Архів новин

15 августа 2017

Ухвалено стратегію розвитку «Нова Старобільщина»

Наступними, хто представив голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу та керівникам департаментів ОДА стратегію розвитку територій до 2020 року та захистив її, стали представники Старобільського району.

Комісія Генштабу ЗСУ перевіряє військовий облік в області

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та доручення Кабінету Міністрів України сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів координаційну нараду щодо перевірки стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних на території Луганської області.

Участь у заході взяли керівники 14 підприємств, установ та організацій, які підлягають перевірці.

Під час наради Юрій Клименко поставив завдання щодо представлення організаціями порядку проведення перевірки комісією Генерального Штабу Збройних Сил України.

Важкоатлети Луганщини – на п’єдесталі пошани всеукраїнських змагань

У Хмельницькому завершився чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23 років.

Змагання проходили у спортивному комплексі «Епіцентр».

У чемпіонаті взяли участь і представники Луганщини, які неодноразово підіймались на п’єдестал пошани.

Серед жінок відзначилась Юлія Наумчук. Спортсменка виступала у ваговій категорії 75 кг та посіла друге місце з сумою 114 кг (54 + 60).

Звіт про хід виконання у І півріччі 2017 року Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад у Луганській області на 2017-2019 роки

Відповідно до рішення колегії облдержадміністрації від 30.03.2017 № 2 управлінням з питань нормативно - правової роботи та децентралізації облдержадміністрації був підготовлений проект Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад у Луганській  області на 2017-2019 роки (далі – Програма), яка була затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації - керівника військово - цивільної адміністрації від 18.05.2017 №308.

У Луганській області створено оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель та землекористувачів

14 серпня 2017 року відбулося установче засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель та землекористувачів у Луганській області, створеного за ініціативою Міністерства юстиції України, на якому були обговорені основні напрямки та орієнтири діяльності штабу.

До уваги підприємців – сільгосптоваровиробників Луганщини

Державним бюджетом України на 2017 рік передбачено бюджетну дотацію за програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників”,  постанова КМУ від 08.02.2017 № 83 «Про затвердження Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році».

 

ОТРИМАННЯ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ВАРТОСТІ ПРИДБАНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

ОБОВЯЗКОВІ УМОВИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОГРАМІ:

1.    20% компенсація надається за придбання техніки, яка  входить у затверджений Перелік української техніки та обладнання для АПК, їх виробників та дилерів. Перелік включає 40 українських заводів-виробників – це майже 800 одиниць техніки та обладнання. Перелік розміщений за посиланням: http://www.minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=24055

Круглий стіл: «Сучасне містобудування: яких змін потребують існуючі будівельні норми?»

17 серпня 2017 року о 15:00 в Мінрегіоні під головуванням заступника Міністра Лева Парцхаладзе відбудеться відкрите громадське обговорення змін до нового проекту ДБН щодо планування і забудови територій. Ознайомитися з ним можна за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/tech-reg/normu....

Ми не повинні допустити незаконних дій щодо ринку землі та сільського господарства, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив 14 серпня, під час установчого засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель.

«Разом з правоохоронними органами ми таким чином будемо протидіяти рейдерству задля збереження сільгоспвиробниками Луганщини землі та врожаю», – наголосив очільник області.

Цінова ситуація на споживчому ринку Луганської області

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду серпня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Луганщина готується відзначити День Незалежності України

Також на апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза розглянуто питання про підготовку та проведення урочистих заходів, присвячених 26-й річниці Дня Незалежності України. Спікером з цієї теми виступила начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук.

Про проведення Міністерством економічного розвитку і торгівлі України 5-6 вересня 2017 року у м. Луцьк виїзного засідання з питань розвитку курортів та рекреації.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України листом від 07.08.2017 № 4504-07/27348-06 повідомило, що  5-6 вересня  2017 року проводить виїзне засідання з питань  розвитку курортів та рекреації (далі – Засідання).

В2В ЗУСТРІЧІ З ПІДПРИЄМСТВАМИ НІМЕЦЬКОЇ ЗЕМЛІ САКСОНІЯ-АНГАЛЬТ

В рамках співпраці Дніпропетровської та Магдебурзької торгово-промислових палат в м. Дніпро 04 вересня 2017 року відбудеться зустріч з представниками німецької бізнес делегації.

Формат заходу передбачає попередню презентацію німецьких підприємств та двосторонні переговори.

