Прес-центр15 серпня 2017, 09:08

Міловський район готовий відповідати викликам

Голова Міловської райдержадміністрації Артур Король презентував голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу проект Стратегії району та Планів заходів до її реалізації на 2017-2018 роки.

Представляючи проект, очільник Міловщини зазначив, що розвиток району безпосередньо залежить від питання логістичних перевезень сільськогосподарської продукції, створення підприємств її переробки та кредитування агропідприємств.

Агропромисловий комплекс, який є провідною галуззю реального сектору економіки, в районі представлений 64 сільськогосподарськими підприємствами, в тому числі 48 фермерськими господарствами.

Основними напрямами спеціалізації агроформувань є вирощування зернових і олійних культур. У зв’язку з невеликими обсягами виробництва рослинної продукції, віддаленість району та відсутність розвинутої транспортної інфраструктури ускладнює реалізацію сільгосппродукції.

Значна увага була приділена розвитку медицини та освіти району.

Зокрема, система загальноосвітніх закладів є досить розгалуженою та потребує оптимізації. У навчальних закладах спостерігається достатній рівень забезпеченості кадрами, але за структурою педагогічних кадрів спостерігається відсутність молоді, нестача вчителів точних наук та іноземних мов.

Медичну допомогу здійснює Міловське районне територіальне медичне об’єднання та КЗ «Міловський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», до складу якого увійшли  амбулаторія, 12 ФП та 1 ФАП. Медичну допомогу населенню надають 28 лікарів та 71 молодший медичний працівник.

Реалізацію Стратегії планується здійснити в рамках двох послідовних та взаємопов’язаних програмних циклів (етапів): першого (2017–2018 років) та другого (2019–2020 років).

На першому етапі планується визначити структурні проблеми по видах економічної діяльності району, які негативно впливають на конкурентоспроможність і потенціал зростання, узгодити пріоритети району на середньо- та довгострокову перспективу.

На другому етапі (2019-2020 роки) передбачається реалізувати заходи довгострокової перспективи стратегічного значення, зміцнення фінансово-економічної основи територіальних громад, посилення повноважень та відповідальності органів місцевого самоврядування за надання послуг населенню.

У цілому, Юрій Гарбуз залишився задоволений Стратегією розвитку Міловського району: «Нам необхідно створити на Міловщині сильний агропромисловий майданчик. Там є зацікавлені у цьому агропромисловці, які готові працювати з грантами та кредитами. Коли ми зрозуміємо, яка саме група товарів є рентабельною та користуватиметься попитом – створимо кооперативи і знайдемо джерела фінансування».