Архів новин

21 августа 2017

Ансамбль пісні і танцю «Радани» взяв участь у концерті до 100-річчя НВП «Зоря»

8 серпня у м. Рубіжне своє 100-річчя масштабно відзначало провідне підприємство хімічної промисловості України - НВП «Зоря».
На різних майданчиках міста проходили яскраві дитячі програми, майстер-класи, виставки, спортивні турніри, а також виступи аматорів і професійних  артистів.
У святковому вечірньому концерті (Парк «Зоря» мікрорайону «Південний») взяли участь ансамбль пісні і танцю «Радани», які долучилися в цей день до особливої місії - об’єднати всіх радістю чудової події.

В області триває модернізація професійно-технічних закладів

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля провела третє засідання Регіональної ради професійної освіти Луганської області.

Вона зазначила, що на сьогодні Уряд України ставить амбітні завдання по реформуванню системи професійно-технічної освіти.

У цьому році обласна влада здійснила заходи щодо укрупнення професійно-технічних закладів шляхом об’єднання з освітніми закладами.

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації як організатор оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути).

Грант з надання підтримки МОЗ у розробці та впровадженні ефективних рішень у сфері ІТ

Проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» оголошує конкурс на отримання гранту для надання підтримки Міністерству охорони здоров‘я України (МОЗ) у розробці та впровадженні ефективних рішень у сфері інформаційних технологій.

Дедлайн: 25 серпня 2017 року.

До участі у конкурсі запрошуються партнери, які відповідають умовам і які здатні створити Мінімальний життєздатний продукт (МЖП), котрий стане основою майбутньої потужної електронної системи в охороні здоров’я – eHealth.

Організації, які відповідають умовам участі у конкурсі, повинні:

В області функціонують один регіональний та чотири територіальні сервісні центри МВС України

Основними послугами, що надаються територіальними сервісними центрами Міністерства внутрішніх справ, є:

- видача та обмін національного та міжнародного посвідчень водія;

- реєстрація та перереєстрація транспортних засобів;

- видача та зберігання номерних знаків транспортних засобів;

- оформлення-дозволу на перевезення небезпечних вантажів;

- видача довідок про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України.

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА долучився до акції ФН ООН «Зупиніть насильство по відношенню до жінок»

19 серпня відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Саме цього дня у 2003 році у штаб-квартирі ООН у Багдаді в результаті вибуху загинуло 22 особи із числа працівників гуманітарної місії та волонтерів. На Луганщині із початком конфлікту працюють низка міжнародних гуманітарних організацій, із якими в Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації налагоджена тісна співпраця.

 

22 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко з робочою поїздкою відвідає Луганську область

Президент братиме участь в урочистих церемоніях відкриття радіотелевізійної станції на території Новоайдарського району та будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру після капітального ремонту у місті Сєвєродонецьк.

Акредитація журналістів для висвітлення цієї події проводиться 21 серпня 2017 року до 18:30 за тел. 066 323 85 87.    

Важливе оголошення!

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, з 25 по 31 серпня 2017 року у зв'язку з проведенням ремонтно-відновлювальних робіт на ПЛ 200 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська» ВП «Бахмутські магістральні електричні мережі»  ДП «НЕК» Укренерго» можливі обмеження електропостачання споживачів.

Інформація щодо протипожежної безпеки у літній період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Юрій Гарбуз: Ми можемо запропонувати світові унікальну продукцію, бути конкурентними і успішними

Сьогодні, 21 серпня, між  Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області та Україно-арабською діловою радою підписано Меморандуму про співпрацю. Від Асоціації Меморандум підписала її виконавчий директор Лариса Бичкова, від Україно-арабською діловою ради - Президент Шейх Емад Абу Алруб.

«Фантом» припиняє незаконне переміщення товарів

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка, затримали двох жителів села Трьохізбенка.

Вони на своїх автівках намагалися переправити на непідконтрольній українській владі території м. Слов'яносербськ 550 кг вершкового спреду орієнтовною вартістю майже 28 тис. грн та півтонни напівкопченої і вареної ковбаси орієнтовною вартістю 48 тис. грн. Відносно порушників складено адміністративні протоколи за ч.1 ст. 204-3 КУпАП.

