Прес-центр19 серпня 2017, 09:08

Педагоги області готуються до реалізації Концепції безпечної школи

Протягом трьох днів у Кремінній тривав спільний семінар-тренінг Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Реалізація Концепції безпечної школи в умовах децентралізації та реформування галузі освіти у Луганській області».

Учасники заходу розглянули Концепцію безпечної школи, визначили основні компоненти програмного підходу до безпечних шкіл, ураховували ризики при плануванні навчального процесу. Також вони розробили рекомендації щодо запровадження Концепції безпечної школи у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик відзначила значний внесок ЮНІСЕФ у відновлення і розбудову системи освіти Луганщини та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

У свою чергу, представниками Краматорського Зонального офісу ЮНІСЕФ була презентована програмна діяльність у нашій області в умовах потреб негайного реагування.

У семінарі-тренінгу взяли участь керівники відділів та управлінь освіти міських рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад, члени громадської організації «Асоціація освітян Луганщини», керівники загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджуватимуть пілотні проекти Концепції безпечної школи на Луганщині.

Учасники тренінгу ознайомилися із сучасним баченням дитини та вчителя ХХІ століття, обговорили принципи спілкування та порозуміння між ними, опрацьовували Концепцію безпечної школи.