Архів новин

14 августа 2017

Громадяни активно користуються правом на доступ до публічної інформації: кількість запитів зросла у півтора рази

Правові та практичні аспекти реалізації права громадян на доступ до публічної інформації обговорили сьогодні під час семінару-наради  для фахівців, відповідальних за організацію такої роботи у структурних підрозділах  Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

Громадяни активно користуються правом на доступ до публічної інформації: кількість запитів зросла у півтора рази

Правові та практичні аспекти реалізації права громадян на доступ до публічної інформації обговорили сьогодні під час семінару-наради  для фахівців, відповідальних за організацію такої роботи у структурних підрозділах  Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

Ми не повинні допустити незаконних дій щодо ринку землі та сільського господарства, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 14 серпня, під час установчого засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель.

«Разом з правоохоронними органами ми таким чином будемо протидіяти рейдерству задля збереження сільгоспвиробниками Луганщини землі та врожаю», – наголосив очільник області.

Діти з прифронтового району Луганщини виїхали на відпочинок до Хорватії

Сьогодні друга група дітей зі Станично-Луганського району вирушила до Республіки Хорватії – міста Савудрія.

Там вони будуть відпочивати на базі Загребського холдингу «Владимир Назор».

Це спільна поїздка дітлахів із Донецької та Луганської області.

Під час перебування у Хорватії на дітей чекатиме знайомство з культурою і традиціями та цікаві екскурсії.

У свою чергу, наші хлопці та дівчата підготували для хорватських однолітків низку заходів, які спрямовані на знайомство з культурною спадщиною України.

На Попаснянщині відновлюють міст через річку Лугань

Одна з найгостріших проблем Попаснянського району – два зруйновані під час бойових дій мости.

Вирішення питань щодо відновлювання інфраструктури району виведено на державний рівень. У липні з ними особисто ознайомився заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час своєї робочої поїздки на Луганщину.

Зараз повним ходом йдуть ремонтні роботи мосту через річку Лугань, що знаходиться поблизу прифронтового села Троїцьке. Він є єдиним шляхом, який з’єднує цей населений пункт з «великою землею».

Білокуракинці першими захистили проект Стратегії розвитку району

Відсьогодні в облдержадміністрації розпочалася презентація існуючих або проектів Стратегій розвитку міст та районів Луганщини, об’єднаних територіальних громад та Планів заходів до їх реалізації на 2017-2018 роки, а також проектів Планів заходів на 2019-2020 роки.

ПОСЕРЕДНИЦЬКИЙ ЗАХІД "МОЖЛИВОСТІ ПАРТНЕРСТВА З ІТ-КОМПАНІЯМИ"

Представництво мережі "EEN" в Торговій палаті Дубліну, спільно з USAID та Invest Nothern Ireland приймають делегацію ІТ-компаній з Албанії, Боснії і Герцеговини, Македонії, Молдови, Сербії та України.

Делегація з близько 40 ІТ-компаній прагне зустрітися з ірландськими компаніями та ІТ-асоціаціями/кластерами для обговорення можливостей бізнесу в галузі FinTech, eHealth, Travel Tech, Cyber Security, Telecom та ін.

МІЖНАРОДНИЙ ЯРМАРОК ТУРИЗМУ ТА МІЖНАРОДНІ ЯРМАРКИ ЛОРІСТ У РЕСПУБЛІЦІ СЕРБІЯ

Українсько-сербська ділова палата запрошує на ювілейний 50-ий міжнародний ярмарок туризму та міжнародні ярмарки ЛОРІСТ, які відбудуться у жовтні 2017 р. в Новому Саді, Республіка Сербія:

05-07 жовтня 2017 р. Міжнародний ярмарок туризму

03-08 жовтня 2017 р. Міжнародні ярмарки ЛОРІСТ, полювання, риболовлі та спорту.

На Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,36 га місцевості у м. Сватове та Станично-Луганському районі.

Загалом, за минулу добу було виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів: 2 мінометні міни, 1 одиницю інженерних боєприпасів, 22 одиниці підривників та 4 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Конкурс для журналістів на найкращий матеріал про євроінтеграцію

У рамках проекту Association4U відкрито конкурс для журналістів на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Буклет про конкурс можна знайти тут: http://bit.ly/EUUAJournalistContest

Мета конкурсу:

Луганчанка стала чемпіонкою європейської першості з пауерліфтингу

У фінському місті Юліторніо завершився чемпіонат Європи з класичного жиму штанги лежачи серед чоловіків, жінок, ветеранів, юніорів та юнаків.

