Архів новин

27 июля 2018

До відома пасажирів залізничного транспорту!

       Рух потягів по залізничній гілці Куп’янськ – Лисичанськ відновлено, інформація про мінування залізничних вокзалів не підтвердилась!

       Сьогодні, 27 липня, об 11:30 до поліції зателефонував невідомий з повідомленням про мінування вокзалів залізничних станцій Сватове та Лисичанськ.

Кожному району Луганщини – якісне пасажирське сполучення!

       Cьогодні, 27 липня 2018 року, відбулася спільна нарада з проблемних питань та перспектив розвитку пасажирського транспорту у Луганській області за участю заступника директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження обласної держадміністрації Артема Скаженика, заступника голови Станично-Луганської райдержадміністрації Юрія Гриценко, співробітників Департаменту та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Успіх Луганщини – в ексклюзивності, – Юрій Гарбуз відвідав підприємство з виготовлення скляних виробів у Лисичанську

Питання розвитку малого і середнього бізнесу обговорив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з директором ТОВ «Тетра» Михайлом Голтишовим під час візиту на виробництво сьогодні, 27 липня.

Юрій Гарбуз ознайомився з роботою Лисичанського пивоварного заводу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Лисичанський пивоварний завод  ТОВ «ЛИСПИ» сьогодні, 27 липня.

Підприємство завдяки високій якості продукції та збереженню традиційних технологій виробництва є добре знаним в Україні. Його було неодноразово визнано переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі-України

Шановні земляки!

У ці дні чисельна християнська спільнота Луганщини разом з усією Україною відзначає знаменну дату – 1030 років від дня, коли київський князь Володимир Великий охрестив Русь.

Сьогодні історична справедливість відновлюється – ми стоїмо на порозі отримання Томосу про автокефалію. Створення Єдиної помісної церкви має об’єднати, а не розколоти країну. Це питання національної безпеки та незалежності.

На Луганщині проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру із протидії ґендерному насильству

26 липня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Саб-кластер проведено під головуванням Фонду ООН у галузі народонаселення та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, за участю представників міжнародних організацій та державних структур, задіяних у напрямку реагування на випадки насильства.

Питання розвитку Луганської області представлені Мінрегіону у Черкасах

Про це йшлося під час всеукраїнської наради з актуальних питань формування та реалізації державної регіональної політики, яка відбулась 26-27 липня.

Захід був організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Програми Європейського Союзу для України з розширення прав і можливостей.

Мета – здійснення методичного забезпечення з питань формування та реалізації державної регіональної політики.

Відбулася Всеукраїнська нарада з питань реалізації державної регіональної політики

26-27 липня у м. Черкаси Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за підтримки Програми Європейського Союзу для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні проведено «Всеукраїнську нараду з актуальних питань формування та реалізації державної регіональної політики».

Метою даного заходу – здійснення методичного забезпечення з питань формування та реалізації державної регіональної політики.

В області реалізуються заходи з протидії торгівлі людьми

У Сєвєродонецьку відбувся захід «Діалог з СММ ОБСЄ», присвячений Міжнародному дню протидії торгівлі людьми.

У ньому взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Діалог стосовно торгівлі людьми «#EndHumanTrafficking: пошук шляхів посилення зусиль у Луганській області» відбувся з ініціативи Сєвєродонецької філії Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ.

Під час заходу зазначено, що з початку 2018 року в області встановлено вісім статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми, у 2017 році – 13 особам.

27 липня 2018 року при управлінні праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради відкрито оновлений Центр надання соціальних послуг за концепцією «Прозорий офіс»

Центри надання адміністративних послуг, у т. ч. послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» відкриваються в Києві, Харкові, Вінниці, Одесі, Дніпрі, Львові, тобто в мегаполісах.

Це перший подібний «Прозорий офіс» на території області.

Ми сподіваємось, що Рубіжанський соціальний «Прозорий офіс» стане прикладом для керівництва інших територій області та надихне їх на покращення умов обслуговування своїх громадян та створення гідних умов праці для робітників управлінь соціального захисту населення.

27 липня у Луганському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Собори душ у спадок ми залишим…», до 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України

Щоб вшанувати подію, відновити у пам’яті і свідомості те, що для нас, християн, означає Хрещення нашої землі, християнська віра, 27 липня у Луганському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Собори душ у спадок ми залишим…», до 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України.

