Архів новин

13 июля 2018

Захист інтересів та прав дітей у прийомних родинах – на контролі обласної влади

У рамках надання методичної допомоги щодо організації оздоровлення дітей, здійснення належного медичного, соціального та психологічного супроводу для сімей, які виховують усиновлених та прийомних дітей, служба у справах дітей облдержадміністрації та Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «СОС Дитяче Містечко» відвідали дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї Білокуракинського та Новопсковського районів.

Маркування продуктів в магазинах: Україна переймає європейські норми

10 липня 2018 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект від 07.06.2018 № 8450 «Про інформацію для споживачів про харчові продукти», який встановлює загальні принципи та вимоги до інформації для споживачів щодо харчових продуктів, зокрема стосовно маркування харчових продуктів, а також обов’язки операторів ринку з доведення цієї інформації до інших операторів ринку та до споживачів.

Законопроект передбачає чіткі вимоги до маркування харчових продуктів.

В першу чергу, це:

Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при ДРС – дієвий механізм досудового вирішення спорів у сфері ліцензування

Експертно-апеляційною радою з питань ліцензування, створеню при Державній регуляторній службі України (ДРС), проведено 7 засідань, на яких розглянуто 36 скарг суб’єктів господарювання на дії органів ліцензування щодо порушення законодавства у сфері ліцензування та 36 звернень органів ліцензування щодо надання погодження на проведення позапланових перевірок додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов.

На Луганщині проводиться робота щодо запобігання та протидії домашньому насильству

В умовах будь-якого конфлікту ситуація із домашнім насильством загострюється. Не є виключенням і Луганщина. Однак, на жаль, у суспільстві ще й досі стійкі стереотипи про «сміття, яке не можна виносити з хати», «б'є – значить любить» та інші.

Австрійські канікули для вихованців «Кришталика»

Нещодавно 10 учнів комунального закладу «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик» повернулися від захопливої подорожі до Республіки Австрії.

Майже три тижня вони перебували у цій країні. Жили у приватній гімназії «Місіонери в серці Ісуса».

Під час австрійських канікул діти відвідати найвідоміші місця Зальцбурга та його околиць.

Луганською облдержадміністрацією забезпечується реалізація громадянами та юридичними особами наданих законом прав на землю

12.07.2018 в Луганській облдержадміністрації відбулось чергове засідання комісії з розгляду земельних питань, організація та проведення якого була забезпечена Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації.

ТОП-10 спеціальностей, на які виділено найбільше місць державного бюджету

«Середня освіта», «Комп’ютерні науки» та «Будівництво та цивільна інженерія» – ці та інші спеціальності отримали найбільше місць державного замовлення 2018 року. Про це розповів генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров під час прес-брифінгу, який 12 липня 2018 року, відбувся в приміщенні Міністерства освіти і науки України.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і

Зустріч з батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу та прийомними сім'ями

12 липня начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. відвідала Білокуракинський та Новопсковський райони.

В рамках візиту начальник служби у справах дітей облдержадміністрації разом із керівниками районних служб у справах дітей та представниками Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації «СОС Дитяче Містечко» відвідала дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, які функціонують на території районів.

Рубіжне отримає кошти з облбюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглядалося питання ліквідації наслідків негоди та буревію, що пройшов територією Луганської області з 28 червня по 1 липня 2018 року.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко нагадав, що через негоду пошкоджень зазнали об’єкти соціальної сфери, електропостачання,  приватні житлові будинки у Біловодському, Старобільському, Марківському, Міловському, Новопсковському та Новоайдарському районах. Але, найбільших пошкоджень зазнало м. Рубіжне.

Парламентський комітет підтримав законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України»

Ще один важливий крок до подальшої успішної децентралізації та зміни радянської системи управління в країні! Профільний парламентський Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав розроблений Мінрегіоном законопроект №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України» та рекомендував ВРУ прийняти його за основу! Про це на своїй сторінці у FB написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«ФІНАНСУВАННЯ ДЛЯ БІЗНЕСУ»

20–21 липня 2018 року в Тернополі  для власників та керівників малого та середнього бізнесу, фінансових директорів, менеджерів з розвитку бізнесу відбудеться семінар «Фінансування для бізнесу».

