Прес-центр28 травня 2022, 13:05

Користуйтесь пільговим кредитуванням від держави, відновлюйте бізнес на безпечних територіях, країні потрібні робочі місця, – Сергій Гайдай підприємцям Луганщини

Через російське вторгнення на Луганщині зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових. Збитки становлять понад 3 мільярди гривень.

Люди втратили роботу, відповідно залишились без доходу, – каже очільник області Сергій Гайдай.

«Втім, держава робить все можливе, аби допомогти бізнесу Луганщини відновитись. Десятки підприємств скористалися програмою релокації і вже перемістили потужності до інших регіонів. Зберегли трудові колективи та набирають людей ще», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

Один із найсвіжіших прикладів – улюблене сєвєродончанами кафе «Стойка», яке сьогодні знов відкриває двері, але поки що в Дніпрі.

«Країні потрібні робочі місця. Відновлюйте діяльність підприємств, користуйтеся програмами пільгового кредитування. Так, український бізнес отримав понад 114 мільярдів за державною програмою «5-7-9%». Більшість кредитів підприємці беруть на антикризові цілі, значною є кількість кредитів на рефінансування, а також для здійснення інвестицій. Трансформована програма «5-7-9%» дає українським підприємцям можливість продовжувати свою діяльність та ефективно долати труднощі, спричинені війною, підтримуючи стійкість економіки України», – додав Сергій Гайдай.

Нагадаємо, що кредитна програма «5-7-9%» дозволяє залучити до 60 млн гривень під 0% на період дії воєнного часу +1 місяць з гарантією від Уряду на рівні 80%. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд гривень під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Інформацію щодо завданих збитків державним, комунальним та приватним суб’єктам господарювання Луганської області внаслідок російської агресії можна надавати за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1Riv5jLwBqRnlHQ-iCdnEnWPUsAhtC8pMApR7Wrq...