Прес-центр4 серпня 2017, 13:08

На Луганщині капітально ремонтуються три мости та чотири автомобільні дороги

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Луганській області, підсумовуючи результати роботи щодо розбудови дорожньої інфраструктури на Луганщині у першому півріччі 2017 року.

Сьогодні повним ходом оновлюється міст через річку Айдар. Роботи проводяться за рахунок коштів ПРООН. Донором проекту виступив Уряд Японії. Також подано на експертизу проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ще чотирьох штучних споруд.

На завершальному етапі капітальний ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець, міст з’єднує Рубіжне та Новодружеськ.

У найближчий час розпочнуться роботи на мосту через річку Лугань.

Крім мостів, у регіоні відновлюється автомобільна магістраль загального та державного значення. Так, ліквідовано ямковість на площі більші ніж 230 тис. кв. метрів, більшість з них на дорогах державного значення – близько 210 тис. кв. м.

Зокрема, у повному обсязі виконані ремонти на дорогах Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ», Р-07 «Чугуїв – Мілове» через м. Старобільськ та  «Кремінна – Торське» (дорога О131501), де зараз вже ведеться робота з встановлення розмітки.

Здійснені поточні середні роботи на дорогах  – Луганськ та Т-13-09 Щастя – Широкий.

У 2017 році, згідно з відповідними розпорядженнями Кабінету Міністрів та Луганської облдержадміністрації, постало нагальне питання у забезпеченні ремонту маршруту, яким має постачатися вугілля вантажним автотранспортом  до Луганської ТЕС.

У травні цього року проведено поточний аварійний ремонт покриття автомобільних доріг на ділянці маршруту від станції Рубіжне до Луганської ТЕС («вугільна дорога»). Усього відновлено 19 тис. кв. м. дорожнього покриття та 6,3 тис. кв. м.  укріплення та профілювання узбіччя.

Слід зазначити, що Службою автомобільних доріг у Луганській області спільно з Луганською облдержадміністрацією було розроблено Регіональну цільову програму дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки  – «Кільце життя». Загальна протяжність маршруту «Кільце життя» становить понад 450 км автодоріг, з яких 190 км потребують негайного поточного середнього ремонту.

На ремонт обласних доріг місцевого значення вже виділено 265 млн грн. Додатково залучено 32 млн грн перевиконання митних платежів.