Архів новин

19 июля 2018

Забезпечення безпеки руху та запобігання виникненню дорожньо-транспортного травматизму

     19.07.2018 відбулося засідання Координаційної ради при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху, на якому було порушено актуальні питання сьогодення у сфері забезпечення безпеки руху та запобігання виникненню дорожньо-транспортного травматизму на прикладі розслідування обставин та причин ДТП, що сталася 17.04.2018 у м. Кривому Розі Дніпропетровської області.

Обласна влада сприяє навчанню людей з інвалідністю вести власну справу

У Вінниці відбувся триденний бізнес-тренінг із соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти», до якого активно долучились  представники громадських організацій людей з інвалідністю з Луганської області.

На Луганщині збільшується кількість роботодавців, які надають вакантні місця

Про це йшлося на засідання Луганського обласного центру зайнятості у смт Мілове, присвяченого роботі І півріччя 2018 року.

Показник працевлаштування в порівнянні з аналогічним періодом минулого року виріс на 11%.

Кількість роботодавців, які надали вакансії, збільшилась з 1,9 тис. до 2,2 тис.

Працевлаштовано з компенсацією єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування 217 безробітних, що на 27 осіб більше ніж за І півріччя минулого року.

Юрій Гарбуз вивів Луганщину до трьох морів

Сьогодні, 19 липня, Асоціація сільгосптоваровиробників Луганської області, Група компаній «Содружество» та Балтійсько-Чорноморський економічний форум підписали Меморандум про співпрацю. Укладення договору відбулося за сприяння голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Інформація щодо надання пільг з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування

У березні 2018 року Уряд затвердив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Документом передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними, Київською адміністраціями на відповідний рік.

Результати роботи КП «Луганська обласна Фармація Північ» за І півріччя 2018 року

За результатами діяльності у І-му півріччі 2018 року комунальним підприємством «Луганська обласна «Фармація Північ» перевиконані показники фінансового плану підприємства на 2018 рік у 2 рази. До бюджетів усіх рівнів було сплачено податків у сумі 12,8 млн. грн, у тому числі 8,1 млн. грн до державного бюджету та 4,7 млн. грн до місцевих бюджетів.

Копії документів для підписання декларації з лікарем більше не потрібні

МОЗ України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу. Розповідаємо, що змінилося.

Кампанія з вибору сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів триває з квітня. Це перша подібна кампанія національного рівня. За цей час виникла необхідність удосконалити порядок подання декларацій про вибір лікаря. Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, що набрали чинності 3 липня 2018 року.

Луганчани з інвалідністю проходять курс фізкультурно-спортивної реабілітації в Західній Україні

Спортсмени з порушенням опорно-рухового апарату і вадами зору беруть участь в туристичних походах, тріал-орієнтуванні, займатимуться в тренажерному залі і на ігрових майданчиках.

Реабілітація проходить на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру в с. Яворів Львівської області. Вона триватиме до 29 липня.

У цьому році це вже другий табір для людей зазначеної категорії. Перший відбувся у червні.

До складу  групи увійшли вісімнадцять осіб, більшість з яких – юні спортсмени.

На Луганщині судитимуть чергову учасницю антиукраїнського «референдуму» 2014 року

На Луганщині співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, спільно з прокуратурою продовжують заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації та проведення антиконституційного «референдуму про державну незалежність ЛНР», організованого сепаратистами у травні 2014 року.

Правоохоронці задокументували протиправні дії ще однієї учасниці фейкового заходу, яка брала активну участь у роботі так званої «виборчої комісії» у Попасній.

Телекомунікаційні мережі у будинках розміщуватимуться за стандартами ЄС

Уряд затвердив єдині правила розміщення будинкових телекомунікаційних мереж та доступу провайдерів до інфраструктури будинків. Прийняті рішення  спрямовані на імплементацію Директиви 2002/19/ЄС про доступ до електронних комунікаційних мереж та пов’язаного оснащення. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідних урядових постанов.

Фахівці землевпорядної служби Луганщини надали більше 31 тисяч адмінпослуг

З початку поточного року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Луганській  області надали населенню більше 31 тис. адміністративних послуг. З них майже 23 тис. – безоплатно.

За надані платні послуги у першому півріччі цього року до бюджетів  області  було спрямовано  більше  636 тис.  гривень.

Найбільші фінансові надходження отримано  за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

На безоплатній основі громадяни отримали  більше 22 тис. послуг.

Дівчина-сирота стала власницею квартири у Старобільську за кошти держбюджету

У Старобільському районі розпочато процес купівлі житла для осіб з числа дітей-сиріт за рахунок субвенції з державного бюджету.

Підписання договору купівлі квартири між Старобільською міською радою та дівчиною-сиротою Юлією відбулось 18 липня. Це перший такий договір у районі.

Відповідне рішення було прийнято комісією Луганської облдержадміністрації згідно наданих пропозицій до Старобільського району. Ще на придбання житла чекають особи з числа дітей-сиріт, які проживають на території Лиманської та Байдівської сільських рад.

Піротехніками на Луганщині вилучено 11 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 18 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 8 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському районах й місті Кремінна.

Виявлено та вилучено 11 артилерійських снарядів і 47 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На відновлення навколишнього середовища області сплачено 37 млн гривень

За січень-червень 2018 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 37 млн 251 тис. гривень екологічного податку.

Близько 55 % з цієї суми або 20 млн 488 тис. гривнь зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 16 млн 763 тис. гривень надійшло до загального фонду державного бюджету.

Слід зазначити, екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Новини ООС: На Луганщині фіксується зменшення кількості ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Оріхового та Троїцького Попаснянського району застосовувалися підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.