Прес-центр16 травня 2022, 16:05

Місцеві органи влади окупованих росією громад перереєструвалися в інших містах України аби забезпечити фінансування бюджетників та підтримати людей, – Сергій Гайдай

Вони відмовились співпрацювати із окупантами і виїхали з територіальних громад аби організувати роботу в евакуації та своєчасне фінансування виплат працівникам бюджетної сфери, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Один із таких прикладів – Кремінна. Зокрема, міською владою на чолі з Олександром Дунцем відновлено діяльність управління освіти, культури, молоді та спорту. Працівники закладів у переважній більшості евакуювалися в безпечні регіони України. Із понад 700 робітників управління, 313 організували роботу в дистанційному режимі. Частині установ, це заклади культури та дитячі садки, оголошено простій. Бухгалтерією вже проведено нарахування та виплату заробітної плати за квітень, впроваджено заходи, спрямовані на відновлення фінансування», – поінформував очільник Луганщини.

Також упорядковується робота установ соціальної сфери, в яких оголошено простій. Наразі бухгалтерська служба нараховує робітникам заробітну плату.

«Це не поодинокий приклад. Таку роботу організували керівники, які не зрадили батьківщині, і роблять все можливе для збереження колективів бюджетних установ, надання життєво необхідної підтримки людям», – акцентував Сергій Гайдай.