Архів новин

19 августа 2017

Луганчани-переселенці відпочили у грузинському «Таборі Майбутнього»

25 молодих українців із числа внутрішньо переміщених осіб Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей відпочили у «Таборі Майбутнього», який розташований поблизу м. Ткібулі, регіону Імереті (Грузія).

Від Луганщини до табору поїхали два представники з міста Лисичанськ.

Масштабна обласна акція #Зроби_подарунок_Захиснику_Незалежності виходить на фінішну пряму

6 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз проголосив про початок обласної акції #Зроби_подарунок_Захиснику_Незалежності.
Тоді очільник області запросив всіх бажаючих долучитися до руху та розповів про його умови.
У рамках акції до Дня Незалежності України, кожен небайдужий житель Луганщини має право зробити особистий подарунок військовослужбовцю, який захищає суверенітет, незалежність та територіальну цільність нашої країни.

Триває передплата на газету «Народна армія» та журнал «Військо України»

Газета «Народна армія» та журнал «Військо України» Міністерства оборони України  –  це друковані видання, в яких професійно висвітлюються актуальні проблеми розвитку оборонного відомства країни, надається інформація про життєдіяльність Збройних Сил України у місцях дислокації військ (сил), зокрема про військовослужбовців, які проявили мужність та героїзм під час виконання службових обов’язків.

У I півріччі на Луганщині відремонтовано понад 80 закладів охорони здоров’я та придбано більше 650 одиниць медобладнання

Заходи з підготовки лікувальних закладів області до роботи у нових умовах господарювання та фінансування тривають.

Так, за перше півріччя 2017 року на 19 об’єктах закладів охорони здоров’я, що фінансуються з обласного бюджету, проведені ремонти на загальну суму 9 млн 200 тис грн.

41 об’єкт міських та районних лікарень відремонтовано на суму 5 млн 596 тис грн з міських бюджетів.

Відновлення 23 об’єктів первинної ланки охорони здоров’я (лікарські амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти) обійшлося міським бюджетам у 1 млн 228 тис грн.

Луганщина готується до опалювального сезону

Сьогодні, 19 серпня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу у режимі скайп-наради з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017–2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

Обговорити питання зібралися директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, керівники комунальних підприємств та представники фінансових установ.

Уряд схвалив надання Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театру та Львівській обласній філармонії статусу національного закладу

Уряд на своєму засіданні схвалив проекти Указів Президента України «Про надання Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театру статусу національного» та «Про надання Львівській обласній філармонії статусу національного закладу».

Проведено скайп-конференцію із керівництвом міст і районів області щодо надання субсидій населенню та організації дитячого оздоровлення

18 серпня 2017 року під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик проведено селекторну нараду в режимі скайп-конференції з керівництвом райдержадміністрацій та міських рад області. Участь у нараді також узяли директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук та начальник Служби у справах дітей ОДА Раїса Родіна.

 

На Луганщині СБУ викрила на хабарі голову районного суду

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили на хабарі голову одного з районних судів Луганщини.

Правоохоронці встановили, що суддя разом з адвокатом вимагали від місцевої мешканки, звинуваченої у шахрайстві, п’ять тисяч доларів США за звільнення від кримінальної відповідальності.

Юрій Гарбуз передав оргтехніку та меблі Луганському зональному відділу Військової служби правопорядку, придбані за кошти обласного бюджету

Урочисте вручення оргтехніки та меблів відбулося сьогодні, 19 серпня, у Сєвєродонецьку в рамках виконання Регіональної програми розвитку правоохоронної сфери та цивільного захисту населення у Луганській області на 2016-2017 роки.

Велосипедистка з Луганщини – на п'єдесталі «Гран-Прі Галичини»

Завершився Відкритий кубок Львову з велоспорту «Гран-Прі Галичини» 2017 року серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок.

Участь у ньому взяла і наша спортсменка – Любов Басова, яка за результатами міжнародних змагань виборола низку нагород. Зокрема, Любов стала кращою у дисциплінах спринт серед жінок та кейрін.

Зазначимо, що цього року до змагань долучились 7 команд з 5 країн, які створили гідну конкуренцію українським спортсменам на трековому полотні.

На Луганщині спроба розбору боєприпасу закінчилась тяжким пораненням 13-річного хлопчика

Вчора, 18 серпня, до Щастинської міської лікарні доправлено дитину з тілесними ушкодженнями. У ході перевірки встановлено, що постраждалий на подвір’ї власного будинку, у селі Тепле Станично-Луганського району, намагався розібрати патрон від великокаліберного кулемету, у результаті чого стався вибух.

Хлопчик отримав множинні осколкові поранення голови, рук, грудей та живота.

Вкотре звертаємось до батьків неповнолітніх дітей!

Аби попередити такі трагічні випадки необхідно дотримуватись простих правил безпеки.

Уряд вдосконалив програму житлових субсидій

Уряд відреагував на запити суспільства і вніс зміни до програми житлових субсидій. Соціальний стан громадян адаптовано до дати призначення субсидії та наближено соціальні нормативи газу до реального споживання послуги. Про це повідомляє Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, на урядову гарячу лінію «15-45» та інформаційно-роз’яснювальний майданчик Teplo.gov.ua  надходило чимало зауважень від громадян, мовляв, чому рахують мої минулорічні доходи, коли зараз я не працюю, чи отримую меншу заробітну плату.

Педагоги області готуються до реалізації Концепції безпечної школи

Протягом трьох днів у Кремінній тривав спільний семінар-тренінг Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Реалізація Концепції безпечної школи в умовах децентралізації та реформування галузі освіти у Луганській області».

Учасники заходу розглянули Концепцію безпечної школи, визначили основні компоненти програмного підходу до безпечних шкіл, ураховували ризики при плануванні навчального процесу. Також вони розробили рекомендації щодо запровадження Концепції безпечної школи у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Новини АТО: на Попаснянщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» у Попаснянському районі.

Зокрема, у напрямку сіл Новоолександрівка та Новозванівка відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.