Архів новин

09 августа 2017

Енергетична безпека області потребує залучення іноземних інвестицій, – Юрій Гарбуз провів переговори з китайськими партнерами

Сьогодні, 09 серпня 2017 року, в Києві відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з віце-президентом Міжнародної інжинірингової компанії CCTEG (КНР) Лю Яцзюнем.

Обласною владою перевірені навчальні заклади Лисичанська щодо підготовки до навчального року

Готовність навчальних закладів Лисичанська до нового 2017-2018 навчального року перевірила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час огляду були обговорені питання підготовки загальноосвітніх навчальних закладів, ходу проведення капітальних і поточних ремонтів у школах та дошкільних навчальних закладах.

Зокрема, вона відвідала приміщення дошкільних навчальних закладів «Іскорка», «Ромашка» та «Дюймовочка».

ФОРУМ «TIRANA BUSINESS MATCHING»

28-29 вересня 2017 року у м. Тiрана (Албанiя), в Палаці Конгресу відбудеться форум «Tirana Business Matching».

Цей форум збере провiднi корпорацiї, успiшнi пiдприємства та вiдомих експертiв у сферi економiчної полiтики з багатьох країн. Головними темами заходу будуть iнфраструктура, туризм, сiльське господарство та сiльськогосподарськi продукти, iнновацiї та технології, енергетика, iнвестицiї тощо.

«СХІД-ЕКСПО 2017»

Інформуємо Вас про те, що 12-13 вересня 2017 року у Торгово-промисловій палаті України відбудеться унікальний діловий захід «Схід-Експо 2017» за участі провідних підприємств малого та середнього бізнесу Донецької та Луганської областей.

Організатори та партнери заходу - Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН), Торгово-промислова палата України, Агенції регіонального розвитку Луганської та Донецької областей, Донецька та Луганська ОДА за фінансової підтримки уряду Японії та Польщі.

ДРУГИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ ШОВКОВОГО ШЛЯХУ

16 листопада 2017 року в Києві відбудеться Другий український форум Шовкового шляху, в рамках якого планується проведення Алеї інвестиційних проектів України та 6 галузевих панельних сесій.

У роботi зазначеного мiжнародного заходу вiзьмуть участь представники українського Уряду та ВРУ, три Президенти України (Л. Кравчук, Л. Кучма та В. Ющенко), Посольство КНР в Українi, українськi й китайськi бiзнес-кола, а також представники ЗМI.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома»: суд звільнив від відповідальності ще одного учасника т. зв. «ЛНР»

У рамках спеціальної програми СБУ «На тебе чекають вдома» здійснюються заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях т.зв. «ДНР/ЛНР».

Так, нещодавно Біловодський районний суд Луганської області звільнив від кримінального покарання ще одного учасника Програми.

Понад 130 базових станцій забезпечують 3G зв'язок на Луганщині

На підконтрольній українській владі території Луганщини мережа зв’язку 3G доступна вже у 31 населеному пункті, повідомляє Український державний центр радіочастот.

Центр намагається оперативно проводити роботи з опрацювання заяв для оформлення дозвільних документів на базові станції стандарту ІМТ-2000/UMTS/3G з метою забезпечення покриття території сходу України послугами зв’язку стандарту 3G.

На Луганщині відзначили 60-річний ювілей дитячого оздоровчого табору МВС України «Джура»

На святкування ювілею «Джури», у якому за 60 років оздоровилися близько 50 тисяч дітей, завітали заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники Головного управління Національної поліції України в Луганський області і їх колеги із силових відомств та представники райдержадміністрацій.

На Луганщині вилучено 73 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,85 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунки групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни Сумської області) обстежили акваторію річки Сіверський Донець площею 0,3 га у Попаснянському районі Луганської області.

Урядом країни схвалено Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року

Мале і середнє підприємництво сприяє створенню нових робочих місць, зростанню валового внутрішнього продукту, а також стимулюванню розвитку конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу економіки.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 № 504-р схвалено Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Стратегія спрямована на забезпечення поступового розвитку малого і середнього підприємництва, враховуючи тимчасово обмежені можливості фінансової підтримки та значні виклики, що постали перед країною.

145 дітей з Луганської області оздоровлюються на Херсонщині

Завдяки домовленостям, досягнутим між структурними підрозділами Луганської та Херсонської обласних державних адміністрацій, 145 дітей пільгових категорій з Луганської області відсьогодні протягом 10 днів відпочиватимуть у дитячому закладі ім. Ю. Гагаріна Скадовського району на  півдні Херсонської області на узбережжі мілководної Джарилгачської затоки.

До складу групи увійшли діти від 7 до 17 років з Марківського, Міловського, Кремінського, Новоайдарського, Новопсковського, Старобільського, Станично-Луганського районів та Сєвєродонецька.

«Фантом» на сторожі контрабанди

Вчора при несенні служби на КПВВ «Станиця Луганська» співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області виявили кілька фактів порушення Порядку переміщення осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Так, 61-річна громадянка намагалася пронести до тимчасово окупованого Луганська товари медичного призначення орієнтовною вартістю майже 15 тис. грн.

До уваги підприємців – сільгосптоваровиробників Луганщини

Департамент агропромислового розвитку ОДА повідомляє, що відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300 створена Конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2017 році.

Президент підписав Указ, що сприятиме налагодженню ефективного цивільно-військового співробітництва

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про внесення змін до Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44 щодо актуалізації Переліку військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, над якими здійснюється шефство». 

Указом уточнюється перелік військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України  та органи місцевої державної влади та місцевого самоврядування, які здійснюють шефство над ними.                        

Молодь Луганщини з числа внутрішньо переміщених осіб відпочиває у Грузії

Делегація української молоді зараз оздоровлюється у Грузії.

25 юнаків та дівчат віком від 18 до 25 років з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях, відпочивають у «Таборі майбутнього» на озері Шаорі, поблизу м. Ткібулі.

У таборі також перебувають і представники молодіжних громадських організацій Грузії, разом з якими українці зможуть розвинути креативні ідеї, які у подальшому будуть втілені у життя.

Сергій Савчук: Щотижня 20-30 ОСББ залучають «теплі кредити», щоб вигідно утеплити багатоповерхівки та заощадити на комунальних платежах

Початок серпня 2017 року демонструє невгамовний інтерес ОСББ до утеплення житла та підготовки до зими. Минулого тижня ще 20 ОСББ скористалися «теплими кредитами» через Ощадбанк та Укргазбанк і залучили 3,3 млн грн на енергоефективні заходи. Для порівняння, минулого року таку суму коштів ОСББ залучали за весь серпень.

Новини АТО: на Попаснянщині поранено нашого захисника

Вчора, 8 серпня, ввечері внаслідок ворожого обстрілу з автоматичних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району зазнав поранень наш військовослужбовець.
Загалом, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.