Архів новин

02 июля 2018

Напередодні Дня Нацполіції України у Сєвєродонецьку відбулись урочисті заходи

Сьогодні, 2 липня, у Сєвєродонецьку, на площі Миру відбулись урочистості з нагоди Дня Національної поліції України. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. Також привітати поліцейських прийшли керівники обласних правоохоронних та силових відомств.

Почалася реєстрація електронних кабінетів вступників

2 липня 2018 року розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників – вона буде відкрита до 18-ї години 25 липня. З 12 липня через кабінети можна буде подавати заяви на вступ до вишів. Їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня.

Цього року заяви в електронній формі мають подавати вступники на бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування, а також молодшого спеціаліста на базі 11 класів.

Для реєстрації потрібно зайти на сторінку https://ez.osvitavsim.org.ua/ та вказати наступну інформацію:

«Твоє пр@во»: ПРООН запускає мобільний додаток для захисту прав внутрішньо переміщених осіб і постраждалих від сексуального й гендерно обумовленого насильства

Мобільний додаток «Твоє пр@во», розроблений у рамках Програми відновлення та розбудови миру ПРООН за підтримки уряду Нідерландів, є ще одним важливим кроком на шляху до вирішення цієї проблеми.

Прийом заявок для участі в конкурсі «Українська книжка року» триває

Держкомтелерадіо приймає заявки для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року».

На конкурс подаються книжкові видання українською мовою, що вийшли в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Премія «Українська книжка року» присуджується в трьох номінаціях:

Представники нашої області завоювали срібло змагань «Схід і Захід разом-2018»

З 29 червня по 1 липня у місті Святогірськ Донецької області відбулися традиційні комплексні змагання «Схід і Захід Разом».

У шістьох видах спорту змагались найкращі спортсмени Громадської організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» з Донецької, Луганської, Івано-Франківської, Львівської областей, а також команди нацгвардійців і Краматорського прикордонного загону.

Знані луганчани відзначені Президентом України

Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України.

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджені і жителі нашої області.

Так, апаратника виробництва товариства «Науково-виробниче підприємство «Зоря» Наталію Стеблянко відзначено медаллю «За працю і звитягу».

З 1 липня впроваджено заокруглення загальних сум розрахунків готівкою підприємствами торгівлі та сфери послуг

З 1 липня 2018 року підприємства торгівлі та сфери послуг у випадку відсутності монет дрібних номіналів проводять заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги).

Застосування цих правил спростить щоденні розрахунки громадян та дасть можливість скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обігу на понад 90 млн гривень на рік.

Сьогодні розпочалася додаткова сесія ЗНО-2018

Додаткова сесія проводиться для осіб, які з поважних причин не мали можливості узяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Загалом в Україні для участі у додатковій сесії з української мови і літератури зареєстровано 692 особи, з математики – 356 осіб, з історії України – 352 особи, з англійської мови – 240 осіб, з біології – 152 особи, з географії – 133 особи, з хімії – 59 осіб, з фізики – 42 особи, з німецької, французької, іспанської мов – 6, 4 та 2 особи відповідно.

Графік додаткової сесії ЗНО в 2018 році:

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 6 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 31 артилерійський снаряд, одну мінометну міну, одну ручну гранату, два інженерних боєприпаси та шість одиниць іншої вибухівки.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 586 виїздів, обстежено 577,92 га території області, де виявлено та вилучено 3819 одиниць вибухонебезпечних предметів й 277 одиниць набоїв.

ДАБІ має стати партнером забудовників в якісному веденні будівельних робіт, – Олексій Кудрявцев

Запобігти проблемним будівництвам можливо лише усунувши ризик їх виникнення на всіх етапах містобудівної діяльності. Про це говорили 27 червня під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева з бізнес-спільнотою Американської торговельної палати в Україні.

Президент підписав Закони щодо пільг зі сплати ввізного мита та податкових пільг, які діють на період проведення ООС із відсічі збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2464-VІІІ «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо уточнення деяких положень». Закон був ухвалений Верховною Радою 19 червня 2018 року.

Новини ООС: На Луганщині бойовики продовжують мінометні обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Попасної та Троїцького відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Щастя та Кримського Новоайдарського району застосовувались автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.