Архів новин

26 июля 2018

Юрій Гарбуз привітав родини ВПО з придбанням житла за обласною програмою кредитування

Три родини внутрішньо переміщених осіб отримали довгострокові пільгові кредити на придбання квартир у м. Сєвєродонецьку. Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз особисто зустрівся з сім’ями та привітав з придбанням житла.

Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Кабінет Міністрів України сьогодні під час засідання затвердив розпорядження про схвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей. Відповідний документ підготувало Міністерство інформаційної політики України.

Реалізація Стратегії має забезпечити повноцінний доступ громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Розроблено системний підхід до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на Луганщині

Регіональну цільову програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки в Луганській області прийняли на колегії облдержадміністрації сьогодні, 26 липня.

Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Кабінет Міністрів України сьогодні під час засідання затвердив розпорядження про схвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей. Відповідний документ підготувало Міністерство інформаційної політики України.

Реалізація Стратегії має забезпечити повноцінний доступ громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Зустріч з делегацією національного та регіонального офісу Міжнародної організації SOS Children Village

Сьогодні, 26 липня 2018 року Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності організував зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з делегацією національного та регіонального офісу Міжнародної організації SOS Children Village на чолі з генеральним директором Міжнародної благодійної організації СОС Дитячі Містечка Україна Андрієм Чупріковим.

Проблеми зайнятості населення Луганської області обговорили на колегії облдержадміністрації

В умовах трудової міграції та тіньової зайнятості необхідна консолідація зусиль для подолання безробіття та створення нових робочих місць, – зазначила в.о. начальника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова під час засідання колегії ОДА сьогодні, 26 липня.

Проблеми зайнятості населення Луганської області обговорили на колегії облдержадміністрації

В умовах трудової міграції та тіньової зайнятості необхідна консолідація зусиль для подолання безробіття та створення нових робочих місць, – зазначила в.о. начальника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова під час засідання колегії ОДА сьогодні, 26 липня.

На Луганщині посилять контроль за станом довкілля

Сьогодні, 26 липня, під час колегії Луганської обласної державної адміністрації було прийнято Регіональну цільову програму моніторингу довкілля Луганської області на період до 2022 року.

Кожній дитині турботливу родину, – підписано договір про співпрацю між Луганською облдержадміністрацією та МБО БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна»

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз підписав договір про співпрацю між облдержадміністрацією та Міжнародною Благодійною організацією «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна» в особі її генерального директора Андрія Чупрікова.

Договір укладено з метою узгодженої діяльності сторін з реалізації у Луганській області Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та права дитини на виховання у сім’ї.

Президент заснував державну стипендію ім. Левка Лук'яненка для підтримки заручників, які утримуються в російському полоні

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів осіб, незаконно затриманих, утримуваних Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, звільнених з числа таких осіб, підтримки зазначених осіб та членів їх сімей».

Цим актом Глава держави засновує державну стипендію імені Левка Лук'яненка для підтримки згаданих осіб.

Президент доручив Кабінету Міністрів України вжити необхідних заходів з метою виплати стипендії вже у поточному році.

В Україні суттєво збільшився відсоток встановлення лічильників тепла

На сьогодні 83% житлових будинків та майже 98% бюджетних установ в Україні оснащено приладами обліку теплової енергії. Про це зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

«Протягом трьох років в Україні суттєво збільшився відсоток встановлення лічильників тепла в житлових будинках – із 50% до 83%. Бюджетні установи на сьогодні обладнані приладами обліку теплової енергії на 97-98%»,  – зазначив він.

У Сєвєродонецьку відбудеться акція «Лабіринт можливостей»

У понеділок, 30 липня, стартує інформаційна акція «Лабіринт можливостей», присвячена відзначенню Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Місце: площа Перемоги (навпроти входу у Луганської облдержадміністрації, проспект Центральний, 59).

Час: 10:00 година.

Акція відбуватиметься у всіх обласних центрах України та у м.Києві і має на меті поінформувати громадян України про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, коли вони погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці.

За півріччя надходження єдиного податку в області збільшились на 20,3 відсотка

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 139 млн гривень єдиного податку.

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-червня 2018 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 79,8 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 45,9 млн гривень.

Житло для дітей-сиріт

25.07.2018 року було проведено чергове засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де були розглянуті пропозиції та документи подані районами та містами області відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету.

На Луганщині відкриють ще два дитячих будинки сімейного типу

Відбулося засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Піротехніками на Луганщині вилучено 82 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,02 га територій у Новоайдарському, Станично-Луганському районах, місті Кремінна та селі Воєводівка.

Загалом виявлено та вилучено 82 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, п’ять ручних гранат і 53 одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сьогодні останній день прийому заяв на бакалавра, на молодшого спеціаліста на базі 11 класів – 8 серпня

Подавати через електронні кабінети вступників заяви для вступу на бакалавра та магістра на основі повної загальної середньої освіти можна до 18-ї години 26 липня.

Натомість для вступників на молодшого спеціаліста на базі 11-ти класів можливість подавати заяви відкрита до 8 серпня. Ті, хто вступатиме на молодшого спеціаліста не лише за сертифікатами ЗНО, а на основі творчих конкурсів, мають подати електронні заяви до 1 серпня.

Вступники вже створили понад 161 тис. електронних кабінетів та подали більш як 900 тис. електронних заяв.

У Мінсоцполітики обговорили питання захисту прав осіб, які постраждали від злочину торгівлі людьми

24 липня 2018 року відбулось засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович.

Основною темою засідання стали питання щодо протидії торгівлі людьми з метою трудової експлуатації та втягнення у незаконну діяльність, захист прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та перебувають в ув’язненні за кордоном.

Україна у трійці лідерів за кількістю запитів у Trade HelpDesk від ЄС

За інформацією Представництво Європейського Союзу в Україні на офіційній сторінці у Facebook повідомляє про те, що компанії з України серед лідерів за кількістю запитів до європейської служби Trade HelpDesk.

Інфорграфіка

Новини ООС: Новоайдарщина знову під обстрілами

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь автоматичних протитанкових гранатометів.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиці Луганської вівся вогонь зі стрілецької зброї.