Архів новин

17 августа 2017

Мешканці прифронтового Кримського матимуть оновлену школу, власний санітарний автомобіль та тепло взимку - Юрій Гарбуз провів прийом громадян

Також сьогодні, 17 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзний особистий прийом громадян у селі Кримське Новоайдарського району, яке майже щоденно потерпає від ворожих обстрілів.

Зустрітися з очільником області прийшло понад 60 мешканців населеного пункту, серед яких: учасник АТО, багатодітна мати та вимушені переселенці.

В облдержадміністрації обговорено проблемні питання легалізації зайнятості населення

17 серпня 2017 року було проведено засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці при облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик. На засіданні були присутні представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, ГУ Держпраці у Луганській області, ГУ ДФС у Луганській області, управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України, управління ВД Фонду соціального страхування України в Луганській області.

 

Розпочато спільний проект Норвезької ради у справах біженців та служби зайнятості

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся масштабний спільний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів у рамках програми “Продовольча безпека та життєзабезпечення”, організований Луганським обласним центром зайнятості та представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC).

 

Нарада щодо підготовки проведення СХІД ЕКСПО-2017 в м. Київ

Сьогодні 17 серпня 2017 року у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада з питань підготовки заходу СХІД-ЕКСПО-2017 проведення якої планується в період з 12 по 13 вересня 2017 року у м. Києві в приміщенні Торгово-промислової палати України.

УРОЧИСТЕ ПРИЙНЯТТЯ ПРИСЯГИ НОВОПРИЗНАЧЕНОГО ДЕРЖАВНОГО СЛУЖБОВЦЯ

16 серпня 2017 року відбулось урочисте прийняття присяги новопризначеного державного службовця – заступника директора, начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА Мєшкова Костянтина Сергійовича.

Побажаємо йому успіхів, втілення своїх ідей та намірів для розвитку нашого регіону, натхнення та наснаги у виконанні своїх професійних обов’язків!

Мєшков Костянтин Сергійович, народився у місті Луганськ в 1981 році.

Юрій Гарбуз: Для дітей, дитинство яких забрала війна, має бути організоване і навчання, і дозвілля

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні з робочою поїздкою відвідав Новоайдарський район, зокрема, населені пункти, які знаходяться поблизу лінії розмежування.

Юрій Гарбуз зустрівся та поспілкувався з військовослужбовцями 58-ї бригади, які базуються на території села Муратове.

Потім він відвідав Трьохїзбенську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де особисто ознайомився з ходом ремонтних робіт школи та перевірив стан підготовки освітнього закладу до нового навчального року.

На штабі із запуску «Азоту» під головуванням Юрія Гарбуза визначені етапи проведення робіт

Сьогодні, 17 серпня, відбулася друга нарада щодо енергозабезпечення ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» та введення в експлуатацію на цьому підприємстві когенераційної установки.

ЇЇ провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Членами штабу із запуску «Азоту» підіймалися питання виконання ремонтно-профілактичних робіт на повітряних лініях електропередачі та розроблення режимів роботи ВП «Луганська ТЕС» на час проведення ремонту.

Вже з 1 вересня зростуть посадові оклади українських педагогів

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298», з 1 січня 2017 року підвищено рівень оплати праці педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Зокрема, посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів підвищено на 2 тарифні розряди, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО БАНКУ ТА ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ООН В УКРАЇНІ

16 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч з представниками Європейського Інвестиційного Банку, Програми Розвитку ООН в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та компанії «Транстек», в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, в.о.

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ DRC

17 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування (DRC/DDG), в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Інформація щодо правил поведінки на воді

З метою попередження нещасних випадків, управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації нагадує про правила поведінки на воді:
- плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин;
- не можна доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судорога, відбутися припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин, а в перервах пограти в рухливі ігри: волейбол, бадмінтон;

Інформація щодо проведення засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

17 серпня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проектне рішення  детального плану території «Нове будівництво ПС 500кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ Донбаська-Донська та ПЛ 220кВ «Кремінська-Ювілейна», Луганська область, Попаснянський район».

В НБУ РОЗРОБИЛИ КОНЦЕПЦІЮ НОВОЇ МОДЕЛІ ВАЛЮТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ

Нова Концепція дає можливість здійснення без обмежень будь-яких валютних операцій між резидентами, між резидентами та нерезидентами в іноземній та національній валюті.

