Прес-центр9 липня 2018, 12:07

Луганщина зустріла Волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ»

На Сватівщину, вчора, 8 липня, прибули 50 учасників Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». До неї долучилися студенти, школярі, історики, волонтери з різних областей України.

Це вже 13 потяг, який крокує Україною. У цей раз він має назву Гайдамацький агітпотяг «Визвольних змагань». Його мета – донести історію перемоги, поразки Визвольних змагань та збройної боротьби за Незалежність.

Активістів патріотичного руху на горі біля Козацької вежі зустрічали жителі Сватівщини, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та керівництво району.

Від імені голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза вона привітала гостей та передала у бібліотеку потягу книгу «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» Сергія Глотова».

«Для молоді, яка вивчає історію та події сучасної України важливо знати правду з перших вуст, долати нав'язані стереотипи через спілкування і власний досвід, – зазначила Ольга Лішик. – Доречі, протягом усього руху потягу учасники проводять анкетування в кожній області різних верств населення щодо розуміння ситуації в країні, відношення до військових, власну громадянську позицію, що можна змінити. Вважаю, що цей звіт буде корисний багатьом інституціям».

Під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації поспілкуватися з хлопцями і дівчатами, загалом, про події в Луганській області в 2014 року.

Після довгого спілкування, гостей запросили  на смачну вечерю, яку приготували дбайливі сватівчанки.