Архів новин

03 августа 2017

З 1 жовтня працюючі пенсіонери отримають пенсії у повному обсязі, а інші категорії – підвищені

Законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 6614 пропонується внесення змін до 32 законодавчих актів. Закон має набрати чинності з 1 жовтня 2017 року – частково, а з 1 січня 2018 року – у повному обсязі.

Вже з 1 жовтня 2017 року завдяки механізму осучаснення підвищаться пенсії для 9 мільйонів осіб. Одночасно з цим буде відновлено виплату пенсій працюючим пенсіонерам у повному розмірі.

Попит на продукцію товаровиробників Луганщини повинен бути підвищеним

Про це йшлося на нараді з питань співробітництва крупних торгівельних мереж області та місцевих товаровиробників, яку за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів сьогодні, 3 серпня, його заступник Вадим Данієлян.

«Ми підготували список підприємств та перелік продукції, яку вони виробляють і яка може бути реалізована, та розглядаємо усі можливості доступу на представлені в області торгівельні майданчики», – відзначив він.

Китайські інвестфонди виявляють інтерес до співробітництва з Держмолодьжитлом

Наприкінці липня нашу країну відвідала делегація представників одних з найбільших приватних інвестиційних фондів Китаю – Gingko Group та Bengda Group. Делегація прибула в Україну з метою вивчення на місці ситуації на предмет можливої співпраці в фінансово-кредитній сфері та кращого розуміння державної політики щодо іноземних інвестицій. Члени делегації КНР провели в Києві ряд зустрічей з діловими та урядовими колами.

У 2017 році рівень виробничого травматизму на підприємствах Луганщини зменшено на 22 %

У першому півріччі 2017 року Головним управлінням Держпраці у Луганській області проведено 52 позапланові перевірки у сфері промислової безпеки, охорони та гігієни праці, а також 25 позапланових перевірок дотримання законодавства про працю, зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як результат, виробничий травматизм на підприємствах області знижений  на 22 %, а  смертельного травматизму – на 80 %.

Виявлено 622 факти порушення нормативно-правових актів та накладено 16 адміністративних штрафів на суму 1,86 тис. грн.

Луганська облдержадміністрація оголошує конкурс проектів місцевого розвитку

Учасниками конкурсу можуть стати органи місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські, районні ради) області, які зареєстрували проект, попередньо затверджений рішенням відповідної ради.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

УВАГА! ЗАПРОШУЄМО АКТИВНИХ ГРОМАДЯН ДОЛУЧИТИСЬ ДО СТВОРЕННЯ БРЕНДУ ЛУГАНЩИНИ

З метою сприяння покращенню іміджу та підвищенню інвестиційної привабливості регіону запрошуємо представників громадськості та активних громадян долучитись до створення логотипу та концепції бренду Луганської області.

Сьогодні Україна працює над формуванням іміджу в очах партнерів як демократичної країни з європейськими цінностями, економічним і туристичним потенціалом, країни, багатої на історію, культуру та кваліфікованих фахівців у різних галузях.

Діти з Луганщини вирушили на відпочинок до Одещини

21 дитина зі Старобільського району відсьогодні відпочиватиме в Одеській області.

«Від щирого серця дякую голові Одеської облдержадміністрації Максиму Степанову та співробітникам ОДА, які перерахували одноденну заробітну плату для організації відпочинку дітей захисників України. Висловлюю вдячність й іншим областям України, які у важкі для Луганщини часи дарують нашим дітям з прифронтових районів щасливі миттєвості та нові незабутні враження», – відзначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Намолочено 1 млн тонн зерна

В сільгосппідприємствах областів 2017році необхідно зібрати          298,3 тис. гаранніх зернових культур, з яких озимої пшениці  242,0 тис.га , озимого ячменю 3,3 тис. га, озимого жита 2,2 тис. га,ярого ячменю42,5 тис. га, вівса 3,9 тис.га, гороху 2,3 тис.га.         Крім того площа збирання озимого ріпаку складає 4,8 тис. га.         

Оголошення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області про вивчення попиту

Пропонуються до приватизації шляхом продажу на аукціоні об‘єкти державної власності разом із земельною ділянкою:

Будівля трансформаторної підстанції за адресою: Луганська область,
м. Лисичанськ, вул. Незалежності, 128,  що в процесі приватизації не увійшла до статутного капіталу ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів»та залишилась на його балансі.

В області відновлюється мовлення українських телеканалів

1 серпня у селі Чугинка Станично-Луганського району на МРТС Чугинка було відновлене телевізійне мовлення наступних програм:
- 12 ТВК програма «UA:ПЕРШИЙ» (потужність 10 Вт);
- 10 ТВК програма «1+1» (потужність10 Вт).
Про це повідомляє Луганська філія Концерну РРТ.
Нагадаємо, що у липні на МРТС Бараниківка було відновлене мовлення: 12 ТВК програма (телеканал «1+1») потужністю 10 Вт та 10 ТВК програма (телеканал «Інтер») потужністю 10 Вт.
 

В області відновлюється мовлення українських телеканалів

1 серпня у селі Чугинка Станично-Луганського району на МРТС Чугинка було відновлене телевізійне мовлення наступних програм:
- 12 ТВК програма «UA:ПЕРШИЙ» (потужність 10 Вт);
- 10 ТВК програма «1+1» (потужність10 Вт).
Про це повідомляє Луганська філія Концерну РРТ.
Нагадаємо, що у липні на МРТС Бараниківка було відновлене мовлення: 12 ТВК програма (телеканал «1+1») потужністю 10 Вт та 10 ТВК програма (телеканал «Інтер») потужністю 10 Вт.
 

Інформація щодо правил поведінки на воді

З  метою попередження нещасних випадків, управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації нагадує про правила поведінки на воді:

- плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин;

- не можна доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судорога, відбутися припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин, а в перервах пограти в рухливі ігри: волейбол, бадмінтон;

Луганських медиків та громадських активістів запрошують до «Гуманітарно-медичної співпраці»

За підтримки Міністерства культури України та  Всеукраїнської молодіжної організації «Серце до серця» з 8 по 17 жовтня планується Міжнародна культурно-освітня поїздка «Гуманітарно-медична співпраця» до Словаччини, Австрії, Німеччини, Франції, Чехії та Польщі.

Мета поїздки –  розвиток волонтерського руху, відвідування медичних, навчальних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн.

На Старобільщині сестри-сироти знайшли свою родину

Родина Світлани Балашової з села Веселе Старобільського району виховала двох доньок – рідну та прийомну, а потім взяла у сім'ю ще одну дівчинку.

Світлана Микитівна за одинадцять років існування  прийомної сім'ї зарекомендувала себе як дбайлива мати, яка вміє дарувати родинне тепло та любов. В її домі завжди панують порозуміння та злагода.

Чотирнадцятирічні сестри Варвара та Лідія залишилися сиротами після смерті матері. З першого ж знайомства дівчата знайшли спільну мову зі Світланою Микитівною та залюбки погодились проживати в її сім'ї.

У Сєвєродонецьку триває адміністрування грантів з енергоефективності для семи областей

Програма «U-LEAD з Європою» в рамках окремого доручення проекту «Реформа в сфері енергоефективності України» запрошує об'єднані територіальні громади подавати заявки на отримання грантів для впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності, інформує сайт «Децентралізація влади».

До участі у конкурсі запрошуються виключно об'єднані територіальні громади, в яких проведено вибори та існує відповідний протокол виборчої комісії.

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

Нагадуємо, що порядок внесення змін до митної декларації регулюється статтею 269 Митного кодексу України та Положення про митні декларації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 450.

Допомога у професійному самовизначенні

Служба у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації інформує, що за підтримки Мінсоцполітики реалізується проект ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» який спрямовано на соціальну адаптацію та професійний розвиток дітей.

Взяти участь у проекті  мають можливість діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, із числа випускників 9-11 класів.

Новини АТО: під вогнем ворога – мирні помешкання Попаснянщини

Вчора ввечері внаслідок обстрілів з 82-мм мінометів і протитанкових гранатометів був пошкоджений дах будинку місцевого жителя у селі Катеринівка Попаснянського району.

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Катеринівка, Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району вісім разів застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.