Прес-центр11 серпня 2017, 14:08

У Херсонській області розпочав роботу благодійний табір для дітей бійців АТО та вимушених переселенців

У таборі «Дерево життя», розташованому у селі Лазурне, відпочинуть діти українських військових, діти-переселенці з Донбасу та ті, що проживають поблизу лінії розмежування.

Загалом, до участі у ньому залучено 114 хлопців та дівчат з Луганської, Донецької, Львівської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської та Черкаської областей.

Ініціатором проведення доброчинної акції в рамках проекту Мiнiстерства молоді та спорту України «Столітній шлях»  є світова управа Спілки української молоді, осередки якої діють в 10 країнах світу, та крайова управа СУМ в Україні.

Впродовж двох тижнів діти матимуть нагоду відпочивати та оздоровлюватися, покупатися в морі та засмагнути, позайматися спортом, долучатися до різноманітних майстер-класів, конкурсів, вікторин, теренових ігор.

Важливим елементом програми є її виховний компонент – для юнацтва підготовлені гутірки з історії України, суспільствознавства та культурології, дискусії щодо актуальних питань сьогодення.

Для праці у таборі задіяні 42 виховники та інструктори, серед яких є й вимушено переселені особи, учасники АТО, а також СУМівці з США, Канади й Великої Британії.

Варто зазначити, що такий табір відбувається вже третій рік поспіль.