Прес-центр29 серпня 2017, 15:08

На Луганщині 400 учасників АТО скористались послугами служби зайнятості

Про це повідомив під час брифінгу директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Одним з пріоритетних завдань служби зайнятості є надання допомоги учасникам АТО в скорішій адаптації, поверненні до мирного життя та їх працевлаштуванні.

«З початком 2017 року 400 демобілізованих військовослужбовців скористались нашими послугами у сфері працевлаштування, профорієнтації, перенавчання та відкриття власної справи», – зауважив Сергій Болотський.

Як слід, працевлаштовано 88 осіб, з них – 14 отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, до громадських робіт та робіт тимчасового характеру залучено 42 особи, 39 колишніх військовослужбовців проходили профнавчання за направленням служби зайнятості, 21 учасник АТО знятий з обліку в зв’язку з приняттям на військову службу за контрактом.

Зараз на обліку служби зайнятості продовжують перебувати 194 безробітних учасника АТО, з них чотири особи з інвалідністю.

Середній розмір допомоги по безробіттю складає  3329 грн.

З кожною особою проводиться індивідуальна робота з наданням рекомендацій щодо вибору цивільної професії, навичок самопрезентації та актуалізації адаптаційного потенціалу клієнта.