Архів новин

20 июля 2018

Сільський туризм – чинник позитивного іміджу та джерело доходів для територій

Можливості сільського зеленого туризму як чинника розвитку сільських територій Луганської області обговорювали сьогодні, 20 липня,  під час  «кущової наради» у Сватовому. Зокрема, туристичний потеціал своїх територій презентували представники Білокуракинської, Новоайдарської, Старобільської, Троїцької райдержадміністрацій, Білокуракинської, Лозно-Олександрівської, Троїцької, Нижньодуванської селищних рад.

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМНА КОМПАНІЯ "СТРИВАЙ!"

Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді "Traffic Challenge" запускає соціальну рекламну кампанію під назвою "Стривай!" на підтримку опулярізації безкоштовної освітньої платформи з безпеки дорожнього руху FRoSH (First Road Safety HUB - перший онлайн тренінговий центр з безпеки дорожнього руху). Цей освітній проект реалізується у співпраці з Патрульною поліцією України, та фінансується в тому числі Урядом Канади в рамках проекту РТАР.

Обласний штаб захищає аграріїв від рейдерських захоплень

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів чергове засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель.

Про результати роботи оперативного штабу доповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона повідомила, що з початком роботи штабу проведено сім засідань. За цей час розглянуто три звернення щодо поновлення земельних прав та рейдерського захоплення, а також заслухано інформацію щодо розслідування по трьом кримінальним провадженням.

Відбулося чергове засідання комісії з призначення матеріальної допомоги

Одноразова грошова допомога є одним з видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно проживають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.

Увага конкурс!

Луганська обласна філармонія (м. Сєвєродонецьк,     вул. Шевченка, буд.3), відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про культуру» (формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури здійснюється на конкурсній основі) та Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497, оголошує конкурс на заміщення вакантних посад

Вживаються організаційні заходи щодо надання майбутнім батькам «пакунка малюка»

Сьогодні відбулась міжвідомча нарада, присвячена виконанню в області постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Участь у роботі взяли представники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту фінансів, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Бізнес запрошується на інформаційний день про можливості програми ЄС для молодих підприємців ERASMUS

участь в інформаційному дні, присвяченому програмі ERASMUS для молодих підприємців (COSME). 

Захід відбудеться 25 липня 2018 року за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, к. 101, початок реєстрації о 10:00 год.

«ERASMUS для молодих підприємців» – програма професійного обміну, яка діє з 2009 року, дає можливість новим підприємцям  навчатися, набувати навичок і знань у досвідчених в інших країнах-учасницях програми ЄС COSME.  

Забезпечення доступності споруд для людей з інвалідністю

Які документи гарантують право безперешкодного доступу для людей з інвалідністю?

В першу чергу це Конвенція ООН про права людей з інвалідністю. Вона визначає необхідність забезпечення особам з інвалідністю доступності фізичного, соціального, економічного та культурного оточення, охорони здоров'я та освіти, а також інформації та зв'язку, що може сприяти створенню для них можливості повною мірою користуватися всіма правами людини та основоположними свободами.

12 громадян отримають пільгове посвідчення, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

18.07.2018 в 15-30 у Луганській обласній держадміністрації відбулося засідання Комісії з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та розгляду спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, і встановлення факту участі громадян у ліквідації ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із ядерної зброї під головуванням заступника облдержадміністрації Лішик О.П.

Юні патріоти Луганщини взяли участь у Іграх нескорених

З 9 по 15 липня у с. Сприня Самбірського району Львівської області відбулись військово-патріотичні грі «Ігри Нескорених». Вони проходили на базі спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені президента УГВР Кирила Осьмака.

Розроблено довідник про центри надання адміністративних послуг Луганської області

Мета – донести інформацію про центри до споживачів адміністративних послуг – як громадян, так і суб’єктів господарювання, та популяризувати діяльність центрів.

У довіднику про ЦНАПи увійшла інформація про контактні дані, режим роботи центрів тощо.

Підприємства забезпечені рідким хлором

КП «Попаснянський районний водоканал» та ЛКСП «Лисичанськводоканал» до 26 липня включно забезпечені рідким хлором.

Облдержадміністрацією вживаються заходи щодо постачання імпортованого хлору,  що дозволить проводити повне знезараження води і стоків.

 Якість води щодня контролюється до відповідності державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

Підприємства забезпечені рідким хлором

КП «Попаснянський районний водоканал» та ЛКСП «Лисичанськводоканал» до 26 липня включно забезпечені рідким хлором.

Облдержадміністрацією вживаються заходи щодо постачання імпортованого хлору,  що дозволить проводити повне знезараження води і стоків.

 Якість води щодня контролюється до відповідності державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари за червень у порівнянні з травнем поточного року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, крупи гречані стали дешевше на 2,7 %, цукор – 2,7 %, сири м’які жирні –1,8 %, рис – 1,8 %, сало – 1,6 %, яблука – 1,3 %.

Найбільш подешевшали яйця курячі – на 10,6 %.

ГОРИЗОНТ 2020: Як наші інноватори отримали мільйони від ЄС

У 2015 р. перед інноваторами та вченими України відкрилася можливість повною мірою, нарівні з європейцями, брати участь у грантовій програмі Євросоюзу «Горизонт 2020». «Дім інновацій» з’ясував, на що Європа готова давати гроші, як українцям потрапити до програми і як підвищити свої шанси на успіх.

Про хід виконання заходів з реформування закладів первинної ланки

    Станом на сьогодні у деяких районах області до теперішнього часу не прийнято рішення районної ради щодо реорганізації місцевих центрів первинної медико-санітарної допомоги у неприбуткові підприємства. Це такі райони як: Кремінський, Марківський, Новоайдарський, Новопсковський, Старобільський.

Піротехніками на Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,9 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському районах і місті Кремінна.

Виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три  ручні гранати й три одиниці іншої вибухівки. Також було знайдено 83 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Обласною владою посилюється контроль щодо безпеки дорожнього руху

Забезпечення безпеки руху та запобігання виникненню дорожньо-транспортного травматизму на прикладі розслідування обставин та причин ДТП, що сталася 17 квітня цього року у м. Кривому Розі Дніпропетровської області, розглянуті на засіданні Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Новини ООС: На Новоайдарщині не змовкають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського та Жовтого застосовувалися протитанкові та автоматичні гранатомети, а також стрілецької зброї.

 

 

В допомогу громадянам та суб’єктам господарювання розроблено довідник про центри надання адміністративних послуг Луганської області

Державна політика у сфері надання адміністративних послуг базується на принципах професійності, відкритості, своєчасності, доступності, зручності, отримання максимуму адміністративних послуг в одному місці, надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень.

Наближення адміністративних послуг до громадян та підвищення якості таких послуг – один із основних пріоритетів діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Якісні та доступні адміністративні послуги мають стати результатом такої діяльності.

Інформаційний день про можливості програми ЄС для молодих підприємців ERASMUS

Торгово-промислова палата України запрошує представників бізнесу прийняти участь в інформаційному дні присвяченому програмі ERASMUS для молодих підприємців (COSME). Захід відбудеться 25 липня 2018 року за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, к. 101, початок реєстрації о 10:00 год.