Архів новин

16 мая 2022

Сергій Гайдай: артилерійські удари по Сєвєродонецьку та Лисичанську – пожежі в будівлях наукового об’єднання і житлових кварталах

Черговий обстріл Сєвєродонецька та Лисичанська росіяни здійснили сьогодні вдень, 16 травня.

«Сєвєродонецьк витримав дуже потужні удари. Кількість пошкоджених будинків ще з’ясовуємо. Також рятувальниками ліквідовано пожежу в будівлі складу місцевого науково-виробничого об’єднання. У Лисичанську внаслідок обстрілів ворога сталося займання житлового фонду. ДСНС працює на місці», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Місцеві органи влади окупованих росією громад перереєструвалися в інших містах України аби забезпечити фінансування бюджетників та підтримати людей, – Сергій Гайдай

Вони відмовились співпрацювати із окупантами і виїхали з територіальних громад аби організувати роботу в евакуації та своєчасне фінансування виплат працівникам бюджетної сфери, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Врубівка оговтується від авіанальоту: евакуйовано трьох осіб

"До Врубівки, яка підпадає під вогонь росіян щодня, завезли гуианітарну допомогу, а на зворотному напрямку евакуювали трьох місцевих жителів, - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Руйнувань в цьому населеному пункті Попаснянської громади дуже багато. Люди оговтуються від постійних артилерійських обстрілів та авіаударів".

Уряд зменшив граничну ціну на дизельне пальне та підвищив на бензин

Міністерство економіки оприлюднило середню вартість бензинів у розмірі 33,36 гривні за літр та дизельного пального у розмірі 35,31 гривні за літр, з яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях на середину травня.

Порівняно з початком місяця, ціна на бензин зросла на 2,17 грн, на дизпальне – зменшилась на 32 копійки.

З урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на бензин для продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 39,86 грн/літр, на дизпальне – 42,31 грн/літр.

Пошкоджено 23,5 тис. км доріг та 289 автомобільних мостів – Кубраков

Через повномасштабну військову агресію російських окупантів Україна зазнала суттєвих втрат у дорожній інфраструктурі. Зокрема, через війну пошкоджено 23 573 км доріг, а також 289 автомобільних мостів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час виступу на Міжнародній Конференції «Європа Карпат» у польському місті Красичин.

За словами Кубракова, російські війська свідомо знищують цивільну інфраструктуру України, а сума задокументованих збитків вже сягає понад 90 млрд доларів, зростаючи кожного дня.

Із Покровська до Львова 16 травня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

16 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Луганчанин Дмитро Бєлоусов – переможець Дефлімпіади у складі національної збірної з футболу

Національна збірна команда України з футболу у фіналі Дефлімпіади-2021 в Бразилії здобула мінімальну перемогу над Францією (1:0).

У складі нашої збірної виступає спортсмен із Луганщини Дмитро Бєлоусов.

Це четверта нагорода для нашої області під час цих змагань для людей із вадами слуху. Три із них золоті: відзначились каратистка Карина Янчук, легкоатлет Олександр Дмитриєнко та футболіст Дмитро Бєлоусов (обидва – у командних змаганнях). Також у Карини Янчук в активі бронзова медаль в командній першості.

Загиблі та поранені в Сєвєродонецьку, до Дніпра госпіталізовано 15-річного хлопця, тримаємо фронт поблизу Борівського та Тошківки, – Сергій Гайдай

Чоловік і жінка загинули на місці. Росіяни обстріляли будинок у старих районах міста приблизно о 16:00. Ще одного чоловіка госпіталізовано, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він також нагадав, що дев’ять осіб отримали поранення позавчора після артилерійської атаки ворога по лікарні в Сєвєродонецьку. До дитячої лікарні у Дніпрі госпіталізовано 15-річного жителя Лисичанська, який отримав травми під час обстрілу міста російською армією.

Робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України та наших потреб – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Завершується 81-й день нашої оборони та починається ще один тиждень цілодобової роботи на Україну й на перемогу.

Цього тижня, як і завжди, буде багато міжнародної активності, у якій я братиму участь. Ключове – це зброя та фінансова підтримка для України. Фінанси не тільки для того, щоб зберігати стабільність зараз, а й щоб уже розпочинати відбудову зруйнованого Росією.