Прес-центр18 серпня 2017, 10:08

В області почався масштабний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся масштабний спільний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів у рамках програми «Продовольча безпека та життєзабезпечення», організований Луганським обласним центром зайнятості та представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC).

Розпочали навчання 65 осіб за професіями побутового сервісу, із яких 21 особа — безробітні, направлені Сєвєродонецьким та Лисичанським міськими центрами зайнятості, а 44 – із числа малозабезпечених верств населення, направлених Норвезькою радою.

Навчання проводиться на базі ДНЗ «Сєвєродонецький професійний ліцей», із яким служба зайнятості успішно та плідно співпрацює протягом багатьох років у напрямку підготовки кваліфікованих спеціалістів для сфери обслуговування.

Навчальний заклад надав світлі та просторі кабінети, сучасні майстерні для виробничого навчання, оснащені новим обладнанням, забезпечив висококваліфікованими викладацькими кадрами.

Норвезька рада у свою чергу забезпечила гарантовану матеріальну підтримку всім учасникам проекту.

Крім цього, в період навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю.

Після закінчення повного курсу слухачі отримають документ державного зразка із наданням відповідної кваліфікації та розряду.