Архів новин

11 июля 2018

Важливо підтримати місцевого товаровиробника, – Юрій Гарбуз побував на Сєвєродонецькому хлібозаводі

Сьогодні, 11 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз побував з робочим візитом на підприємстві ТОВ «Хлібний смак» (хлібозавод № 4)м. Сєвєродонецька.

Незручний розклад руху транспорту та забезпечення житлом – хвилюючі питання на особистому прийомі громадян Юрія Гарбуза

Сьогодні, 11 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Люди прийшли до очільника області за відповідями на питаннями, що стосувались забезпечення житлом, транспортної інфраструктури області тощо.

Уряд вжив заходи для посилення соціального захисту та прав внутрішньо переміщених осіб

11 липня на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», для врегулювання питань призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, обліку таких осіб і проходження ними фізичної ідентифікації

Зазначеною постановою, зокрема, передбачено:

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.

У Сєвєродонецьку обговорили сталість проекту «Генерація UA»

В облдержадміністрації відбулась зустріч між структурними підрозділами облдержадміністрації та координатором програми співробітництва задля розвитку в Україні/Молдові, Дитячий Фонд Німеччина, доктором Богданом Андрощуком та директором МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмилою Чуркіною.

Під час зустрічі представники «Генерація UA» представили здобутки і напрацювання діяльності проекту протягом двох років у Луганській області та обговорили подальшу його сталість.

Президентом внесено до Верховної Ради проект закону про податок на виведений капітал

Під час зустрічі з представниками бізнес-асоціацій та бізнес-спільнот Президент Петро Порошенко підписав подання до Верховної Ради про розгляд законопроекту про податок на виведений капітал.

Глава держави нагадав, що це питання ретельно обговорювалось. «Пам’ятаєте як тут були різні думки всередині однієї голови, маю на увазі окремі асоціації, які ніяк не могли визначитись: вони «розумні» чи «красиві». Нам потрібна ваша спільна позиція – ми «за» податок на виведений капітал чи ми «проти» податку на виведений капітал», – звернувся він до учасників зустрічі.

Прийнято рішення про надання суб’єктам малого і середнього бізнесу області фінансової допомоги

За результатами робочої наради з обговорення реалізації Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки, яка відбулася під керівництвом голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, прийнято рішення про  виділення з обласного бюджету 500 тис. грн на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Затверджено ще 288 проектів регіонального розвитку на 1,8 млрд грн, - Геннадій Зубко

Кабмін затвердив другий перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році. Це 288 проектів, які фінансуватимуться на 1,8 млрд грн з ДФРР. Загалом вже затверджено 755 проектів на загальну суму – 5,8 млрд гривень.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного розпорядження.

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали майже 150 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині, створені та діють 19 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районних, 4 міських та 4 ЦНАПи Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади (ОТГ).

У поточному році розпочали діяльність новостворені ЦНАПи виконавчого комітету Чмирівської сільської ради Старобільського району та Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району.

Експрес-огляд діяльності соціальних інспекторів за І квартал 2018 року

Соціальний захист населення – один із найважливіших напрямків політики будь-якої країни, спрямований на допомогу тим, хто потрапив у складні життєві обставини і не має достатніх доходів для існування. В Україні на виплату лише  державних  допомог та житлових субсидій в державному бюджеті  на 2018 рік передбачено  130 мільярдів гривень, що складає 5 ВВП.

Дуже важливо, щоб у скрутний для країни час допомога потрапляла тим людям, хто найбільше її потребує.

З 1 вересня люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, ввело норму щодо недопущення встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів при новому будівництві, реконструкції і капітальному ремонті вулиць і доріг населених пунктів. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

На Луганщині відбувся І етап конкурсу «Кращий начальник караулу»

Захід відбувся на навчально-тренувальному комплексі Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Мета – підвищення ролі і авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, їх заінтересованості у постійному вдосконаленні майстерності та високопрофесійному виконанні функціональних обов`язків, підтримання високого рівня дисципліни під час несення служби.

Майже 11,3 тис. дітей Луганщини оздоровлюються за бюджетні кошти

Сьогодні літнім оздоровленням та відпочинком охоплені 14482 дитини з Луганської області, з яких 11286 належать до пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Відновлено електропостачання у гуртожитках Сєвєродонецька

Завдяки втручанню у ситуацію керівництва облдержадміністрації вдалося відновити електропостачання близько 200 родинам, які проживають у гуртожитках за адресою: вул. Маяковського, 25 б та пр. Гвардійський, 14.

З метою забезпечення у подальшому безперебійного електропостачання перед головою Сєвєродонецької міської ради поставлено завдання до 20 липня вирішити питання з розрахунками КП «Житлосервіс «Світанок» за спожиті енергоносії.

На затвердження Кабміну рекомендовано 47 інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку Луганської області

Чергове засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку відбулось вчора, 10 липня, в облдержадміністрації.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що на засіданні Комісії, утвореної Мінрегіоном, розглянуто 50 проектів Луганської області, з яких рекомендовано до затвердження Кабінетом Міністрів України 47.

Для сімейних фермерських господарств спрощено оподаткування

Сімейні фермерські господарства отримали пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску. Відповідні зміни до Податкового кодексу України прийняла Верховна Рада України 10 липня.

За відповідний законопроект проголосувало 229 народних депутатів України.

У відомості зазначають, що відтепер українські фермери та їх сім’ї, які проживають у селах, стають повноцінними підприємцями та отримують ряд переваг. Офіційний підприємницький статус за пільговим оподаткуванням дозволяє їм виходити на нові організовані ринки та збільшувати свої прибутки.

Піротехніками на Луганщині вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,45 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 24 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, три ручних гранати, п’ять одиниць іншої вибухівки й 20 одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Завершується поточний ремонт на дорозі Р-66, на черзі – дорога Т-13-02

На Луганщині продовжуються ремонтні роботи на автодорогах загального користування державного значення.

Зараз ремонтується дорога Р-66, а саме – ділянка 119-120 км + 500. Тут працює «Кремінський райавтодор». Ділянку від Сватівського району забезпечує Лисичанська філія ДП «Луганській облавтодор».

«Щодня кремінські дорожники відпрацьовують близько п’яти кілометрів, а лисичяни – майже кілометр. Справа у тому, що у них більш складні ділянки дороги Р-66, які уражені ямковістю», – повідомляють дорожники.

Новини ООС: Золоте-4 під вогнем ворожих обстрілів

Сьогодні після опівночі російсько-окупаційні війська вдалися до обстрілу з протитанкових гранатометів по населеному пункті Золоте-4, що на Попаснянщині.

Крім того, протягом минулої доби ворог двічі відкривав вогонь по укріпленнях наших захисників поблизу Оріхового Попаснянского району та Кримського Новоайдарського району з автоматичних і протитанкових гранатометів.

Профілактика гострих кишкових інфекцій рятує життя

Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Безпечний пікнік: Як вберегтися від харчового отруєння

Із початком сезону пікніків у країні традиційно розпочинається сезон харчових отруєнь. Розповідаємо, як уникнути харчового отруєння і що робити, якщо все-таки отруїлись.

 

ЧИСТОТА