Архів новин

07 августа 2017

До міжконфесіональної злагоди і миру: Юрій Гарбуз зустрівся з духовними лідерами Луганщини

Сьогодні, 7 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з керівниками релігійних організацій та поспілкувався з ними щодо стану духовно-морального виховання дітей та учнівської молоді у Луганській області. Також у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

У Сєвєродонецьку відкриється діалогова платформа для зустрічей громадськості та влади

Це та інші питання обговорили з радником з питань примирення та соціальної згуртованості ПРООН у Луганській області Ганною Боровою на нараді щодо подальшої взаємодії між облдержадміністрацією та міжнародними організаціями.

«Необхідність таких зустрічей полягає у тому, що обидві сторони можуть виявити співпадіння та розбіжності у напрямах співпраці. Це неодмінно підійме рівень спільної діяльності», – зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

Інформаційний бюлетень програм допомоги міжнародних організацій

Відтепер кожен представник громадськості, науковець, підприємець, учень, студент, будь-хто може ознайомитися з програмами допомоги міжнародних організацій, обрати для себе цікаві напрями та отримати можливість досягти своїх цілей.

Облдержадміністрацією створений щомісячний інформаційний бюлетень, який за напрямами допомоги та викладеної в логічній послідовності інформації, швидко та зручно може ознайомитися з програмами міжнародних партнерів.

Більш детальне вивчення за посиланням.

Облдержадміністрація працює над створенням Білолуцької об’єднаної громади

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь з робочою поїздкою побував у смт Білолуцьку Новопсковського району, де провів нараду з  керівником апарату Новопсковської райдержадміністрації, сільськими та селищними головами щодо питань децентралізації на території Луганської області.

Під час наради обговорено питання щодо створення об’єднаної громади з центром у цьому населеному пункті.

Національні заклади стануть доступними для людей з інвалідністю

3 серпня 2017 року Урядовий комітет схвалив розроблений Мінрегіоном проект Указу Президента України «Про внесення зміни до пункту 3 Положення про національний заклад (установу) України», який зобов’язує всі національні заклади України стати доступними для людей з інвалідністю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Майже 100 дітей з Луганщини оздоровлюватимуться на Житомирщині та Київщині

45 дітей з Попаснянського та Кремінського районів вирушили до табору «Лісовий берег» на Житомирщині, де 4 серпня відбулося урочисте відкриття третьої зміни.

До речі, маленьким гостям з Луганщини у перший день відпочинку вручили символічні сувеніри.

Ще півсотні дітей з Білокуракинського району, Лисичанська та Рубіжного  відпочивають в оздоровчому таборі «Лісова застава», що розташований в 45 км від Києва на території лісового масиву в одному з наймальовничіших куточків району Вишгороду.

Фантомівці затримали тонну солодкого перцю поблизу незаконної переправи

Цими вихідними співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області встановили кілька порушень Постанови КМУ від 1.03.2017 р. № 99 «Про затвердження Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції».

Запрошуємо взяти участь у конкурсі наукових робіт щодо громадського суспільства

Відповідно до Плану Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України на 2017 рік, восени 2017 року традиційно планується провести Національний конкурс наукових робіт «Громадянське суспільство: світові традиції та вітчизняні реалії»  (далі – Конкурс), за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства юстиції України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України,  Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та інших.

На Луганщині продовжується інформаційна компанія «#людинаНетовар»

4 серпня 2017 року в приміщенні Сєвєродонецького міського центру зайнятості, у рамках всеукраїнської інформаційної компанії «#людинаНетовар» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатація дитячої праці».

 

Метою проведення семінару була інформаційно-роз`яснювальна робота щодо запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та захисту інтересів українців, які шукають роботу за кордоном.

Представник Департаменту розповів клієнтам Лисичанського міського центру зайнятості щодо протидії торгівлі людьми

З метою інформаційної просвіти населення щодо ризиків нелегальної трудової міграції, в рамках проведення всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у Лисичанському міському центрі зайнятості 2 серпня 2017 року проведено акцію «#людинаНетовар».

 

Для відвідувачів та безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, проведено семінар за темою: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

 

Перевірено Попаснянські ЗОШ: проблеми освітніх закладів вирішує обласна влада

З метою вивчення стану підготовки закладів освіти області до нового навчального року та осінньо-зимового періоду заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик відвідала Попаснянський район.

Під час робочої поїздки вона оглянула приміщення загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Ознайомилася із їхніми матеріально-технічними базами, якістю проведених ремонтних робіт та з’ясувала нагальні потреби.

На Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,13 га місцевості у м. Сватове та Станично-Луганському районі.
Загалом за минулу добу було виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів: три артилерійських снаряди, мінометна міна, 24 підривника та один інший вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте!

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ 2017

Київський міжнародний економічний форум 2017 (КМЕФ), який вже четвертий рік поспіль є головною бізнес-подією, що присвячена актуальним для економічного розвитку країни питанням. Захід відбудеться 05-06 жовтня 2017 року у місті Києві та проходитиме на найвищому рівні за участю представників українського Уряду та парламентаріїв, відомих економістів, бізнесменів та провідних експертів.

Єдиний учасник з України на Міжнародній олімпіаді з хімії в Ірані – студент з Луганщини

Абітурієнт магістратури факультету інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Василь Смалій візьме участь у Х Міжнародній студентській олімпіаді з хімії у Тегерані.

Він – єдиний учасник від нашої держави на цих міжнародних студентських змаганнях, інформує СНУ ім. В. Даля.

Програма передбачає перевірку знань студентів з вишів Європи, СНД, Близького Сходу у чотирьох турах. Учасники розв’язуватимуть завдання з аналітичної, органічної, неорганічної, фізичної, квантової хімії.

Грошове утримання військовослужбовців буде збільшено – Глава держави

Президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних Сил повідомив про збільшення грошового утримання військовослужбовців Збройних Сил України певних спеціальностей.

Новини АТО: у Новоайдарщині ворог застосовує заборонені міномети

Внаслідок ворожого обстрілу у селі Катеринівка Попаснянського району посічено осколками будинок місцевого жителя та пошкоджено лінію електропостачання по вул. Петровького.

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району застосовувались 120-мм міномети.

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Новотошківське Попаснянського району бойовики відкривали вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.