Архів новин

04 августа 2017

Елеонора Поліщук із робочим візитом відвідала Попаснянський район

3 серпня 2017 року директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук із робочим візитом відвідала Попаснянський район. Вона зустрілася із головою Попаснянської райдержадміністрації – керівником районної військово-цивільної адміністрації Сергієм Шакуном та начальником управління соціального захисту населення РДА Наталією Скребцовою.

 

08.08.2017 відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

 08.08.2017 відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Засідання почнеться  о 14-00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2 поверх, крило Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, зал засідань.

У Сєвєродонецьку проведено практичний семінар: «Доступ до соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам в умовах військового конфлікту»

2 серпня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) проведено практичний семінар на тему: «Доступ до соціальних послуг ВПО в умовах військового конфлікту».

 

Елеонора Поліщук із робочим візитом відвідала селище Нижнє Попаснянського району

1 серпня 2017 року директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук із робочим візитом відвідала селище Нижнє Попаснянського району. Вона зустрілася із селищним головою Валерієм Шопіним, поспілкувалася із мешканцями селища, яким надала консультації щодо різних напрямків соціального захисту населення.

 

Зібрано один мільйон тонн зерна: Луганщина – лідер по урожайності ранніх зернових культур

Луганськими аграріями вже намолочено 1 млн тонн зерна ранніх зернових культур. В більшості господарств області жнива вже завершились.

По області обмолочено 268,5 тис. га ранніх зернових (90%), намолочено 10135,3 тис.  тонн, урожайність складає 37,8 ц/га.

Зокрема,

озимої пшениці – 897,7 тис. тонн, урожайність – 40,0 ц/га;

ярого ячменю –88,1 тис. тонн, урожайність – 25,9 ц/га;

озимого ячменю –9,2 тис. тонн, урожайність – 29,5 ц/га;

озимого жита –4,2 тис. тонн, урожайність – 27,2 ц/га;

гороху –, 5,5 тис. тонн, урожайність – 28,1 ц/га;

Відбулася робоча нарада з питання завершення підготовки проекту оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій,виконкомів міських рад міст обласного значення

04 серпня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулася нарада з питання завершення підготовки пропозицій щодо показників оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення.

Під час заходу Сергій Медведчук зазначив, що для усунення проблем розвитку регіону настала потреба переглянути показники оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення розвитку, спрямованих на розвиток територій.

Жителі села Боброве подякували обласній владі

Жителі села Боброве Борівської селищної ради висловили вдячність голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу за оперативне вирішення проблеми електропостачання їхнього населеного пункту.

«Дякуємо вам, Юрію Григорійовичу, за професійний підбір кадрів та організацію роботи органів виконавчої влади, які підійшли до вирішення проблем населення Луганщини, враховуючи людський фактор», – йдеться у листі жителів села Боброве.

У Троїцькому районі відновлено будівлю дитячого садочку та відкрито додаткову групу

Відтепер 20 дітей дошкільного віку, в тому числі три дитини з категорії внутрішньо переміщених осіб, зможуть відвідувати нову затишну групову кімнату.

У рамках проекту ООН ЮНІСЕФ «Створення місць в дошкільних навчальних закладах Луганської області» у Троїцькому дошкільному навчальному закладі «Барвінок» був проведений капітальний ремонт та додатково відкрито четверту вікову групу.

Крім ремонту садочок поповнився новими меблями, санвузлами та ігровою дитячою площадкою.

Актриса обласного театру перемогла у всеукраїнському конкурсі

ХІІ Всеукраїнський конкурс професійних виконавців художнього слова імені Лесі Українки увійшов у програму ХХХ ювілейного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», яке відбулося у Новограді-Волинському на Житомирщині.

Серед професійних акторів театрів та концертних організацій з багатьох областей України на батьківщині великої української поетеси Луганщину представила Інна Амброзієва.

За рішенням журі актриса Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру отримала Гран-прі цього конкурсу!

До уваги жителів Сєвєродонецька!

У зв’язку із проведенням у Сєвєродонецьку 9 серпня тактико-спеціальних навчань з протидії терористичній та диверсійній загрозам Служба безпеки України закликає жителів міста у період навчань не покидати свої домівки без нагальної потреби, дотримуватися правил особистої безпеки та поводження з підозрілими предметами, вибухонебезпечними речовинами тощо.

У облдержадміністрації розглянули економічні показники діяльності міст та районів Луганщини

Сьогодні, 4 серпня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду щодо підготовки пропозицій показників, за якими буде оцінюватись результати діяльності райдержадміністрацій та міських рад.

У заході прийняли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрацій, територіальних підрозділів міністерств, та представники інших центральних органів влади.

На Луганщині капітально ремонтуються три мости та чотири автомобільні дороги

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Луганській області, підсумовуючи результати роботи щодо розбудови дорожньої інфраструктури на Луганщині у першому півріччі 2017 року.

Сьогодні повним ходом оновлюється міст через річку Айдар. Роботи проводяться за рахунок коштів ПРООН. Донором проекту виступив Уряд Японії. Також подано на експертизу проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ще чотирьох штучних споруд.

На завершальному етапі капітальний ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець, міст з’єднує Рубіжне та Новодружеськ.

Інформація щодо протипожежної безпеки у літній період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Переважна більшість шахтарів «Лисичанськвугілля» не підтримує повторний страйк

79 робітників шахт ім. Капустіна та Новодружівська ПАТ «Лисичанськвугілля», на якому працюють  4800 шахтарів,  вчора, 3 серпня, поновили страйк з вимогою виплати заборгованості із заробітної плати.

Днями вони вже отримали порядку 36 млн грн з 40 млн грн поточної заборгованості. Наразі перемовини щодо вирішення цього питання тривають.

Проте, теперішня вимога страйкарів – погашення боргу у повному обсязі.

У Біловодському районі були перевірені навчальні заклади

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик з робочою поїздкою відвідала Біловодський район.

Там вона провела особистий виїзний прийом громадян та відвідала навчальні заклади району.

У ході робочої поїздки Ольга Лішик разом з директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрієм Стецюком відвідали Біловодську гімназію та Біловодську ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка є опорним навчальним закладом району. Вони мали нагоду побачити кабінети, обладнані сучасними засобами навчання, ознайомитись з ходом ремонтних робіт.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з Днем Національної поліції України

Шановні співробітники Національної поліції України!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

За два роки ви – досвідчені, загартовані роботою в умовах війни професіонали, та новачки, що за покликанням душі у цей непростий час стали на захист українських громадян, створили службу, яка є уособленням ефективних демократичних реформ, новим «обличчям» системи правопорядку.

На плечах поліцейських прифронтової області лежить надскладне завдання – забезпечувати мирне і спокійне життя, протидіяти тероризму та екстремізму.

Зацікавленість іноземних партнерів принесе позитивні результати для економіки області, – Юрій Гарбуз

У рамках робочої поїздки до Києва для вирішення соціально-економічних питань області голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів низку зустрічей, направлених на подальшу співпрацю на міжнародному рівні.

Залученню інвестицій в агросектор, виходу на нові ринки збуту та налагодженню партнерських відносин з арабськими країнами була присвячена зустріч очільника Луганщини з представниками Українсько-Арабської Ділової Ради.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новоолександрівка і Катеринівка вісім разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська застосовувалась стрілецька зброя.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.