Прес-центр20 квітня 2022, 08:04

Евакуюйтесь і вмовляйте рідних – може настати день, коли ми не зможемо доставити ліки і їжу, – Сергій Гайдай

У «режимі тиші» росіяни вкотре відповіли відмовою. Декілька діб евакуація відбувається при відсутності «гуманітарних коридорів» та під нестихаючим вогнем російської армії.

20 квітня буде чергова спроба врятувати людей зі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної, – повідомляє Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

«Ситуація ускладнюється щогодини. Ми відправляємо автобус та гуманітарку, до прикладу, в Попасну і не впевнені, чи дістануться вони до місця призначення. Продукти харчування майже ніде купити, як і медикаменти. Евакуюйтесь і вмовляйте рідних – може настати день, коли ми не зможемо доставити ліки і їжу. Убезпечте себе – йдіть до евакуаційного транспорту ї уїжджайте. Вас зустрінуть – у Дніпрі чи в Ужгороді, Чернівцях чи Кропивницькому – допоможуть з усім. Мати дах над головою, спокій, харчування та грошову допомогу від держави і неурядових організацій – це, звісно, не рідний дім, але краще, ніж по 24-години на добу перебувати у бомбосховищі і чекати на російський снаряд. Автобуси прямують до місць зборів», – наголосив Сергій Гайдай.

 Місця зборів:
- Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
- Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
- Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
- Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
- Нижнє: Паркова, 13;
- Рубіжне: вул. Чехова, 11.