Архів новин

01 августа 2017

Реалізація програми «Питна вода Луганщини» під’єднає віддалені населені пункти до централізованого водопостачання

Сьогодні, 1 серпня, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай розповів про стан водопровідно-каналізаційного господарства області під час брифінгу для ЗМІ.

На Луганщині створять обласний ресурсний центр підтримки розвитку організацій громадянського суспільства

Сьогодні, 1 серпня, відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

У вступному слові заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь зазначив важливість діалогу між громадою та владою, особливо у контексті відсутності обласної ради.

Тож, обом сторонам слід узгодити подальші кроки розвитку організацій громадянського суспільства, багато з яких стають впливовим суб’єктом контролю проведених в країні реформ, більш детально обговорювати актуальні спільні заходи.

Військові медики відзначили 10-річчя 59-го мобільного госпіталю

З нагоди свята привітати військовослужбовців прийшли заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик.

Фінансування дорожньо-транспортної мережі Луганської області на 2018 рік обговорено в Міністерстві інфраструктури України

У рамках робочої поїздки до Києва голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у робочій нараді в Міністерстві інфраструктури України.

Одним із ключових питань обговорення із заступником Міністра Юрієм Лавренюком стало питання фінансування дорожньо-транспортної мережі Луганської області на 2018 рік. 

Розвиток аграрного сектору області обговорили у профільному міністерстві

Сьогодні, 1 серпня 2017 року, в Міністерстві аграрної політики та продовольства України за участю голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, заступниць Міністра Олени Ковальової та Ольги Трофімцевої відбулася нарада, присвячена проблемам та перспективам розвитку аграрної сфери Луганської області.

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 1 серпня 2017 року

Станом на 1 серпня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.418.758,0 тис. грн податків та зборів, або 108,6 відсотків до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 1.305.891,9 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 1.265.283,7 тис. грн, або 98,5 відсотка до плану на січень-липень та 124,9 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 153.474,2 тис.грн, або 52,3 відсотка до рівня минулого року.

Форум партнерів "Стратегія розвитку Луганської області на період до 2020 року".

28 липня 2017 року у м. Києві відбувся Форум партнерів, присвячений презентації оновленої Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року.

На Луганщині вилучено 67 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 21,78 га місцевості у м. Сватове, Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах, де виявлено та вилучено 67 одиниць вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 39 піротехніків та 16 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1293 виїзди, де виявлено та вилучено 11980 одиниць вибухонебезпечних предметів.

 Пам'ятайте!

Проведено моніторинг виконання регіональних цільових програм

Проведено моніторинг виконання регіональних цільових програм

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено моніторинг реалізації регіональних цільових програм за І півріччя 2017 року.

Всього протягом І півріччя реалізовувалось 40 регіональних програм. Аналіз фактичного фінансування програм свідчить про збереження тенденції до зміцнення їх ресурсного забезпечення.

На Луганщині борються із несанкціонованою вирубкою лісу

Державною  екологічною  інспекцією у Луганській області пред'явлено 16 претензій на загальну суму 140 тис. 350 грн. За матеріалами правоохоронних органів обраховано шкоду на загальну суму 784 тис. 844 грн,  ще 1 млн 837 тис. 622 грн збитків обрахували фахівці інспекції як залучені експерти. Про це повідомив начальник інспекції Анатолій Гацько під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Усього ж, унаслідок несанкціонованих вирубок лісу, державі завдано  матеріальної шкоди  на суму 906 тис. 587 грн, з яких на 783 тис. 677 грн нанесені невстановленими особами.

Президент підписав зміни до Держбюджету на 2017 рік, які забезпечать фінансування важливих програм та підтримку соціально вразливих верств населення

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Глава держави відзначив важливість документу, адже значна частина коштів від перевиконання бюджету буде спрямована на підтримку соціально вразливих верств населення та низку пріоритетних програм.

840 осіб з Луганщини вже звернулися до освітніх центрів «Донбас-Україна»

Тільки протягом минулого тижня до освітніх центрів, розташованих на базі вищих навчальних закладів Луганщини, звернулися 190 абітурієнтів.

Для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації  направлено до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – 9 абітурієнтів;
- про повну загальну середню освіту – 43 абітурієнта;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 33 абітурієнта.

Облдержадміністрація гарантує конституційне право на звернення громадян до органів влади

Сьогодні, 1 серпня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Також у заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко, Сергій Філь та Ольга Лішик.

Набула чинності Угода про вільну торгівлю з Канадою

01 серпня 2017 року набула чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. Водночас, з огляду на різний ступінь економічного та соціального розвитку сторони застосовуватимуть принцип асиметричності зобов’язань, що дозволить Україні адаптувати торгівлю з Канадою до нових умов. Відтак, Україна використовуватиме перехідні періоди до повної лібералізації імпортних мит.

Лікування вірусного гепатиту С стане доступнішим для пацієнтів в Україні

USAID Україна спільно з Міністерством охорони здоров'я, Українським центром громадського здоров'я та консорціумом EQUIP оголосили про запуск першого демонстраційного проекту з тестування та лікування гепатиту С в Україні.

Протягом наступних трьох років понад 8 000 осіб пройдуть тестування на гепатит С та ВІЛ.

Близько 4 000 учасників, в яких діагностовано гепатит С, отримають життєво необхідне лікування препаратом прямої противірусної дії Ледипасвір/Софосбувір, які фармацевтична компанія Gilead продає як Harvoni.

Юний луганчанин – кращий «історичний» краєзнавець

Дипломом за І місце в творчій майстерні «Історичне краєзнавство» на ХІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців нагороджений Владислав Кривошлик за захист роботи «Використання Інтернет джерел у пошуку та ініціалізації загиблих у Другій світовій війні».

Цей захід відбувся на базі Центрального табору туристського активу учнів України у с. Осій Іршавського району Закарпатської області.

Участь у зльоті взяли 18 команд з усієї України.

На Луганщині обліковано 296 тисяч переселенців

Станом на 31 липня у Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 296 280 внутрішньо переміщених осіб, які складають 264 236 сімей.

Із загальної кількості облікованих 24 688 – діти, 7 905 – особи з інвалідністю, 215 175 – пенсіонери.

За призначенням грошової допомоги звернулися 68 585 сімей.
54 853 сім’ям таку допомогу призначено, 13 195 сімей ще очікують її призначення.

Конкурс для фермерських господарств від УКРДЕРЖФОНДу

УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ (Укрдержфонд) повідомляє про проведення конкурсу на отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

Новини АТО: трьох військовослужбовців поранено на Попаснянщині

Вчора, 31 липня, у результаті ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї поблизу смт Новотошківське Попаснянського району троє наших захисників отримали вибухові травми та були госпіталізовані до військового госпіталю міста Сєвєродонецька.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.