Архів новин

06 июля 2018

У Сєвєродонецьку зібралася колегія Комітету з фізичного виховання та спорту

Засідання колегії Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України відбулося сьогодні, 6 липня, в облдержадміністрації.

«Проведення цієї колегії є дуже знаковим для Луганщини – землі талановитих та спортивних людей. Важливо, що наше спортивне співтовариство відчуває значну підтримку на державному рівні», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, відкриваючи захід.

День поля на Луганщині

 

 

Традиційне для Луганщини свято початку жнив – День поля – пройшов 5 липня у Білокуракиному. І це не випадково, адже тут багато ініціативних фермерів, які вміють та хочуть розвивати аграрний сектор у світлі останніх новацій і технологій.

Відкрила урочистий захід директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова, також учасників заходу привітали заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко.

У Сєвєродонецьку презентовано стрічку Валентина Торби «Луганськ. Окупація»

Сьогодні, 6 липня у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбувся показ фільму «Луганськ. Окупація» журналіста Валентина Торби. На перегляд стрічки зібрався широкий загал людей, які на власному досвіді дізналися про тягар війни та біль втрат.

Фільм є відображенням бачення автора подій захоплення проросійськими бойовиками Луганська та аналіз передумов війни.

Увага! Важлива інформація

10 липня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Вболіваємо за наших спортсменів: сьогодні стартує світова першість з греко-римської боротьби

З 6 по 8 липня у місті Загреб (Хорватія) проходитиме найважливіша подія сезону – чемпіонат світу з греко-римської боротьби серед кадетів.

До складу національної збірної команди України увійшли представники Луганщини: Політаєв Микита (в/к 65 кг) та Калашніков Святослав (в/к 110 кг).

З програмою змагань можна ознайомитися за посиланням: http://borba.com.ua/best-news/1813-chemponat-svtu-sered-kadetv.html.

У повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 липня отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю.

Облдержадміністрацією координуються заходи з підготовки до опалювального сезону

В облдержадміністрації відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час засідання членами штабу було розглянуто низка питань. Зокрема, виконання заходів з благоустрою територій населених пунктах області, проведення підготовчих і ремонтних робіт житлових будинків, автомобільних доріг, інженерних мереж та споруд.

Визначено переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Учора в облдержадміністрації відбулося засідання Конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

На заході сформовано рейтинг проектів місцевого розвитку та визначено переможців.

Зі 134 проектів місцевого розвитку, поданих для участі у конкурсі, переможцями визнано 41 проект загальною вартістю 4 996 359,71 гривень.

На підставі результатів конкурсу розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації протягом трьох робочих днів буде затверджено перелік переможців.

Громадськість активізувала роботу з обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

5 липня відбулася робоча зустріч представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області з питання обговорень проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Ольга Севостьянова, заступник директора Департаменту – начальник управління економічного та соціального розвитку, ознайомила присутніх про проведену роботу із приведення у відповідність структури Програми.

На Луганщині судитимуть чергових організаторів антиконституційного референдуму 2014 року

Служба безпеки України продовжує роботу із виявлення осіб, причетних до організації та проведення антиконституційного «референдуму про державну незалежність ЛНР», організованого сепаратистами у травні 2014 року.

Оперативники спецслужби задокументували протиправні дії ще чотирьох осіб, причетних до проведення псевдореферендуму у Новопсковському та Марківському районах Луганської області.

Правоохоронці встановили, що двоє голів та двоє членів так званих виборчих комісій організували та забезпечили проведення фейкового заходу.

Зустріч Президента України з представниками бізнесу відбулася у Києві

Президент Петро Порошенко 4 липня запросив представників реального бізнесу до активної участі в опрацюванні найближчих реформаторських кроків, які ним ініційовані в рамках Акту економічної модернізації України 2018-2019. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з бізнес-асоціаціями та бізнес-спільнотою.

На переконання Президента, ці кроки мають забезпечити подальший прогрес економічних реформ і призвести до ще більшої економічної свободи в Україні при умові спільної та ефективної роботи з представниками бізнес-середовища.

День поля на Луганщині розкрив нові перспективи аграрного сектору

У Білокуракиному 5 липня відбулося традиційне обласне свято початку жнив – День поля. Участь у заході від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза взяв його заступник Вадим Данієлян. Також були присутні керівники Білокуракинського району – голови райдержадміністрації, райради та ОТГ. До участі долучилися і найбільш зацікавлені сторони – представники регіональних аграрних підприємств та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Піротехніками на Луганщині вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,21 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: дві мінометні міни, вісім ручних гранат, 23 підривника, 24 одиниці набоїв й 37 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Запрошуємо на фестиваль української народної іграшки та гри

Запрошуємо сьогодні, 6 липня, жителів та гостей нашої області завітати в Кремінну на фестиваль української народної іграшки та гри.

На цьому святі кожен бажаючий матиме змогу насолодитися красою робіт народних умільців, власноруч виготовити народні іграшки на тематичній виставці декоративно-ужиткового мистецтва та узяти участь у народних іграх і розвагах.

З 1 вересня при проектуванні доріг не допускається встановлення тимчасових споруд і рекламних конструкцій на пішохідних тротуарах, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

5 липня поточного року, управлінням організовано проведення засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Обговорено питання попередження виникнення надзвичайної ситуації через відключення від електропостачання КП «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та ліквідації наслідків негоди та буревію, що пройшов територією Луганщини з 28 червня по 1 липня.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Новини ООС: Новоайдарщина потерпає від обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 9 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь зі станкових, ручних і автоматичних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиці Луганської вівся вогонь зі стрілецької зброї.