Архів новин

15 мая 2022

Майже щодня затримуємо мародерів, деякі кажуть – не знали, що їм загрожує до восьми років ув’язнення, інших ці знання не зупиняли, – Сергій Гайдай

«Від п’яти до восьми років позбавлення волі – це вартість мікрохвильової печі, яку житель Лисичанська вкрав в одному з будинків міста. Вчора поліцейські його і затримали, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Дехто каже, що не знав про суворість покарання. Інших, навпаки, не зупиняло і це. Упродовж доби правоохоронцями фіксується в середньому від трьох до шести випадків мародерства на території області. Правопорушників виявляють майже щодня. Патрулюють вулиці, перевіряють під’їзди, склади, магазини, реагують на звернення громадян.

Допомога ВПО: оновлено актуальний перелік громад в зонах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Переглянути наказ за посиланням: https://www.minre.gov.ua/doc/doc/69

Генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський особисто видав пенсії у Сєвєродонецьку

Тривалий час через загострення безпекової ситуації, руйнування електричних мереж та відсутність зв’язку на усій території Луганської області «Укрпошта» не мала можливості доставити людям пенсії.

Вчора місто також обстрілювалось, але за першої можливості мобільне відділення «Укрпошти» прибуло до Сєвєродонецька.

79 людей похилого віку, для яких це єдиний шанс вижити, отримали свої пенсійні виплати.

Разом із директором Луганської та Донецької філій нашу область відвідав Генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

15 травня евакуаційний поїзд вирушить із Покровська до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

15 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Легкоатлет з Луганщини Олександр Дмитриєнко здобув золоту медаль Дефлімпіади

Добігають кінця змагання на Дефлімпійських іграх-2021 у Бразилії.

Команда України впевнено посідає першу сходинку в командному заліку. У здобутку спортсменів з Луганщини вже три нагороди. Це золота і бронзова медалі каратистки Карини Янчук, а також перемога Олександра Дмитриєнка у легкій атлетиці.

Наш спортсмен виборов золоту медаль у естафеті 4 по 100 м.

Сьогодні, у заключний день змагань, футбольна збірна України виборюватиме звання переможця турніру. У її складі грає луганчанин Дмитро Бєлоусов.

11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку - є влучання в "Азот", технікум, багатоповерхівки, - Сергій Гайдай

Протягом доби поранено чотирьох жителів області.

"Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж - на Гірську та Попаснянську громади. Руйнувань дуже багато, - повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Це - 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів".

Зараз підтримка України означає роботу на недопущення глобального голоду – звернення Президента Володимира Зеленського

Мудрий народе нашої найсміливішої країни!

Усі наші захисники й захисниці!

Минулого року 14 травня в нашій державі вперше відзначався День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. 2 тисячі 659 українців та українок отримали звання Праведників народів світу. Наша країна – четверта у світі за кількістю Праведників. Людей, які ризикували своїм життям, життям своїх рідних, але все одно рятували тих, кому загрожувала неминуча смерть від рук нацистів. Рятували дітей, дорослих, цілі родини.