Так, вже в перші дні змагань подвійного успіху домоглася спортсменка з міста Попасна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Ганна Кадацька.

Вона виступила у ваговій категорії до 57 кг дивізіону «MastersI» і здобула «золото» чемпіонату з результатом 92,5 кг.

Крім цього, луганчанка стала кращою спортсменкою за підсумками чемпіонату Європи у своїй віковій категорії.

Незаконні лісоруби замість прибутку отримали кримінальну справу

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області в ході відпрацювання оперативної інформації виявили незаконних лісорубів.

Так, 12 серпня приблизно об 11 годині на 4 км залізничної колії за сполученням Попасна-Бахмут Попаснянського району «фантомівці» встановили факт несанкціонованого розкрадання (вирубки) лісо- та пиломатеріалів у лісовій смузі поблизу залізничної колії.

Інформація щодо протипожежної безпеки у літній період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Розглянуто стан удосконалення оцінки результатів діяльності міст та районів області

11 серпня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нарада з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та представники інших центральних органів виконавчої влади. 

Відкриття відремонтованого автомобільного шляхопроводу у Сєвєродонецьку

16 серпня відбудиться відкриття відремонтованого автомобільного шляхопроводу у Сєвєродонецьку. Ремонт проведений Програмою Розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії. Загальна вартість робіт – 300 000 дол. США. На об’єкті вули відремонтовані та посилені опори та плити покриття для автомобілів і пішоходів. Повністю замінено асфальтове покриття, в тому числі під’їзних до об’єкту доріг. Також була встановлена гідроізоляція та сучасна автономна система освітлення, яка працює на енергії сонця та вітра.

У відкритті братимуть участь:

50 підприємств Луганщини планують взяти участь у CXID-EXPO-2017

12-13 вересня у Києві в приміщенні Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська, 33) відбуватиметься захід CXID-EXPO-2017.

Його організаторами виступають Програма розвитку OOH (ПPOOH), Луганська та Донецька обласні державні адміністрації, Торгово-промислова палата України та Агенції регіонального розвитку Луганської та Донецької областей.

Представляти Луганщину у Києві будуть 50 підприємств.

Переваги отримання пенсій через банківські установи

Сьогодні перерахування пенсії на банківську карту – це сучасніший і зручніший спосіб отримувати пенсію, який має ряд переваг, а саме: зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування, а шлях коштів від Пенсійного фонду України до листоноші триває три робочі дні. Якщо кошти профінансовано в п’ятницю, то пенсіонер їх отримає у вівторок. Тобто, виплата пенсій через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.

VII ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОНГРЕС МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ

З 18 по 20 жовтня 2017 року в приміщенні Міжнародного Конференц-Центру м. Катовіце (Польща) проходитиме VII Європейський Конгрес малих та середніх підприємств.

Даний конгрес є найбільшим у Європі заходом, присвяченим сектору малого та середнього бізнесу, мета конгресу – посилити бізнес-кооперацію між МСБ різних країн, зважаючи на постійно зростаючу роль малого та середнього бізнесу у глобальній світовій економіці. Цього року конгрес проходитиме під девізом «Наука – бізнес – самоврядування – разом для економіки».

Новини АТО: Кримське знову опинилося під обстрілом бойовиків

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району ворогом шість разів відкривався вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів, автоматичних й протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях захисників України поблизу смт Новотошківське та села Новоолександрівка Попаснянського району двічі вівся обстріл з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Асоціація міст України запрошує до обговорення законопроекту про надання ОТГ повноважень з управління земельними ресурсами за межами населених пунктів

Пропозиції прохання подавати до 5 вересня аналітику АМУ з питань земельних ресурсів  Єлізаветі Лалименко в електронному вигляді на адресу  lalymenko@auc.org.ua (тел. 044-486-28-41).

Визначено рейтинг спроможності об'єднаних територіальних громад Луганської області

Фінансовий ресурс при формуванні спроможних громад є найбільш визначальним критерієм, який забезпечить сталий розвиток громад.