Прес-центр15 серпня 2017, 14:08

Луганщина готується відзначити День Незалежності України

Також на апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза розглянуто питання про підготовку та проведення урочистих заходів, присвячених 26-й річниці Дня Незалежності України. Спікером з цієї теми виступила начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук.

За її словами, для проведення на належному рівні святкових заходів був затверджений Робочий план з підготовки урочистих та святкових заходів з нагоди відзначення 26-й річниці Незалежності України, які у цьому році відбудуться у місті Сватове.

До Дня Незалежності України у місті Сватове 24 серпня відбудеться покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка, урочиста хода гостей та учасників святкових заходів від будівлі комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова Лучка» до майдану Злагоди.

Також у місті Сватове відбудеться церемонія відкриття Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас», виставка старожитностей «Немеркнучий світ давнини», виставки виробів майстрів народної творчості «Слобожанський вернісаж».

Крім того, речниця поінформувала присутніх, що розважатимуть гостей свята виступ Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ», гала-концерт Фестивалю конкурсу «Слобожанське сяйво Талантів» та церемонія нагородження переможців та концертна програма за участю ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії.

По закінченні доповіді очільник області Юрій Гарбуз дав доручення своїм заступникам, керівникам структурних підрозділів, головам райдержадміністрацій і міським головам міст обласного значення забезпечити проведення на високому організаційному рівні урочистих заходів, присвячених Дню Державного Прапора України та 26-й річниці незалежності України на території області.