Архів новин

10 мая 2022

Фінансування пенсій жителям Луганщини відбувається за графіком - перераховані кошти за 10 травня

10 травня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій травня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 613,40 млн гривень або 100 % від потреби дня.

Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

До уваги шукачів роботи та клієнтів Луганської обласної служби зайнятості

Луганська обласна служба зайнятості працює в дистанційному режимі в умовах воєнного стану.

Відтепер ви зможете подавати заяви про надання чи поновлення статусу безробітного, про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю також через наш чат-бот https://chatbot.page/oZBkH-. Звертаємо увагу, що відмовитися від наших послуг можна також через інший чат-бот: https://chatbot.page/WIrtQ4

Сергій Гайдай: Сєвєродонецьк без газу – росіяни перебили магістральний газопровід

«Сьогодні вдень російська армія вчергове вдарила артилерією та системами залпового вогню по Сєвєродонецьку. Єдине, що залишалося в місті із комунікацій працюючим, – це газопостачання. Далеко не у всіх будинках, але у старих районах у багатьох домівках блакитне паливо було. Люди могли хоча б приготувати їжу та підігріти воду. Наразі магістральний газопровід перебитий та розгерметизований. Для запобігання більш серйозної аварії ГРС перекриті. Газу в місті нема», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Алгоритм дій для відновлення казначейського обслуговування закладів освіти, що розташовані на окупованих територіях

Алгоритм дій для відновлення обслуговування через органи Казначейства у разі перебування на тимчасово окупованій території та відсутності посадових осіб із правом першого/другого підпису фінансових документів:

Отримати допомогу по безробіттю тепер можна за спрощеною процедурою

Із 7 травня почав діяти Закон, згідно з яким усім внутрішньо переміщеним особам та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного буде надаватися з першого дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.

Люди, які не змогли припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, мають право зареєструватися в якості безробітних за своєю заявою.

Впроваджені додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують ВПО, а також допомога від держави для тих ВПО, хто розпочинає власний бізнес.

Щорічну разову грошову допомогу отримають майже мільйон ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань

Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує виплату щорічної разової грошової допомоги майже мільйону людей відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» в умовах воєнного стану.

Виплата цієї допомоги в сьогоднішніх умовах відбуватиметься з дотриманням заходів безпеки щодо інформації про отримувачів, починаючи з червня, у спосіб, яким вона здійснювалась минулого року для кожної категорії отримувачів.

Якщо до 11 травня не надійде смс-повідомлення, яке підтверджує участь у національному мультипредметному тесті, необхідно звернутися на «гарячу лінію» МОН до 19 травня

Упродовж 9 травня Український центр оцінювання якості освіти спільно з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій та мобільними операторами Kyivstar, Vodafone Україна, Lifecell надіслав майже 400 тисяч повідомлень SMS потенційним учасникам національного мультипредметного тесту.

Майбутньому учасникові НМТ варто обов’язково зберегти інформацію з повідомлення від Centr_ZNО: ці дані необхідні для входу на свою Інформаційну сторінку.

Документи до обласного управління Пенсійного фонду можна надіслати поштою, для консультацій працює «гаряча лінія»

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області працює в умовах воєнного стану у дистанційному режимі.

Прийом вхідної кореспонденції здійснюється на електронну адресу Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області: gu.lg@pfu.gov.ua.

10 травня із Покровська до Львова вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

10 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.

Пораненого сєвєродончанина доставлено до Полтави, поліцейських обстріляно в Шипіловому, де залишаються заблокованими люди, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив, що протягом 9 травня росіяни масовано обстрілювали всі можливі маршрути виїзду з території області.

Небезпечно було в Білогорівці та Шипіловому. Тривають бої за Воєводівку, Тошківку та Нижнє.

Росія – єдиний винуватець того, що мир був зруйнований, і це її історична відповідальність – звернення Президента України

Українці! Українки!

Незламний народе нашої країни!

Сьогодні ми зробили ще один крок – дуже важливий і не просто формальний крок – на нашому шляху у Європейський Союз. Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною Європейського Союзу. Зазвичай на це витрачаються місяці й місяці. Але ми зробили все за лічені тижні. Це документ, який містить тисячі сторінок.