В ОТУ «Луганськ» з військовослужбовцями проведені заняття з тактичної медицини

У підрозділах оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» з усіма категоріями військовослужбовців проведені заняття з тактичної медицини, повідомляє Міністерство оборони України.

До них були залучені фахівці, які мають великий досвід надання медичної допомоги під час ведення бойових дій.

Основна увага зверталася на надання першої медичної допомоги у бойових умовах, під час оборонного або наступального бою, бойового контакту з противником, за різних погодних умов тощо.

Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа

18 серпня 2017 року заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик провела селекторну нараду в режимі скайп-конференції з керівництвом райдержадміністрацій та міських рад області.

На нараді заслуховувалось питання щодо ходу виконання «Регіональної цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на 2017-2018 роки», яка була затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації 27.12.2016 р. за  №794.

Премія для розвитку жінок-підприємців

Програма Cartier Women's Initiative Awards (CWIA) є міжнародним конкурсом бізнес-проектів, заснованим за ініціативою Будинку Cartier, бізнес-школи INSEAD і компанії McKinsey & Company. Премія щорічно вручається жінкам-підприємцям з шести регіонів світу : Латинської Америки, Північної Америки, Європи, Африки на південь від Сахари, Близького Сходу і Північної Африки, Азіатсько-тихоокеанського регіону.

Є перша медаль для Луганщини на Всесвітній літній Універсіаді

За підсумками першого дня змагань XXIX Всесвітньої літньої Універсіади у Тайбеї наша студентська збірна здобула чотири медалі.

Приємно, що одна з них на рахунку спортсмена з Луганщини.

Студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Євген Юденков разом із своїми партнерами Олегом Верняєвим, Ігорем Радівіловим, Петром Пахнюком та Владиславом Грико у складі чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики став срібним призером у командній першості.

Разом вони набрали 257,900 бала та поступилися лише японцям.

Держмолодьжитло співпрацюватиме з організаціями вимушених переселенців

19 серпня у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбулося підписання Меморандуму про співпрацю Держмолодьжитла з 10 громадськими організаціями, які представляють інтереси внутрішньо переміщених осіб.

Метою Меморандуму є співпраця сторін для захисту житлових прав внутрішніх переселенців, запровадження інноваційних механізмів вирішення житлових проблем ВПО.

«Сьогоднішня зустріч є черговим підтвердженням прагнення Фонду до відкритості і прозорості у своїй роботі», — наголосив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Темпи будівництва житла не відповідають потребам у соціальних об’єктах, — Зубко

Якщо ми кажемо про чергу в дитячі садочки в 65 тисяч по країні, то сума, яка необхідна на подолання проблеми і реалізацію будівництва складає 15 млрд гривень. Про це заявив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи питання дошкільної освіти.

Уряд схвалив законопроект про ринок будівельних виробів, — Зубко

Ми запроваджуємо  європейські підходи до безпеки будівель, перехід на декларативний принцип у підтвердженні придатності будівельних виробів для застосування, підвищуємо ефективність заходів державного ринкового нагляду відповідно до нового Регламенту ЄС №305/2011. Про це заявив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи схвалення Урядом законопроекту «Про основні вимоги до споруд, а також умови розміщення на ринку будівельних виробів»

До кінця року планується оздоровити 700 маленьких луганчан у центрах «Артек» і «Молода гвардія»

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик провела селекторну нараду в режимі скайп-конференції з керівництвом райдержадміністрацій та міських рад області.

Під час наради директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про хід виконання роботи з надання субсидій населенню у Луганській області та організацію оздоровлення і відпочинку дітей із населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення, в дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія».

Новини АТО: під час обстрілу Попасної зазнав поранень наш військовослужбовець

Вчора, 20 серпня, у результаті ворожого обстрілу міста Попасна зі 120-мм мінометів було поранено українського військовослужбовця.

Загалом, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Троїцьке та Новоолександрівка 11 разів вівся обстріл зі 120-мм та з 82-мм мінометів, автоматичних, протитанкових і ручних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.