Архів новин

10 августа 2017

Обласна влада та міжнародні партнери домовились про низку важливих питань

Сьогодні, 10 серпня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Сергій Філь зустрівся у м. Краматорську  із менеджером Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН Віктором Мунтяну та керівником компоненту Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН, спеціалістом з громадської безпеки та соціальної єдності Рустамом Пулатовим.

Протягом 2017 року на Луганщині понад 2,5 тис. безробітних осіб отримали нові професії

Протягом січня – липня 2017 року за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Луганській області проходили навчання 2585 безробітних осіб.

Рівень працевлаштування після закінчення навчання склав 92,4 %.

Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснювалися за 75 професіями, спеціальностями та напрямками, як в нашій області, так і за її межами: у Рівненському, Харківському та Одеському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

У Сєвєродонецьку завершились тактико-спеціальні навчання силових відомств

8-10 серпня у м. Сєвєродонецьку відбулися планові тактико-спеціальні навчання, у яких були задіяні сили та засоби Служби безпеки України, Національної поліції України, ДСНС в Луганській області, Нацгвардії України та представники органів місцевої влади.

«Фантомівці» викрили таксиста-нелегала

Вчора співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області при несенні служби на блок-посту «Лисичанськ-Бахмут» зупинили авто Renault Master. У ньому знаходилися водій та двоє пасажирів, які прямували з м. Бахмута Донецької області до м. Сєвєродонецька Луганської області.

Під час перевірки встановлено, що водій транспортного засобу здійснював господарську діяльність з перевезення пасажирів без державної реєстрації суб'єктом господарювання та відповідної ліцензії.

УВАГА! ТРЕТІЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Оновлена будівля Трьохізбенської школи готова зустріти свої учнів

Так, під час робочої поїздки до Новоайдарського району заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик особисто ознайомилась з ходом ремонтних робіт будівлі цієї школи, яка у лютому 2017 року постраждала від прямого попадання снаряду.

За кошти місцевого бюджету там проведено ремонт стіни, укріплено споруду та замінено вікна.

Мінрегіон продовжив перегляд важливого містобудівного ДБНу з метою широкого публічного обговорення

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжило перегляд та громадське обговорення нового проекту ДБН щодо планування та забудови територій у зв’язку з його доопрацюванням спільно з експертами та громадськістю.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Представники СММ ОБСЄ обговорили з обласною владою проект відновлення енергопостачання у селі Лобачеве

На зустрічі з представниками СММ ОБСЄ заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що найближчим часом за обласні кошти буде розпочато проект з відновлення енергопостачання у селі Лобачеве.

Цей проект передбачає прокладання електричного дроту під землею, що значно скоротить термін будівництва. Також планується впровадження проекту щодо відновлення газопостачання у смт Мирна Долина, смт Тошківка та селі Кримське.

Президент нагородив захисників України

Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку. Глава держави підписав відповідний Указ.

Кремінські діти відпочили в інноваційному англомовному таборі «GoCamp»

Вже другий рік поспіль учні Кремінської школи-гімназії відпочивають в мобільному інноваційному англомовному таборі «GoCamp», що на Київщині.

Цього літа «GoCamp East» базується на території дитячого центру «Дніпро» в Козині, у якому оздоровиться 600 дітей із 24 шкіл Донецької та Луганської областей.

З 17 по 29 липня у таборі перебували 20 учнів Кремінської школи-гімназії на чолі із учителями англійської Ларисою Риковою та Іриною Гарькавець.

Одними із основних партнерів «GoCamp East» стали Посольство Великобританії в Україні та Британська рада в Україні.

Комплексна перевірка

         Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік с 10 по 23 серпня 2017 року представники управління приймають участь в комплексній перевірці Попаснянської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Елеонора Поліщук взяла участь у роботі намету «Перехрестя права» в місті Лисичанську

09 серпня 2017 року директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь у роботі намету «Перехрестя права» в місті Лисичанську. Зазначена акція проводиться Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області в рамках національного просвітницького проекту «Я маю право!» з метою надання консультацій та роз’яснень різним категоріям соціально незахищеного населення.

 

Обласна влада допомагає вирішувати проблеми комунальників

Питання недопущення відключення об’єктів підприємств централізованого водопостачання від системи електрозабезпечення, визначення шляхів оплати поточного споживання електроенергії та погашення заборгованості з неї комунальними підприємствами водопостачання та водовідведення, - були розглянуті 9 серпня на робочій нараді під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Вадима Данієляна.

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ СММ ОБСЄ

09 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками СММ ОБСЄ, в якій від Луганської області брали участь заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

До складу делегації увійшли Томас Севен - керівник Сєвєродонецької філії Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ, Абдіраім Джорокулов – координатор інфраструктури.

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ ПРОЕКТІВ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ

Луганською облдержадміністрацією оголошується проведення конкурсу проектів місцевого розвитку (далі – Конкурс).

Учасниками Конкурсу є органи місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські, районні ради) Луганської області, які зареєстрували проект, попередньо затверджений рішенням відповідної ради (далі – проект).

Основними напрямами, за якими розробляються проекти, є:

1)    організація ефективної системи надання послуг населенню;

2)    розвиток ефективних механізмів управління територіями;

Інформація щодо протипожежної безпеки у літній період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Уряд забезпечує легший доступ до освіти для дітей з особливими потребами

Більше класів зможуть стати інклюзивними, а діти з особливими потребами матимуть кращий доступ до освіти. Відповідні рішення прописано у постанові Кабінету Міністрів України про внесення змін щодо організації інклюзивного навчання, повідомляє Міністерство освіти і науки.

На Луганщині протягом року надано більше 10 тис. витягів з Державного земельного кадастру

На підконтрольній українській владі території Державними кадастровими реєстраторами структурних підрозділів Держгеокадастру прийнято 14 509 заяв на реєстрацію земельних ділянок, з яких зареєстровано 14009 земельних ділянок.

Також  надано 10 854 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру, внесено 166 зміни до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки та внесено відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць – 3.

Проект реконструкції мостів Луганщини на розгляді Державного фонду регіонального розвитку

8 серпня 2017 року відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і
проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

На засіданні було обговорено питання стосовно поданого проекту Сєвєродонецькою міською радою «Реконструкція заплавного мосту № 2 м. Сєвєродонецьк».

Новини АТО: на Луганщині дещо знизилась кількість ворожих обстрілів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське та села Новоолександрівка Попаснянського району ворог вів обстріл з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.