Більш детальну інформацію про концепцію ліберального валютного регулювання можна знайти за посиланнями:

-          пропозиції Національного банку щодо законодавчих змін, необхідних для запровадження нової моделі валютного регулювання: http://bit.ly/2wcMamE

Європейський Інвестиційний Банк готовий допомогти у відбудові Луганщини

Сьогодні, 17 серпня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь узяв участь у Регіональній нараді – інформаційній сесії Програми раннього відновлення України: Підтримка впровадження програми кінцевими бенефіціарами.

У вітальному слові Сергій Філь наголосив: «Луганщині випала реальна можливість співпраці з Європейським Інвестиційним Банком. Партнерські відносини нададуть можливість спільно відновлювати та розвивати інфраструктуру регіону».

До 200 тис. грн отримають місцеві громади Луганської області на розвиток своєї інфраструктури

Новий проект Данської Ради у справах біженців щодо підтримки ініціатив місцевих громад направлених на відновлення або розвиток інфраструктури в десяти населених пунктах Луганської та Донецької областей, які знаходяться  вздовж лінії зіткнення, був презентований  сьогодні, 17 серпня, під час зустрічі представника Данської Ради у справах біженців в Україні – керівника Сєвєродонецького та Слов’янського офісів Валерії Джемелло та заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

У обласній дитячій клінічній лікарні відкрилося нове відділення

У Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що знаходиться у м. Лисичанську було відкрито дитяче урологічне відділення, яке розраховане на 30 ліжок.

25 років це приміщення знаходилося у занедбаному стані. Ремонтні роботи, які почалися з нуля, стартували ще у минулому році.

Протягом року тут повністю замінено вікна, електропостачання та каналізаційну систему, відновлено кабінети, палати, кухню, столову, туалети і душеві кабіни, як для пацієнтів, так і для медичного персоналу. Також закуплено сучасне обладнання.

Українські військові у цьому році відновлюють мости у Новодружеську та Троїцькому

Під час робочої поїздки на Луганщину Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перевірив стан відновлення дорожньої галузі та інфраструктури.

Зокрема, він оглянув ремонтні роботи мосту через річку Лугань у селі Троїцьке Попаснянського району, до яких нещодавно приступили військовослужбовці.

Це другий об’єкт на Луганщині, після мосту у Новодружеську через Сіверський Донець, який відновлюється 19-м окремим мостовим загоном 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

Управління соцзахисту населення у Станично-Луганському районі отримало 39 комплектів комп'ютерної техніки

Комп’ютерну техніку співробітникам управління передав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час робочої поїздки.

«На управління соціального захисту населення у Станично-Луганському районі лягає особливе навантаження», – відзначив очільник області.

Тож, ця техніка сприятиме зручнішій роботі спеціалістів і, насамперед, допоможе швидше і якісніше обслуговувати місцевих жителів, які звертаються зі своїми проблемами.

ТОРГІВЕЛЬНА ЯРМАРКА SLOVAK MATCHMAKING FAIR KOŠICE

Словацьке агентство з інвестицій та розвитку торгівлі SARIO запрошує усіх бажаючих взяти участь в Торгівельній ярмарці – Бізнес для Бізнеса (B2B) «Slovak Matchmaking Fair Košice 2017», котра відбудеться 30 жовтня 2017 року в Кошице (Словацька Республіка).

Захід буде супроводжуватися експертною конференцією з питань розвитку та потенціалу транскордонного співробітництва між словацькою та угорською промисловістю, з акцентом на розширення автомобільної промисловості, зокрема розширення географічних регіонів співпраці.

Участь у заході -- безкоштовна.

МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА ПРОДОВОЛЬЧОЇ ПРОДУКЦІЇ UKRAINIAN FOOD EXPO

23-24 листопада 2017 року в столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», вул. Салютна, 2-Б біля станції метро «Нивки», відбудеться міжнародна виставка продовольчої продукції Ukrainian Food Expo.

Рубіжне посідає друге місце в області за результатами ЗНО

У рамках перевірки стану готовності освітніх закладів Луганщини до початку навчального року заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик з робочим візитом відвідала м. Рубіжне.

Важливо, що у всіх школах 100 % наявність підручників. Також було зазначено, що Рубіжне має високий рівень середньої освіти. Як показник – місто посідає друге загальнообласне місце за результатами проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Нею було перевірено хід ремонтів у спеціалізованій школі №2 та загальноосвітній школі №8, де роботи вже на завершальній стадії.

Новини АТО: на Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району п’ять разів відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По опорних пунктах захисників України поблизу смт Станиця Луганська застосовувались великокаліберні кулемети.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.