Молоко другого ґатунку прийматимуть до 1 січня 2020 року

Інформуємо, що наказом ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 27.06.2018 № 188 «Про прийняття та скасування національного нормативного документа; про внесення зміни до наказу від 18 грудня 2017 р. № 420», визначено:

- скасувати національний нормативний документ з 1 липня 2018 року ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови»;

Кабінет Міністрів України урегулював питання сплати орендної плати органами фондів соцстрахування

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації повідомляє, що Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 18.07.2018 № 572 «Про внесення зміни до пункту 10 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу», якою встановлено розмір річної орендної плати за оренду державного та комунального нерухомого майна органами фондів соціального страхування на рівні 1 грн.

«Прозорий офіс» – крок назустріч людям, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 27 липня, в Управлінні праці та соціального захисту населення (УПСЗН) м. Рубіжне було відкрито оновлену зону прийому громадян у форматі «Прозорий офіс». Участь у заході взяли: голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, а також постійний представник USAID/OTI в Україні Бенджамін Лонг та міський голова м. Рубіжного Сергій Хортів.

Уряд урегулював питання надання особам з інвалідністю послуг із комплексної реабілітації

На засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 р. № 1686 і від 31 січня  2007 р. № 80».

Президент повернув до Парламенту із пропозиціями Закон щодо запровадження державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників

Президент Петро Порошенко повернув до Верховної Ради із пропозиціями Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», прийнятий 5 липня 2018 року.

Уряд урегулював питання надання особам з інвалідністю послуг із комплексної реабілітації

На засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 р. № 1686 і від 31 січня  2007 р. № 80».

Її розроблено для забезпечення розвитку системи комплексної реабілітації (абілітації) осіб (дітей) з інвалідністю, реалізації заходів із попередження інвалідності (раннього втручання), вдосконалення механізму направлення та зарахування отримувачів послуг до реабілітаційних установ та врегулювання інших проблемних питань у сфері надання послуг особам зазначених категорій.

Українські проекти в рамках програми Erasmus+ здобули півмільйона євро

Серед 180 проектів-переможців з усього світу конкурсу 2018 р. Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне, Україна виграла 14 проектів: 10 модулів зі сталого розвитку, медичної освіти, зовнішньої політики ЄС, комерційного права, антитоталітарних практик, енергоефективності, міждисциплінарності та інклюзивності в докторантурі, європейських цінностей;1 Центр досконалості; 2 Проекти з безпеки та стабільних країн; 1 Підтримка асоціацій. Загальний бюджет проектів становить близько 500 000€.

Піротехніками вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів на території області

Протягом минулої доби, 26 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, а також територію м. Лисичанськ.

Загалом обстежено 1,53 га території області, де виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 14 артилерійських снарядів, чотири ручних гранати та 19 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Степан Кубів презентував новий механізм державного стимулювання винахідництва в Україні

26 липня Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків.

Проект спрямований на забезпечення доступу винахідників, новаторів, малих та середніх підприємств до спеціалізованих баз даних патентної інформації та навчальних матеріалів, а також зміцнення технологічного та інноваційного потенціалу таких користувачів.

Триває прийом заявок на здобуття щорічної премії соціальних проектів Social Project Awards

До 29 серпня 2018 року активісти з усієї України можуть подати заявку на другу щорічну премію соціальних проектів Social Project Awards, організаторами якої є Міністерство молоді та спорту України спільно з журналом PROactiveта за підтримки компанії «Цитрус». Церемонія нагородження переможців відбудеться 8 грудня в Одеському театрі опери та балету.

На Луганщині розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг

Продовжується введення в експлуатацію приміщень, відремонтованих для центрів надання адміністративних послуг області у   рамках Програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Крім того, приміщення центрів оснащуються всім необхідним обладнанням, меблями, програмним забезпеченням. 

Новини ООС: на Луганщині не вщухають обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

Також обстріли зафіксовані в напрямку м. Золоте Попаснянського району.

24 липня в Лисичанську відбулося відкриття пам’ятної дошки загиблому підполковнику 51 ОМБ Василю Володимировичу Спасьонову

24 липня в Лисичанську відбулося відкриття пам’ятної дошки загиблому підполковнику 51 ОМБ Василю Володимировичу Спасьонову. Бійці цієї бригади , вдова підполковника вирішили відвідати Рубіжанський музей, де зібрані матеріали про діяльність 51 (14) ОМБ. Зустріч була дуже цікавою та зворушливою . Бійці та волонтери зацікавлено подивилися експозицію та вирішили у майбутньому допомогти музею в поповненні експозиції залу АТО.