Мета семінару — підвищити компетенції з пошуку та вибору фінансових інструментів, що працюють в Україні та ЄС, для розвитку свого бізнесу у відповідності до стратегічних цілей компанії.

Через ЦНАПи надано майже 150 тисяч послуг

Сьогодні на Луганщині діють 19 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районних, 4 міських та 4 ЦНАПи Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Цього року розпочали діяльність новостворені ЦНАПи виконавчого комітету Чмирівської сільської ради Старобільського району та Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району.

На цей час у Красноріченській та Троїцькій селищних радах тривають ремонтні роботи в приміщеннях, призначених для розташування ЦНАПів.

З 1 вересня при проектуванні доріг не допускається встановлення тимчасових споруд і рекламних конструкцій на пішохідних тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

З 1 вересня пішохідні зони будуть обов’язково проектуватися із врахуванням потреб людей з інвалідністю

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить обов’язкове проектування пішохідних зон на вулицях і дорогах із врахуванням потреб людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Зубко доручив розробити перспективні плани формування ОТГ на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму

Крим та тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей будуть в Україні. Це неминуче відбудеться! Тому вже зараз маємо планувати, як реформа децентралізації, змінить життя українців, які опинились заручниками російських окупантів на цих територіях. Це наш головний пріоритет на цей рік! Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

СЛОВАЦЬКА КООПЕРАЦІЙНА БІРЖА

13 листопада 2018 року Словацька агенція з розвитку інвестицій та торгівлі (Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu – SARIO) при Міністерстві економіки Словацької Республіки проведе «Словацьку коопераційну біржу» в м. Братислава.

Згадана біржа є традиційним щорічним міжнародним заходом, спрямованим на встановлення та розвиток прямих бізнес-контактів між підприємцями/підприємствами країн Європи та світу.

«ГРАФІЧНИЙ РЕДАКТОР CRELLO ДЛЯ МСБ: ДИЗАЙН – ЦЕ ЛЕГКО»

Програма She Exports Офісу з просування експорту спільно з Depositphotos запрошують жінок-підприємниць та жінок на керівних посадах в компаніях з експортним потенціалом приєднатися до вебінару «Графічний редактор Crello для МСБ: Дизайн – це легко». 

Тема вебінару була обрана не випадково. За результатами опитування жінок в бізнесі, їм часто бракує ресурсів для створення маркетингових матеріалів, і водночас вони прагнуть навчитися створювати візуальні рішення та маркетингові матеріали самостійно.

Піротехніками на Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,39 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряда, одну ручну гранату й три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Місцеві бюджети Луганщини отримали 1,3 млрд гривень

Протягом січня-червня 2018 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 306 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 1 млрд 285 млн гривень податків та зборів. Темп росту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 9 % або 105,4 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Молодь зі сходу України та кримчани мають можливість отримати українську освіту в 2018 році

Громадська організація «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні створила відеоінструкцію «Дорожня карта для абітурієнтів з непідконтрольних Уряду України територій Донецької, Луганської областей, території вздовж «лінії розмежування».

Важлива інформація

З 1 липня ніяких заборон на закупівлю молока другого ґатунку не запроваджується!

Як повідомляє Мінагрополітики до 1 січня 2020 року молоко другого класу буде прийматися переробними підприємствами на будь-які цілі. З 1 січня 2020 р. по 1 січня 2022 р. встановлено перехідний період, протягом якого молоко 2-го ґатунку буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів (наприклад, кормів для тварин або казеїну).

Новини ООС: На Луганщині фіксується зменшення ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська один раз порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Троїцького Попаснянського району застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС

12 липня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Під час засідання розглядалося питання щодо загрози зупинки підприємств централізованого питного водопостачання КП «Попаснянський районний водоканал» та ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Доповідачем виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.