Прес-центр14 серпня 2017, 13:08

Незаконні лісоруби замість прибутку отримали кримінальну справу

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області в ході відпрацювання оперативної інформації виявили незаконних лісорубів.

Так, 12 серпня приблизно об 11 годині на 4 км залізничної колії за сполученням Попасна-Бахмут Попаснянського району «фантомівці» встановили факт несанкціонованого розкрадання (вирубки) лісо- та пиломатеріалів у лісовій смузі поблизу залізничної колії.

При цьому порушників – чотирьох жителів м. Попасна та Попаснянського району, затримали «на гарячому». Вони працювали злагоджено, кожен знав та виконував свою справу. Одні – за допомогою бензопил вирубували дуб, ясень, клен та акацію. Інші – завантажували вже підготовлені та порізані лісоматеріали на автомобіль «ГАЗ 33021» для  подальшого транспортування та реалізації.

Під час перевірки та розмови зі злодіями встановлено, що несанкціонована вирубка здійснювалася ними на замовлення протягом липня-серпня поточного року. За цей час вони викрали майже 3 км лісосмуги.

Причетних до злочину осіб затримано та передано до Попаснянського відділу поліції для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

За ст. 246 Кримінального кодексу України 13 серпня 2017 року зареєстрована кримінальна справа.

Автомобіль, інвентар та 5 м³ дров кругляка вилучено.