Архів новин

16 августа 2017

Юрій Гарбуз відвідав навчальні заклади поблизу лінії розмежування

Відвідування головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом Кіндрашівської школи Станично-Луганського району та Щастинської школи №2 на Новоайдарщині відбулося у рамках сьогоднішньої робочої поїздки областю.

Ці навчальні заклади, як і всі школи країни, зараз готуються до нового навчального року.

Тут ремонтують котельні, класні кімнати, спортзали. Проте на стінах і покрівлі все ще видніються сліди обстрілів. А на вікнах – захисні щити, покликані вберегти дітей від уламків скла.

Звернення на прийомах мають для мене особливу цінність, адже це вияв довіри до української влади, – Юрій Гарбуз

Під час робочої поїздки Луганщиною, сьогодні, 16 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав КПВВ «Станиця Луганська», де також провів особистий прийом громадян.

Проблеми, з якими звернулися до очільника області люди біля пункту пропуску у Станиці Луганській, є актуальними для багатьох – це соціальне забезпечення, лікування, транспортне сполучення, матеріально-побутові умови. 

Нестача медичних кадрів, транспортна логістика, соціальне забезпечення інвалідів – питання Юрію Гарбузу на прийомі у м. Щастя

Сьогодні, 16 серпня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян у місті Щастя Новоайдарського району.

Зі своїми проблемами до очільника області звернулися жителі прифронтового міста, двоє з яких є представниками пільгових категорій населення –ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та мати дитини-інваліда.

План основних заходів з нагоди відзначення 26-ї річниці Дня Незалежності України

24 серпня 2017 року 07.00 м. Кремінна  Старт легкоатлетичного марафонського пробігу присвяченого 26-й річниці Дня Незалежності України з фінішем у місті Сватове

 

 

Конкурс для журналістів на найкращий матеріал про євроінтеграцію

У рамках проекту Association4U відкрито конкурс для журналістів на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Мета конкурсу:

Відремонтований автомобільний шляхопровід поліпшить логістику у на Луганщині

Сьогодні відкрито важливий для транспортної логістики Луганщини об'єкт - автомобільний шляхопровід у Сєвєродонецьку.
Шляхопровід є важливою транспортно-логістичною артерією, яка з’єднує три найбільші міста підконтрольної частини Луганщини: Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

«Калейдоскоп професій» у Новопсковському санаторії «Перлина»

Цього року дитячий оздоровчий табір «Жемчужина», що працює на базі Новопсковського санаторію «Перлина», прийняв три оздоровчі зміни відпочивальників.

Кожну зміну до дітей навідувалися співробітники Новопсковського районного центру зайнятості.

Цього разу на території табору працював мобільний центр зайнятості, який запропонував дітям взяти участь у профорієнтаційній грі-змаганні «Калейдоскоп професій».

«Фантомівці» затримали партію промтоварів майже на 400 тис. грн

Вчора, 15 серпня, співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі біля незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка, затримали двох жителів з сіл Райгородка і Бахмутовка.

Краща із захищених стратегій розвитку міст та районів – у Кремінщини

В облдержадміністрації триває презентація існуючих або проектів Стратегій розвитку міст та районів Луганщини, об’єднаних територіальних громад та Планів заходів до їх реалізації на 2017-2018 роки, а також проектів Планів заходів на 2019-2020 роки.

На Луганщині «Шлюб за добу» стає все більш популярним

У минулому році в області стартував пілотний проект «Шлюб за добу», спрямований на спрощення процедури державної реєстрації шлюбу.

За сім місяців поточного року 801 молода пара з’єднала свої серця, скориставшись прискореною процедурою укладення шлюбу.

Оцінили, зручність сервісу й іноземні громадяни. За рік зареєстровано 56 шлюбів громадянами США, Азербайджану, Узбекистану, Польщі, Грузії, Естонії, Ірану, Ізраїлю тощо.

Юрій Гарбуз та Ніл Вокер домовились про подальшу співпрацю у відбудові Луганщини

Сьогодні, 16 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з постійним представником ПРООН в Україні Нілом Вокером узяв участь в урочистому відкритті відремонтованого автомобільного шляхопроводу у Сєвєродонецьку.

Автомобільний шляхопровід є важливою транспортно-логістичною артерією, яка з’єднує три найбільші міста підконтрольної частини Луганщини: Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

На Луганщині піротехнічними розрахунками ДСНС вилучено 901 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,85 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни Сумської області) було обстежено акваторію водосховища площею 0,3 га поблизу с. Калмиківка, Старобільського району, Луганської області.

Громадськість просить сприяти продовженню Державної програми забезпечення молоді житлом

Громадська рада при Держмолодьжитлі звернулася з листами до громадських рад, що діють при всіх обласних державних адміністраціях України, а також до 150 молодіжних громадських організацій і об’єднань.

Йдеться про соціальну важливість збереження та продовження дії Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 рр., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України №967 від 24 жовтня 2012 року.

Розпочався ІІІ етап Всеукраїнської гри «Джура»

З 13 по 25 серпня діти з Луганщини прийматимуть участь у ІІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», який відбуватиметься в Харківській області.  

До складу нашої команди увійшли переможці ІІ обласного етапу Гри – рій «АРГОС» Чмирівського НВК «Школа І ступеню-гімназія» Чмирівської сільської ради Старобільського району.

Урочисте відкриття Всеукраїнської гри «Джура» відбулося біля пам’ятника Т. Шевченко, м. Харків. Кожен учасник отримав від організатора  фірмову футболку у подарунок.

П’ять спортсменів з вишів Луганщини змагатимуться за медалі Всесвітньої літньої Універсіади-2017

З 19 по 30 серпня у місті Тайбей (КНР) проходитиме ХХІХ Всесвітня літня Універсіада-2017.

У національну збірну України, яка складається зі 178 спортсменів, увійшли і п’ять представників Луганщини.

За медалі всесвітньої першості змагатимуться студенти вишів нашої області: Олександр Горшковозов (стрибки у воду), Анастасія Недобіга (стрибки у воду), Станислав Оліферчик (стрибки у воду), Євген Юденков (спортивна гімнастика) та Ганна Кириченко (волейбол).

Вболіваємо за наших спортсменів!

БІЗНЕС-ЗУСТРІЧ З БАНКІРОМ ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя запрошують керівників малих та середніх підприємств (МСП), у яких річний обіг становить понад 100 млн грн, на бізнес-зустріч. Захід відбудеться 06 вересня 2017 року у Запорізькій торгово-промисловій палаті, початок о 15.00.

Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями фінансування, які надає ЄБРР для МСП у рамках ініціативи EU4Business.

14.30 - 15.00 – Реєстрація учасників, вітальна кава;

15.00 - 15.15 – Володимир Шамілов, президент ЗТПП, вступна промова;

Новини АТО: вчора на Попаснянщині було поранено нашого військового

Вчора ввечері, 15 серпня, поблизу села Троїцьке Попаснянського району у результаті мінометного обстрілу було поранено нашого бійця.

Загалом, за минулу добу та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Троїцьке, Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району бойовики сім разів відкривали вогонь з 120-мм та 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, автоматичних, протитанкових та ручних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

«Калейдоскоп професій» у Новопсковському санаторії «Перлина»

Безтурботний літній відпочинок добігає кінця. Зовсім скоро пролунає перший дзвоник і школярі знову сядуть за свої парти. Літо для фахівців служби зайнятості Луганщини – це період продуктивної, творчої профорієнтаційної роботи з дітьми, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах.