Архів новин

18 августа 2017

Юрій Гарбуз привітав зі 100-річним ювілеєм рубіжанське підприємство ТОВ НВП «Зоря»

Сьогодні, 18 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз завітав до Рубіжного, аби привітати працівників та ветеранів ТОВ НВП «Зоря» із сторіччям існування цього підприємства.

«Маючи віковий досвід, ви здобули світове визнання флагмана хімічної промисловості. Унікальним і стратегічно важливим для нашої країни є асортимент продукції, яку виробляє ТОВ НВП «Зоря», – наголосив у вітальному слові Юрій Гарбуз.

ВІДБУЛАСЬ РЕГІОНАЛЬНА НАРАДА – ІНФОРМАЦІЙНА СЕСІЯ ПРОГРАМИ РАННЬОГО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь приймав участь у Регіональній нараді – інформаційній сесії Програми раннього відновлення України (ПРВ): Підтримка впровадження програми кінцевими бенефіціарами, яка була організована представниками Програми Розвитку ООН (ПРООН) та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ) у приміщенні Луганської облдержадміністрації 17 серпня 2017 року.

Майже 200 колишніх учасників незаконних збройних формуваннях скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Служба безпеки України в рамках спеціальної програми «На тебе чекають вдома» здійснює заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР/ЛНР».

Так, на сесії Новоайдарської районної ради представники Об’єднаного штабу ЦУ СБУ провели інформаційну компанію, з якої присутні дізналися про умови та результати програми «На тебе чекають вдома».

Проведено нараду із керівництвом та фахівцями обласних будинків-інтернатів щодо підсумків роботи у першому півріччі 2017 року

17 серпня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації відбулась нарада з дієтичними сестрами та представниками тендерних комітетів інтернатних установ щодо підсумків роботи з питань організації харчування підопічних будинків-інтернатів у першому півріччі поточного року та з питань проведення публічних закупівель.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

У Луганській області відкрита вакансія «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб»

З 2015 року для захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні діє програма  «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб», започаткована Міністерством соціальної політики України, яка здійснюється канадською неурядовою організацією «Stabilization Support Services» завдяки фінансовій підтримці уряду Великої Британії в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства».

Будівництво підстанції у Кремінній підвищить надійність електропостачання споживачів

На засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури, яке провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, розглянуто проектне рішення детального плану території «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ Донбаська-Донська та ПЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна», Луганська область, Попаснянський район».

«CASPIAN IND EXPO – 2017»

За інформацією Посольства Азербайджанської Республіки в Україні, у період з 13 по 15 вересня 2017 року, у виставковому центрі «Баку Експо Центр»            м. Баку (Азербайджан) відбудеться Міжнародна промислова виставка «CASPIAN IND EXPO – 2017».

Організатором заходу виступає «ITF Group» (International Trade Fairs Group).

На Новоайдарщині була припинена спроба незаконного переміщення товарів

Вчора, 17 серпня, співробітниками фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з співробітниками батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1» на незаконній переправі через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка Новоайдарського району, затримали місцевого жителя. Він намагався переправити до тимчасово непідконтрольного українській владі смт Слов'яносербськ 554 кг твердого сиру, масла вершкового та крем-сиру орієнтовною вартістю 68 тис. грн.

Спортсмени Луганщини вибороли три срібла на світовій першості з плавання в ластах

Днями сєвєродонцькі спортсмени-підводники повернулись з юнацького чемпіонату Світу з плавання в ластах 2017, який проходив у Томську (РФ).

До складу національної збірної увійшли три представника Луганської області: майстри спорту України міжнародного класу Валентина Резнік, Дар’я Карук та майстер спорту України Володимир Сущенко.

За результатами чотириденної боротьби за нагороди світової першості, наші спортсмени поповнили скарбничку національної збірної трьома срібними медалями.

В області почався масштабний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся масштабний спільний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів у рамках програми «Продовольча безпека та життєзабезпечення», організований Луганським обласним центром зайнятості та представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC).

Розпочали навчання 65 осіб за професіями побутового сервісу, із яких 21 особа — безробітні, направлені Сєвєродонецьким та Лисичанським міськими центрами зайнятості, а 44 – із числа малозабезпечених верств населення, направлених Норвезькою радою.

Увага, вакансія «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб»

Із вересня 2015 року для захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні діє програма  «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб», започаткована Міністерством соціальної політики України, яка здійснюється канадською неурядовою організацією «Stabilization Support Services» завдяки фінансовій підтримці уряду Великої Британії в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства».

 

На Луганщині презентована структура роботи Національної дитячої «гарячої лінії»

Засідання регіонального «круглого столу» з питань вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу, у діяльності Національної дитячої «гарячої лінії» та доступу до її послуг, з окремою увагою до ґендерно зумовленого насильства, було проведено Департаментом освіти і науки Луганської облдержадміністрації спільно з ГО «Ла Страда-Україна».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди 100-річчя ТОВ НВП «Зоря»

Дорогі працівники та ветерани науково-виробничого підприємства «Зоря»!

Щиро вітаю вас із справді епохальною подією – 100-річним ювілеєм підприємства!

Маючи віковий досвід, ви здобули світове визнання флагмана хімічної промисловості. Унікальним і стратегічно важливим для нашої країни є асортимент продукції, яку виробляє ТОВ НВП «Зоря».

Символічно, що революційне за рівнем технологій того часу підприємство було засноване у 1917 році. Будівництво заводу вибухових речовин недалеко від фронтів Першої світової мало сприяти перемозі у війні.

Громадськість Попанянського району поінформували про попередження домашнього та ґендерного насильства

17 серпня 2017 року завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяла участь у засіданні «круглого столу» у Попаснянському районі. Темою зустрічі стало питання налагодження співпраці громадських організацій та влади району з метою всебічного розвитку Попаснянщини.

 

Новини АТО: на Луганщині внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців

У результаті масованих обстрілів з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку села Кримське Новоайдарського району і автоматичних гранатометів по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Троїцьке Попаснянського району, зазнали поранень двоє захисників України.

Загалом, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.