Архів новин

26 мая 2022

Держава посилила захист прав працівників: за необгрунтовану відмову у прийнятті на роботу або звільнення працівника з суб’єктивних причин роботодавець несе відповідальність

Відтепер забороняється необґрунтована відмова у прийнятті на роботу,

25 травня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників».

Закон спрямований нанедопущення дискримінації у сфері трудових правовідносин.

Ваших близьких примусово перемістили на тимчасово окуповану територію чи депортували: як діяти

Національне інформаційне бюро надає роз'яснення з алгоритмом дій у разі примусового переміщення вашої близької людини на тимчасово окуповану територію або примусової депортації за межі України.

Насамперед важливо опанувати власні емоції й не піддаватись паніці. Пам'ятайте, що держава у взаємодії з міжнародними організаціями та партнерами вживають усіх необхідних заходів задля фіксації таких випадків, обліку депортованих осіб, а також докладають зусиль з метою повернення громадян України додому. Із подробицями ознайомтесь на інфографіці.
 

Люди, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок

Такий перерахунок проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня.

Право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий в тому числі по лютий поточного року.

З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться у травні.

Виплата перерахованих пенсій буде проводитись, починаючи з червня та з доплатою за квітень та травень.

МОЗ повідомило, які документи потрібні внутрішньо переміщеним медикам для працевлаштування в інші заклади охорони здоров’я

Унаслідок військової агресії рф багато медиків втратили свої робочі місця та вимушені шукати нові можливості працевлаштуватися в безпечніших регіонах.

Міністерство охорони здоров'я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Свириденко: інтеграція до ЄС стане «наріжним елементом економічного відновлення України»

Для України важливо мати повний доступ на ринок Євросоюзу, без квот і тарифів, без логістичних обмежень. Перші кроки щодо лібералізації торгівлі вже зроблені.

Про це заявила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко за результатами зустрічей з представниками світових держав та організацій на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Свириденко, зокрема, провела зустріч з єврокомісаром з питань економіки Паоло Джентілоні, з яким говорили про інтеграцію до Європейського Союзу, що «буде наріжним елементом економічного відновлення України».

На Луганщині завершене фінансування пенсій травня – перераховано 1,7 мільярда гривень

25 травня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій травня.

Пенсіонерам Луганської області спрямовано 1738,98 млн гривень, що становить 100 % до потреби.

Виплату проводять у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Безкоштовний евакуаційний потяг Покровськ - Львів курсуватиме 26 травня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

26 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Троє загиблих у Лисичанську та передмісті, обстріляний центр гуманітарної допомоги, у Сєвєродонецьку – «Імпульс», – Сергій Гайдай

Потужний та довготривалий артилерійський удар росіяни нанесли по Лисичанську 25 травня, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ворог намагався штурмувати нашу оборону поблизу Устинівки і в той же час артилерією нищив це село та розташоване поряд місто Лисичанськ. Як наслідок, двоє загиблих в Устинівці та один – в самому Лисичанську. Зафіксоване потрапляння снаряду в центр надання гуманітарної допомоги, пошкоджено волонтерський автомобіль, якій доставляв їжу на Луганщину», – поінформував Сергій Гайдай.

Ті, хто радить Україні віддати Росії території, не хочуть бачити звичайних українців, які там живуть – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Цей день я розпочав зі спілкування з учасниками Українського сніданку, який відбувся в межах Давоського форуму. Хочу дещо сказати про те, чому я беру участь у таких заходах, і про те, що говорять інші, зокрема в Давосі цьогоріч.

Світ виявився не готовим до української сміливості. До сміливості всіх наших людей, які не поступаються Росії та продовжують захищати нашу державу.