Архів новин

23 августа 2017

26 серпня 2017 року у місті Сватове відбудеться виїзне засідання Луганського регіонального відділення Асоціації міст України за участі Виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана

26 серпня 2017 року у місті Сватове відбудеться виїзне засідання Луганського регіонального відділення Асоціації міст України за участі Виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана.

На засіданні Уряду анонсовано ініціативи держави в сфері модернізації освіти

23 серпня під час засідання Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував наміри Уряду щодо збільшення на 25% заробітної плати вчителів, для чого в проект державного бюджету  на 2018 рік планується додатково закласти 1 млрд грн в межах програми модернізації початкової освіти в Україні.

Уряд планує реформу системи закупівлі ліків для національної медицини

23 серпня на засіданні Уряду було схвалено Концепцію реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, яка передбачає поетапний перехід до 2020 року на 100% закупівлі ліків та медичної продукції для потреб галузі охорони здоров’я через спеціальну державну структуру.

Як правильно впровадити енергомоніторинг та бенчмаркінг в бюджетну сферу міста!

Саме цій тематиці був присвячений тренінг у місті Сєвєродонецьку.

Захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках співпраці з проектами «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» та "Енергоефективні реформи в Україні", що впроваджуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Центральна виборча комісія відмовила в проведенні виборів трьом об'єднаним територіальним громадам Луганщини

Центральна виборча комісія відмовила в проведенні виборів трьом об'єднаним територіальним громадам Луганщини: Щастинській, Новоайдарській і нещодавно створеній Гірській. Незважаючи на таке рішення, «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Луганською облдержадміністрацією готують документи для виборчої комісії і комітету Верховної Ради в надії, що вибори все-таки призначать найближчим часом.

Право вчителя обирати підручник відтепер реалізовано повною мірою: МОН забезпечило вільний доступ до електронних версій підручників для 9 класу

Цього року Міністерство освіти і науки вперше разом із плановим друком підручників закупило у видавництв електронні версії книг. Таким чином у вільному доступі для усіх бажаючих є повний комплект підручників для 9 класу з усіх предметів, найменувань та авторства, що закуповувалися 2017 року. Завантажити книги можна за посиланням.

Волейбольна збірна за участі спортсменки з Луганщини – у чвертьфіналі Універсіади

Сьогодні студентська збірна України, яка виступає на XXIX Всесвітній літній Універсіаді у Тайбеї, одержала третю перемогу на турнірі та вийшла до чвертьфіналу.

У складі збірної одним з найважливіших гравців є Ганна Кириченко з Новоайдару. Луганським вболівальникам вона добре знайома за прізвищем Лісєєнкова та багаторічними виступами за команду «Сєвєродончанка», де волейболістка ставала чемпіонкою та неодноразовою призеркою першості України.

Юрій Гарбуз: Любов до України починається з дитини!

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз завітав до діток Луганського будинку малютки №2 та Луганського обласного дитячого центру для соціально-психологічної реабілітації.

Очільник області привітав маленьких луганчан з Днем Державного Прапора України і прийдешнім Днем Незалежності України та подарував їм коровай.

Юрій Гарбуз наголосив, що любов до України починається з дитини! Та  побажав: «Нехай синє небо над вами завжди буде мирним! І нехай завжди колоситься на Луганщині золотиста нива!»

У Рубіжному створені терапевтичні групи для літнього оздоровлення ВІЛ-інфікованих дітей

Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» – єдина у Луганській області установа для надання медико-соціальних та психолого-педагогічних послуг дітям та молоді з ВІЛ-статусом.

Основними завданнями Центру є створення умов для соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, розроблення і реалізація заходів медико-соціальної підтримки і супроводу, що спрямовані на їх інтеграцію у суспільство.

22 серпня у м. Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

22 серпня у м. Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Під невщухаючі овації майбутніх глядачів, почесний гість святкової події, Президент України Петро Порошенко перерізав синю стрічку, що дало початок новій епосі у розвитку культури міста.

На реконструкцію соціальних об’єктів Луганщини затверджено 24 проекти загальною вартістю 79, 2 млн грн

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів перше засідання робочої групи з координації субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Під час засідання заступник директора Департаменту – начальник управління бюджетної політики, інвестиційної діяльності та туризму Людмила Ахтирська повідомила, що з відновлення та ремонту шкіл, дитячих садочків, лікарень, державних будівель та комунальних підприємств області затверджено перші 24 проекти загальною вартістю 79, 2 млн грн.

У м. Сватове відбудеться дитяча конкурсно-розважальна програма «Країна мрій»

16.00, парк Тітова, мала сцена, м.Сватове

Дитяча конкурсно-розважальна програма «Країна мрій» до Дня незалежності України:
- аніматори
- ігри
- конкурси
- виступи дитячих творчих колективів області
- свято фарб холі «Феєрія фарб».

