Прес-центр8 серпня 2017, 13:08

Юрій Гарбуз ініціює паспортизацію закладів сфери культури Луганщини

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Олександр Козенко доповів очільнику області про стан будівель та матеріально-технічної бази закладів культури області.

Він поінформував присутніх, що на підконтрольній українській владі території Луганської області сьогодні діє 692 районних і міських та 8 обласних закладів культури, які розміщені у 431 будівлі.

Впродовж 2014 – 2016 років, діяльність вищезазначених установ була ускладнена проведенням антитерористичної операції.

Проте, сьогодні в області повсюдно ведуться капітальні та поточні ремонти закладів культури, але їх темп і динаміка є незадовільними.

За словами заступника управління зараз вкрай необхідно створити актуальну базу даних про кожну таку будівлю, її стан, та внести об’єкти до проекту календарного плану з проведення їх капітальних ремонтів впродовж 2017-2018 років.

«Безпрецедентно великі кошти, що було виділені у цьому році на сферу культури області, необхідно ефективно освоювати! Успішний досвід відновлення будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру є тому підтвердженням. Нам дійсно потрібно створити актуальний перелік об’єктів сфери культури, які потребують допомоги за рахунок обласного бюджету», – наголосив Юрій Гарбуз.

За підсумками апаратної наради Юрій Гарбуз дав доручення до 1 вересня 2017 року провести обстеження будівель, в яких розміщені заклади культури області, та прийняти рішення щодо необхідності капітальних ремонтів, або виведення з експлуатації, активізувати розробку інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, які спрямовані на відновлення закладів культури області та пропонуються до реалізації за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів міжнародної технічної допомоги.