Архів новин

20 августа 2017

Мери з усієї України зберуться в Сватовому для відзначення Дня Незалежності України грою у футбол

26 серпня у місті Сватове Луганської області відбудеться Всеукраїнський турнір з футболу, присвячений річниці Незалежності України та Дню міста Сватове. Вперше на поле відновленого стадіону вийдуть збірні команди мерів міст України, військовослужбовців Збройних Сил, ветерани футболу Харківщини та Луганщини.  

КОГО БОЇТЬСЯ ЦВК? НЕВЖЕ ПУТІНА?

Центральна виборча комісія призначила перші вибори до чотирьох ОТГ у Луганській області. Але не призначила до трьох ключових — Щастинської та Гірської міських та Новоайдарської селищної. Чому ці громади не можуть вільно обрати своїх голову та депутатів? Хоч вони і межують з окупованими територіями, але ж тут живуть українці, які мають право обирати своїх лідерів.

Якщо ми будуємо сильну Україну, створення об'єднаних територіальних громад має відбуватися, в першу чергу, на лінії розмежування в Луганській та Донецькій областях!

Знову Центральна виборча комісія проігнорувала проведення місцевих виборів в трьох об'єднаних територіальних громадах Луганщини! На Луганщині у 4 ОТГ із 7 ЦВК призначила вибори на 29 жовтня 2017 року (Красноріченська, Привільська, Нижньодуванська та Біловодська ОТГ). У трьох об'єднаних громадах, а саме у Гірській, Щастинській та Новоайдарський ОТГ, вибори не призначені і причини не зрозумілі.

До нас за досвідом їдуть з усієї країни — голова першої в Україні ОТГ

Як живе перша в Україні Новопсковська об’єднана територіальна громада? Звідки бере і як витрачає гроші?

"У нас є перспектива. Ми зараз працюємо у напрямку переробки меду, розвитку зеленого туризму і переробки молока. До нас приїжджають люди, переймають наш досвід, наші проекти переймають люди з Вінницької області, і люди від’їжджають дуже вражені. Пости у фейсбуці, які вони залишають на сторінці Новопсковська селищна рада – дуже радують. Ми можемо похвалитися і територією, і природнім ресурсом, і річкою Айдар, є санаторій «Перлина». Ми позиціонуємо себе як перлина Луганщини", - зазначив Вадим Гаев (Vadym Gaev) для Громадське радіо

ЦВК призначила на 29 жовтня місцеві вибори у 202 об'єднаних громадах

ЦВК призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх без виключення областях України.

Уряд схвалив Концепцію реформування теплоенергетики

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері теплопостачання», що був ухвалений на засіданні Уряду 18 серпня,  розроблений Мінрегіоном у тісній співпраці з іншими центральними органами влади та Асоціацією міст України. У прийнятій Концепції враховані основні положення розробленої Асоціацією міст України в рамках Проекту ПУЛЬС Стратегії розвитку галузі житлово-комунального господарства (в частині сфери теплопостачання). Позицію Асоціації міст України на засіданні Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Формування місцевих бюджетів на 2018 рік: міжбюджетні трансферти

Важливу роль у формуванні бюджетної політики і організації бюджетного процесу займає міжбюджетне регулювання, метою якого є перерозподіл фінансових ресурсів між бюджетами для забезпечення відповідності повноважень на здійснення видатків, закріплених законодавчими актами за відповідними бюджетами та фінансових ресурсів, які мають забезпечувати їх виконання. Однією із форм реалізації засад міжбюджетного регулювання є міжбюджетні трансферти.

Моніторинг процесу #децентралізації - в одному інфографічному кейсі

В ході децентралізації, розпочатої Урядом з ухвалення Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, вже утворено 616 об’єднаних громад, до складу яких увійшли майже 3 тисячі сільських, селищних, міських рад. Ці громади стали важливими суб’єктами розвитку України. Про це сказав Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, під час презентації моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування станом на серпень 2017 року.

Регіони мають достатньо коштів для реалізації проектів з утилізації побутових відходів, потрібна лише місцева ініціатива, - Володимир Гройсман

Місцеві бюджети завдяки процесу децентралізації мають достатньо ресурсів для реалізації екологічних проектів місцевого значення, в тому числі проектів побудови сміттєпереробних комплексів. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у Херсоні. 

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ЗБІР ІДЕЙ ПРОЕКТІВ до Плану реалізації Стратегії розвитку міста Старобільськ

Міська рада розробляє План реалізації (на 2017–2019 роки) Стратегії розвитку міста (далі – Стратегія). Найважливішим етапом її розробки є пропозиція з боку представників міста (юридичних та фізичних осіб) ідей проектів, які дозволять сформувати План реалізації Стратегії. Ідеї проектів буде відібрано, проаналізовано та пріоритезовано Робочою групою з розробки Стратегії. За результатами цієї роботи буде сформовано Каталог проектів місцевого розвитку на період до 2019 року і визначено джерела їх фінансування.

