Архів новин

27 мая 2022

Допомога ВПО: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Переглянути наказ за посиланням: https://www.minre.gov.ua/doc/doc/73

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додано 8 громад у Сумській області.

Запроваджено інноваційний формат гарячої лінії — віртуальний центр Дія.Бізнес.

Вимушені переселенці з України в європейських країнах часто стикаються з браком інформації про правила й процедури оформлення власного перебування, реєстрації бізнесу, працевлаштування та отримання допомоги.

Тому запроваджено віртуальний центр Дія.Бізнес для того, щоб надати всі необхідні відповіді в дистанційному форматі, поки українці не можуть повернутися додому.

ССО нищить російських вбивць на Луганщині

Завдяки воїнам ССО України знищено російських окупантів, які намагалися вести вогонь зі 120-мм міномету під Сєвєродонецьком.

Противник облаштував позицію прямо у подвір'ї захопленого приватного будинку.

Утім, це його не врятувало: за підтвердженими даними, внаслідок удару українських воїнів у ворога є вбиті.

Майже 149 тисяч осіб підтвердили участь у національному мультипредметному тесті

Перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ триватиме до 7 червня. Станом на 26 травня 2022 року спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнив 148 891 учасник.

Нова послуга для підприємців на порталі Дія — єДекларація

Це документ, який на час воєнного стану замінить 374 види дозвільних документів, необхідних для роботи підприємців: ліцензії, дозволи, сертифікати, свідоцтва, посвідчення, висновки тощо.

Подати єДекларацію можна в Дії за декілька кліків і безоплатно. Вона не потребує розгляду чиновником і ви одразу можете почати працювати.

Вступна кампанія 2022 в інфографіках

Для швидкого доступу до актуальної інформації щодо вступної кампанії 2022 року можна користуватися інфографіками.

Замість традиційних вступних випробувань (ЗНО, ЄВІ/ЄФВВ) у 2022 році заплановано проведення таких тестувань:

Потягом Покровськ - Львів безкоштовно евакуюватимуть 27 травня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

27 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

У Сєвєродонецьку четверо загиблих, у Лисичанську обстріляне відділення поліції, по області пошкоджено близько 50 будинків, – Сергій Гайдай

Упродовж усієї доби росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових в районі Устинівки, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Тиск на Росію – це питання збереження життів, а кожен день зволікання – це нові вбиті українці й нові загрози на континенті – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Рівно вісім років тому, 26 травня припинив роботу Донецький аеропорт. Досі збереглося повідомлення про це: «Увага! Із 7-ї ранку аеропорт «Донецьк» тимчасово призупиняє обслуговування рейсів. Про відновлення роботи аеропорту буде повідомлено додатково».