Співробітники СБУ привітали вихованців школи-інтернату у Гірському

Напередодні Дня Незалежності України співробітники Управління Служби безпеки України у Луганській області завітали до вихованців підшефної Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Представники СБУ не вперше вітають дітей. І у свята, і у будні вони готові допомагати. Цього разу співробітники СБУ привезли у подарунок дитячий майданчик з новими гойдалками та гірками.    

План обласних заходів з нагоди відзначення 26-ї річниці Дня Незалежності України

24 серпня 2017 року 07.00 м. Кремінна  Старт легкоатлетичного марафонського пробігу, присвяченого 26-й річниці Дня Незалежності України з фінішем у місті Сватове

Інформація щодо перекриття руху у Сєвєродонецьку

До уваги сєвєродончан та гостей міста!

З метою безпеки під час святкування заходів, присвячених 26-й річниці Незалежності України, буде перекрито дорожній рух 24 серпня 2017 року з 13:00 до 22:30 з обох боків проспекту Центрального (від вулиці Новікова до вулиці Гагаріна); проспекту Гвардійського (від магазину «Городок» до магазину «Натуральні продукти» (проспект Гвардійський, 27)).

У Рубіжному працюють терапевтичні групи для літнього оздоровлення ВІЛ-інфікованих дітей

Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» – це єдина в Луганській області установа для надання медико-соціальних та психолого-педагогічних послуг дітям та молоді з ВІЛ-статусом. Основними завданнями Центру є створення умов для соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, розроблення і здійснення заходів медико-соціальної підтримки і супроводу, що спрямовані на їх інтеграцію у суспільство.

 

Юрій Гарбуз: У нас багато напрямів співпраці зі Львівщиною

Декларацію намірів співпраці між Луганщиною та Львівщиною підписано сьогодні, 23 серпня, головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом та головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним.

Проект передбачає налагодження співпраці між областями в освітній сфері задля формування в учнівської молоді Східної та Західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

"ДОВІДНИК КОРИСНИХ ПОСИЛАНЬ ДЛЯ ДІЮЧИХ ЕКСПОРТЕРІВ ТА ПОЧАТКІВЦІВ"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Довідник корисних посилань для діючих експортерів та початківців".

Цей довідник містить низку посилань на державні та регіональні органи влади, організації з просування експорту,  навчальну літературу та інші ресурси, які будуть корисними для експортерів.

Держмолодьжитло співпрацюватиме з організаціями вимушених переселенців

У Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбулося підписання Меморандуму про співпрацю Держмолодьжитла з 10 громадськими організаціями, які представляють інтереси внутрішньо переміщених осіб.

Метою Меморандуму є співпраця сторін для захисту житлових прав внутрішніх переселенців, запровадження інноваційних механізмів вирішення житлових проблем ВПО.

Вітаю всіх, у кого в серці живе український Прапор, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 23 серпня, у Сєвєродонецьку водночас  з усією Україною відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та ліцеїстом Луганського обласного ліцею-інтернату «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії Іваном Асташенею підняли синьо-жовтий Прапор біля будівлі облдержадміністрації.

Лідери держав Нормандського формату висловили рішучу підтримку режиму припинення вогню з нагоди початку навчального року

Президент України провів телефонну розмову з керівниками держав Нормандського формату: Президентом Франції, Федеральним канцлером Німеччини та Президентом Росії.

Петро Порошенко повідомив про відвідання міста Щастя, що неподалік від окупованого Луганська, і зустріч там з представниками передової бази СММ ОБСЄ, яка на постійній основі базується у Станиці Луганській. Президент України висловив повну підтримку її цілодобової роботи у цьому місті.

Петро Порошенко також закликав негайно звільнити усіх українських заручників, які незаконно утримаються у полоні.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня Державного Прапора України

Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас з Днем Державного Прапора України!

Синьо-жовтий стяг став символом свободи і мирного життя, гордості за минуле і надії на майбутнє.

Кращі сини і доньки України полягли за право жити під безхмарним небом серед золотистих полів.

Під національним знаменом наші військові складають присягу і мужньо стоять на варті рідної землі.

Як священну реліквію, бережу синьо-жовтий прапор з обласної державної адміністрації у Луганську. І мрію про день, коли він знову гордо замайорить над нашим обласним центром.

Новини АТО: На Луганщині троє поранених

Вчора ввечері, 22 серпня, три українських військовослужбовця отримали поранення. Два з них – у результаті мінометного обстрілу села Кримське Новоайдарського району, один – під селом Новоолександрівка Попаснянського району, яке бойовики обстрілювали з мінометів, ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Загалом, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.