УВАГА! Анонс!

22 серпня 2017 року об 10.00 у місті Сєвєродонецьку відбудеться семінар-тренінг з питань енергомоніторингу та бенчмаркінгу.

Адреса проведення семінару-тренінгу: м.Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32 а, третій поверх (зал № 2) 
будівля Сєвєродонецької міської ради.

Для старост Білокуракинської ОТГ та голів сільських рад Білокуракинського району проведено виїзну консультацію

В Білокуракинській ОТГ проведено виїзну консультацію зі старостами об'єднаної громади та головами сільських рад Білокуракинського району з питань організації системи цивільного захисту населення в умовах децентралізації.

Асоціація міст України – за розвиток місцевих житлових програм

Асоціація міст України закликає до подальшого розвитку міських програм забезпечення молоді та інших категорій населення житлом. Про це йдеться у листі Асоціації, направленому міським головам.

3 листопада в Києві відбудеться Kyiv Smart City Forum 2017

Головною ідеєю Kyiv Smart City Forum 2017 є популяризація тематики smart city в цілому, презентація вже інтегрованих до київської міської інфраструктури smart рішень, а також стимулювання органів муніципальної влади громадськості та бізнеса до широкого впровадження розумних технологій вже в найближчим часом.Форум проходитиме 3 листопада в НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська 55).

ТОП-5 змін, на які чекають громади восени

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан розповів VoxConnector про найважливіші зміни, на які чекають громади восени. 

У Києві відбудеться Міжнародна виставка «Waste Management 2017»

3-4 жовтня 2017 року у Києві відбудеться Міжнародна виставка технологій та обладнання для збору та переробки твердих побутових відходів «Waste Management 2017», участь у роботі якої вже підтвердили більше 300 спеціалістів з 15 країн світу. 

Уряд розпочинає програму оновлення української школи, питання інвестування в освіту залишається пріоритетом, - Володимир Гройсман

Уряд України в рамках реалізації п'яти ключових реформ держави розпочинає пілотні проекти загальнодержавної програми "Нова українська школа" і залишає в числі пріоритетів інвестування в освіту та подальше збільшення зарплат українських вчителів. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року. 

Уряд України продовжить масштабну реформу з децентралізації, кадрове оновлення органів влади і спиратиметься на підтримку міжнародних партнерів в цих сферах, - Володимир Гройсман

Уряд України в рамках докорінного реформування держави продовжить розпочату три роки тому реформу з децентралізації, реформу з державного управління, передусім оновлення кадрового складу органів влади, і спиратиметься в цих процесах на підтримку міжнародних партнерів - зокрема Уряду Німеччини. Про це сказав  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з спеціальним посланником Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації Ґеорґом Мільбрадтом.
Ґеорґ Мільбрадт був призначений на прохання української влади як один з радників проведення реформ. 

"Без змін Конституції проводити реформу місцевого самоврядування і територіальної організації влади неможливо», – Олександр Слобожан

Хто саме має здійснювати нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування – це питання викликало досить гостру дискусію серед представників громад та експертів. Асоціація міст України не підтримує розроблений Мінрегіоном законопроект, яким наглядові повноваження надаються місцевим державним адміністраціям та центральному органу виконавчої влади.

У Новоайдарі відбудеться День поля

21 серпня 2017 року у Новоайдарі за ініціативи Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відбудеться «День поля».

Участь у заході, який розпочнеться о 9.00 у місцевому Будинку культури, візьмуть голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та президент Україно-арабської ділової ради, шейх Емад Абу Алруб.

Після пленарної частини відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області та Україно-арабською діловою радою.

Білокуракинські активісти підготували інвестиційні проекти на 10 млн. грн.

В Білокуракинській об'єднаній територіальній громаді пройшов тренінг з питань проектного менеджменту на якому білокуракинські активісти і сільські старости об'єднаної громади написали три інвестиційні проекти. Створення спортивного центру, а також облаштування зони відпочинку. Найдорожчою стала соціальна програма щодо поліпшення медичних послуг.

Новини АТО: українського військовослужбовця поранено під Кримським

Вчора ввечері, 19 серпня, унаслідок ворожого обстрілу села Кримське Новоайдарського району з 82-мм мінометів, автоматичних, протитанкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї зазнав поранення наш військовослужбовець.

Загалом, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.