Початок зустрічі в Дніпрі о 9:30, регламент – 3,5 години. Місце проведення: Дніпропетровська торгово-промислова палата, вул. Шевченка, 4, м. Дніпро.

30 сільськогосподарських товаровиробників отримали понад 9 млн грн бюджетних дотацій

Про стан роботи щодо формування та ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації сільськогосподарськими товаровиробниками під час апаратної наради голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза доповіла в.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області Ольга Височина.

Протягом п’яти місяців 2017 року суб’єктами Луганської області отримано бюджетних дотацій на загальну суму – 9 млн 256 тис. грн.

Круглий стіл: «Сучасне будівництво шкіл та лікарень: що потрібно змінити у будівельних нормах?»

21 серпня 2017 року о 15:00 в Мінрегіоні під головуванням заступника Міністра Лева Парцхаладзевідбудеться відкрите громадське обговорення нових проектів державних будівельних норм, що стосуються шкіл, дитячих садків та медичних закладів. Ознайомитися з ними можна за посиланнями:

— щодо шкіл — http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/tech-reg/normu...

Діти з Луганщини відпочили у Польщі

16 дітей та 2 педагога з Луганської області здійснили незабутню подорож до Республіки Польща.

Відпочинок організовано за програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна на 2014-2020 роки, яка реалізується під патронатом Віце-Маршалека Сенату Республіки Польща Марії Коц. 

Програма перебування була насичена екскурсіями, подорожами та майстер-класами. Українську делегацію гостинно зустріли у Літній Академії міста Івоніч-Здруй Підкарпатського воєводства.

У серпні вже ліквідовано більш ніж 5000 кв. м ямковості

Дорожніми підприємствами ДП «Луганський облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області у серпні ліквідовано 5149,2 кв. м ямковості пошкодженого покриття: на дорогах державного значення – 3204,65 кв. м (у тому числі територіального значення – 2521,45 кв. м), місцевого значення – 1944,55 кв. м.

Усього з початку року ямковий ремонт здійснено на площі 244746,7 кв. м: на дорогах державного значення – 222286,21 кв. м (у тому числі територіального значення – 104789,8 кв. м), місцевого значення – 22460,44 кв. м.

На Луганщині триває перевірка готовності навчальних закладів

У цей раз було відвідано Старобільскій район.

Директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк з керівниками райдержадміністрації обговорив низьку питань. Вони стосувалися підготовки освітніх закладів до нового навчального року, забезпечення району шкільними автобусами, плану оптимізації мережі шкіл та функціонування опорної школи.

Потім за планом робочої перевірки було відвідано Відокремлений підрозділ «Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» та ОНЗ «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

Ольга Лішик відвідала Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги

14 серпня 2017 року заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик із робочим візитом відвідала Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги. До початку збройного конфлікту ця установа працювала у Слов'яносербському районі. У 2015 році центр було перереєстровано на підконтрольній українському Уряду території. Наразі установа тимчасово працює на базі Михайлівської сільської ради Кремінського району, надаючи консультації особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також проводячи виїзні заходи.

 

Будьте пильними до незнайомих предметів: у Станично-Луганському районі підірвалася дитина

14 серпня до реанімаційного відділення Станично-Луганської ЦРЛ доправлено неповнолітню дитину, 2002 року народження, з мінно-вибуховою травмою кісті лівої руки та живота.

Потерпілій дитині у повному обсязі була надана перша невідкладна допомога, загрози життю немає.

За попередньою інформацією останній отримав тілесні ушкодження в наслідок самостійної спроби розібрати вибуховий пристрій.

Вкотре закликаємо громадян дотримуватись основних правил поводження з вибухонебезпечними речовинами та заходів особистої безпеки!

Міловський район готовий відповідати викликам

Голова Міловської райдержадміністрації Артур Король презентував голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу проект Стратегії району та Планів заходів до її реалізації на 2017-2018 роки.

Представляючи проект, очільник Міловщини зазначив, що розвиток району безпосередньо залежить від питання логістичних перевезень сільськогосподарської продукції, створення підприємств її переробки та кредитування агропідприємств.

Відбулася нарада з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення

11 серпня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулася нарада з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення.

У заході прийняли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрацій, територіальних підрозділів міністерств та представники інших центральних органів влади.

Новини АТО: на Луганщині дещо знизилась кількість ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте та села Новоолександрівка Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У напрямку позицій наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району застосовувались автоматичні гранатомети.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.