Архів новин

08 августа 2017

Медицина – наше сьогодення, – Юрій Гарбуз під час виїзної наради в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні

Сьогодні, 8 серпня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзну нараду в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні.

Керівник області оглянув хід ремонтних робіт лікувальних відділень закладу, поспілкувався з лікарями та батьками маленьких пацієнтів. Юрій Гарбуз дав доручення забезпечити підключення киснево-дихальних апаратів у відділенні реанімації та анестезіології.

НАВЧАННЯ В ШКОЛІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСІ ПРИ ХАРКІВСЬКІЙ ТПП

Школа підготовки фахівців ЗЕД Харківської ТПП з 05 по 07 вересня 2017 року проводить для підприємців та фахівців підприємств, які пов’язані з експортно-імпортними операціями, навчальні заходи у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Під час навчання слухачі матимуть можливість отримати інформацію від практиків міжнародної торгівлі на реальних прикладах.

Школярі зі Станиці Луганської відпочивають на Рівненщині

Вже більше тижня 14 дітей з навчальних закладів Станиці Луганської оздоровлюються у одному з санаторіїв Рівненської області.

Під час відпочинку юні гості з Луганщини ознайомлюються з історичними та культурними пам’ятками Рівненщини, традиціями місцевого населення.

Це стало можливим завдяки співпраці військовослужбовців Рівненського зонального відділу Військової служби правопорядку, представників Станично-Луганської РДА та Рівненської ОДА.

У свою чергу, військові правоохоронці організували для дітей заняття з армійського гарту та передали їм солодкі подарунки.

Жоден пенсіонер не постраждає від реформи – брифінг для ЗМІ

Сьогодні, 8 серпня, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова під час брифінгу розповіла про реформування пенсійної системи України.

За словами доповідача, одним із основних завдань соціально-економічної політики держави є створення умов для ефективного функціонування системи пенсійного забезпечення. У свою чергу, працездатне населення має бути впевненим у тому, що при досягненні пенсійного віку рівень пенсійних виплат буде достатнім для підтримки гідного рівня життя.

Стратегія розвитку Луганщини зацікавила владу та міжнародних партнерів

Про підсумки Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року», який нещодавно відбувся у Києві, сьогодні, 8 серпня, на брифінгу для ЗМІ розповів в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

«Зараз разом з відновленням інфраструктури ми повинні розвивати перспективні технології. Тож, відтепер наша задача – не упустити момент для залучення інвесторів», – наголосив він.

На Луганщині чеські експерти впроваджують основи кібербезпеки

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь взяв участь у засіданні «круглого столу» з питань кібербезпеки.

У рамках цього заходу відбулась презентація проектної діяльності громадської організації «Team 4 Ukraine» (Т4U) на території України та Чехії, зокрема, у сфері кібербезпеки, публікації на тему «Класифікація основних учасників процесу сецесії на тимчасово окупованих територіях України».

Спікерами виступили координатор та головний аналітик T4U Петр Пойман та Олександр Ніконоров.

Гравці зі Старобільська та Біловодська – серед кращих у пляжному волейболі області

На спортивних майданчиках фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп» у Кремінній відбувся відкритий чемпіонат Луганської області з пляжного волейболу.

Участь у змаганнях взяли 14 команд зі Старобільська, Біловодська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Кремінної та одна з Куп’янська Харківської області.

Луганщина аграрна: прифронтова область дала рекордний врожай за 10 років

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав хліборобів Луганщини з намолотом 1 млн тонн зерна.

Також на заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна.

Луганська область завжди була зоною ризикованого землеробства. Сьогодні до цих рисків додані ще й труднощі, пов'язані з бойовими діями.

Юрій Гарбуз ініціює паспортизацію закладів сфери культури Луганщини

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Олександр Козенко доповів очільнику області про стан будівель та матеріально-технічної бази закладів культури області.

До уваги жителів Сєвєродонецька!

У зв’язку із проведенням у Сєвєродонецьку 9 серпня тактико-спеціальних навчань з протидії терористичній та диверсійній загрозам Служба безпеки України закликає жителів міста у період навчань не покидати свої домівки без нагальної потреби, дотримуватися правил особистої безпеки та поводження з підозрілими предметами, вибухонебезпечними речовинами тощо.

Майже 1000 осіб звернулися до освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині, 339 абітурієнтів – вже подали документи до вишів

Усього до освітніх центрів «Донбас-Україна», що діють при восьми вищих навчальних закладах, за консультацією звернулися 956 випускників шкіл з тимчасово непідконтрольних українській владі територій та населених пунктів, що знаходяться на лінії розмежування. З них 116 – на минулому тижні.

До 30 вересня вони можуть вступити на навчання до ВНЗ чи профліцею за спрощеною системою.

Для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації направлено до школи для отримання документу державного зразка:

ТУРЕЧЧИНА НАЛАГОДЖУЄ ЕКОНОМІЧНУ СПІВПРАЦЮ З РЕГІОНАМИ УКРАЇНИ

Посольство України в Туреччині спільно з українсько-турецькою діловою радою при Комітеті зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини та Спілкою торгових палат і бірж Туреччини опрацьовують питання щодо проведення у вересні – листопаді 2017 року низки презентаційних заходів.

Їх мета – розвиток торгово-економічного та інвестиційного співробітництва Туреччини з регіонами України.

За інформацією Посольства України в Туреччині, особливу зацікавленість турецька сторона виявляє щодо збільшення закупівлі української сільгосппродукції (меду, олії, насіння соняшнику тощо).

Акцію #людинаНетовар проведено у Лисичанському міському центрі зайнятості

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та у рамках проведення всеукраїнської інформаційної кампанії для відвідувачів та безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, проведено семінар за темою: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Луганщина аграрна: прифронтова область дала рекордний врожай за 10 років

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав хліборобів Луганщини з намолотом 1 млн тонн зерна.

Також на заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна.

Луганська область завжди була зоною ризикованого землеробства. Сьогодні до цих рисків додані ще й труднощі, пов'язані з бойовими діями.

Новини АТО: заборонені міномети знову застосовуються на Луганщині

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району п’ять разів відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях українських захисників поблизу сіл Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району тричі застосовувались 82-мм міномети і автоматичні гранатомети.