Прес-центр9 серпня 2017, 19:08

Енергетична безпека області потребує залучення іноземних інвестицій, – Юрій Гарбуз провів переговори з китайськими партнерами

Сьогодні, 09 серпня 2017 року, в Києві відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з віце-президентом Міжнародної інжинірингової компанії CCTEG (КНР) Лю Яцзюнем.

Сторони обговорили можливості участі компанії в реалізації важливих проектів у Луганській області. Зокрема, йшлося про реконструкцію Сєвєродонецької ТЕЦ та будівництво гірничо-збагачувальної фабрики в області. Також Юрій Гарбуз запропонував китайській стороні взяти участь у відновленні дорожньо-транспортної інфраструктури області, соціальних об’єктів та модернізації агросектору.

Найближчим часом партнери домовилися провести зустріч на Луганщині з метою ознайомлення з технічним станом справ.

Коментуючи підсумки зустрічі, Юрій Гарбуз зазначив: «У нас сьогодні, на жаль, не вистачає коштів на реалізацію таких масштабних проектів, як реконструкція Сєвєродонецької ТЕЦ. Енергетична безпека області об’єктивно потребує залучення іноземних інвестицій».