії».

Щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» непрацюючим фізичним особам, які постійно  надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається  щомісячна компенсаційна виплата

 

Новини АТО: поблизу Кримського поранено нашого бійця

Сьогодні, 11 серпня, після півночі поблизу села Кримське Новоайдарського району у результаті ворожих обстрілів з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї було поранено українського військовослужбовця.

Загалом, протягом минулої доби та після опівночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.