Архів новин

05 июля 2018

Асоціація органів місцевого самоврядування надала пропозиції до проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

5 липня відбулася робоча зустріч представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, де розглядався проект структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Заступник директора Департаменту – начальник управління економічного та соціального розвитку облдержадміністрації Ольга Севостьянова розповіла присутнім про проведену роботу із приведення у відповідність структури Програми.

В області відновлює роботу Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження»

01 вересня 2017 року в місті Кремінна Луганської області відновив роботу Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» (код ЄДРПОУ 26576832) за адресою: пров.

Навчально-ознайомчий тур «Соціальне підприємництво: Альтернатива чи копія класичного бізнесу? Досвід Німеччини» проходитиме 23-28 вересня 2018 року у м. Берлін

Фонд Східна Європа у співпраці з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. оголошує конкурс на участь в 5-денній навчально-ознайомчій поїздці на тему «Соціальне підприємництво: Альтернатива чи копія класичного бізнесу? Досвід Німеччини» до Федеративної Республіки Німеччина (23-28 вересня 2018 року, м. Берлін).

В облдержадміністрації розглянуто шляхи вирішення ситуації в Рубіжному

Сьогодні, 5 липня, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обговорені питання попередження виникнення надзвичайної ситуації через відключення від електропостачання КП «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та ліквідації наслідків негоди та буревію, що пройшов територією Луганщини з 28 червня по 1 липня.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

ОНЛАЙН ВИСТАВКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

10-11 жовтня 2018 року на Міжнародному виставковому порталі «ExpoUniverse» (www.expo-universe.com) відбудеться перша в Україні «Онлайн виставка харчової промисловості 2018».

«Онлайн виставка харчової промисловості 2018» - це масштабний онлайн захід, який поєднує в єдиному інформаційному просторі виробників продуктів, обладнання та упаковки, а також постачальників сировини та інгредієнтів, імпортерів, торговельні мережі та дистриб’юторів з України та інших країн світу.

УРЯД ЗАТВЕРДИВ НОВІ ТЕХНІЧНІ РЕГЛАМЕНТИ ТА ВНІС ЗМІНИ ДО ДЕЯКИХ ЧИННИХ

04 липня 2018 року, Кабінет Міністрів України затвердив Технічний регламент рухомого обладнання, що працює під тиском та Технічний регламент приладів, що працюють на газоподібному паливі. Мінекономрозвитку розробило технічні регламенти на основі Директиви 2010/35/ЄС та Регламенту (ЄС) 2016/426 відповідно.

На початку липня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 липня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку в сумі 61.643,7 тис. грн, що становить 100,0% від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Ми твердо підкреслюємо курс України на інтеграцію у ЄС і НАТО – Президент підписав Закон «Про національну безпеку України»

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про національну безпеку України». «Сьогодні ми беремо участь у підписанні цього історичного документу.  Я всім, перш за все, хочу подякувати за дуже активну роботу із підготовки цього Закону», – звернувся Президент до присутніх на підписанні Закону керівників силових структур.

Андрій Рева: Захист людини праці й легалізація трудових відносин – пріоритети уряду у трудовій сфері

Зустріч Міністра соціальної політики України Андрія Реви з представниками Міжнародної організації праці стала своєрідним продовженням обговорення, презентованого Організацією третього липня, проекту “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні” за участі представників Мінсоцполітики, соціальних партнерів, експертів МОП та Королівства Данія.

Луганщина отримає з КНР два нових автомобілі швидкої допомоги

Цей спеціалізований транспорт з відповідним обладнанням передадуть до комунального закладу «Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Загалом Міністерство охорони здоров’я України відправляє 50 нових автомобілів швидкої допомоги в області країни.

Їх отримано безоплатно у рамках Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки.

Президент підписав Указ щодо відродження Чорнобильської зони та посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами».

Указ підготовлено за результатами наради, що відбулася 26 квітня 2018 року, в ході робочої поїздки Глава держави на Чорнобильську АЕС.

Офіцери цивільно-військового співробітництва отримали обласні відзнаки

Обласні відзнаки сьогодні отримали офіцери цивільно-військового співробітництва.

Серед них командир групи ЦВС оперативно-тактичного угрупування «Північ», полковник Юрій Максимів та два офіцери з питань планування та забезпечення діяльності групи ЦВС ОТУ «Північ» – майор Віталій Мельніков та майор Василь Сарай.

Знаки пошани «Захиснику Луганщини» за зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, самовідданість, мужність, патріотизм та з нагоди 22-ї річниці Конституції України вони отримали від заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Активну молодь області запрошують на тренінг з проектного менеджменту

У рамках конкурсу малих грантів «Молода енергія громад» 12 липня у м. Сєвєродонецьку, 13 липня – смт Білолуцьку та 19 липня – смт Троїцькому відбудуться тренінги з проектного менеджменту «Змінюй світ сьогодні».

До участі у тренінгу запрошуються люди віком від 14 до 19 років, які є лідерами та активістами громадських організацій, представники молодіжних громадських рад у громадах, молодіжних центрів і просторів всіх форм власності.

Запрошуємо на презентацію в Сєвєродонецьку фільму "Луганськ. Окупація"

У Кризовому медіа-центрі "Сіверський Донець" 6 липня о 15:00 відбудеться презентація першої серії фільму журналіста газети "День" Валентина Торби "Луганськ. Окупація".

Також 6 липня показ фільму відбудеться у військовій частині 53-ї бригади о 19:30.

Цю стрічку вже демонстрували у київському "Будинку кіно" наприкінці травня.

Після показу Валентин Торба поспілкується з присутніми та розповість про інші проекти.

За словами автора, для нього важливо донести правду про витоки окупації його рідної землі (Валентин Торба – корінний луганчанин).

Оголошено громадські обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

З метою приведення структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області у відповідність до Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року відповідно до вимог, передбачених пунктом 7 статті 10 Закону України «Про засади державної регіональної політики», пропонуємо на розгляд проект структури Програми, розроблений спільно з Агенцією регіонального розвитку.

Молоді науковці Луганщини відвідали літні школи МАН

Нашу область представили чотири учні. Вони є членами Малої академії наук України представили Луганську область. Це – Кирило Кошеленко, переможець Всеукраїнського конкурсу «Кристали» (м. Лисичанськ), який був нагороджений путівкою до школи МАН. Марина Лисих, Андрій Куцький, Ілля Гайдук (м. Рубіжне). Поїздка відбулася за рахунок коштів обласного бюджету.

Делегацію учнів області очолювала педагог, керівник секції «Географія та ландшафтознавство» обласної очно-заочної школи Луганської малої академії наук учнівської молоді Ніна Куцька.

Новини ООС: Новоайдарщина знову під ворожим вогнем

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших військовослужбовців поблизу с. Станиці Луганської вівся вогонь зі стрілецької зброї.