Прес-центр19 серпня 2017, 14:08

Луганщина готується до опалювального сезону

Сьогодні, 19 серпня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу у режимі скайп-наради з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017–2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

Обговорити питання зібралися директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, керівники комунальних підприємств та представники фінансових установ.

Перед початком наради Вадим Данієлян поінформував присутніх, що нещодавно відбулась подібна скайп-конференція під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо підготовки областей до опалювального сезону. Крім того, заступник голови облдержадміністрації наголосив, що від якості роботи закладів ЖКГ і місцевої влади залежить стабільне життєзабезпечення Луганщини.

У свою чергу Віталій Сурай повідомив присутнім, що наразі Луганщина готова до опалювального сезону близько 70 %, а саме: котельні – 73,4 %, житловий фонд – 75,9 %, водопровідно-каналізаційні господарства – 71,5%, поточний ремонт доріг – 53,5%.

Заслухавши доповіді про готовність до пуску опалення міст і районів Луганщини, Вадим Данієлян дав доручення активізувати роботу з наповнення ресурсної бази, а саме паливно-мастильних і протиожеледних матеріалів.