Архів новин

31 июля 2018

У Сєвєродонецьку презентували бренд Луганської області

Сьогодні, 31 липня, у Луганській облдержадміністрації відбувся форум-презентація «Імідж Луганської області: від ідеї до сучасного бренду».

Увага конкурс муніципальних проектів у сфері теплопостачання

Проект ПРООН «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» оголосив відбір муніципальних проектів у сфері теплопостачання, що використовують аграрну біомасу, для надання технічної допомоги з метою розробки інвестиційної документації.
Хто може подавати заявку:

У Києві розглянуті здобутки провідних спортсменів країни зі стрибків у воду та визначені подальші напрями роботи

Відбулася нарада Федерації України зі стрибків у воду, де обговорили стратегію розвитку даного виду спорту.

Наразі стрибки у воду розвиваються в спортивних школах дев’яти областей країни. Луганщина є однією з чотирьох областей, де даний вид спорту є пріоритетним – до складу національної збірної України входять 15 луганчан.

Юрій Гарбуз узяв участь у круглому столі під головуванням Командувача ОС

Сьогодні, 31 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у круглому столі за результатами трьох місяців проведення Операції об’єднаних сил на чолі з Командувачем Об’єднаних сил Сергієм Наєвим

Тривають роботи по відновленню надійного енергопостачання регіону

         З робочим візитом представники Департаменту відвідали ПС 220 кВ «Ювілейна», на якій відбувається реконструкція в рамках реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна». Станом на 31.07.2018 виконано понад 90% робіт.

         Ці заходи здійснюються з метою відновлення надійності енергопостачання регіону, а також виведення Луганської області з режиму «енергетичного острова» і з’єднання її з Об’єднаною енергетичною системою України.

Президент підписав Закон, спрямований на удосконалення функціонування системи державної підтримки культури

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності Українського культурного фонду», прийнятий Верховною Радою України 3 липня 2018 року.

Закон має на меті удосконалення функціонування системи державної підтримки культури, створення сприятливих умов для реалізації програм державної політики України в культурній сфері.

Документ також уточнює правовий статус Українського культурного фонду, удосконалює процедури, пов’язані з підтримкою проектів цим фондом.

Сватівщина радо зустріла дітей зі Львівської області

Два тижні поспіль десять юних гостей зі Старосамбірського району Львівської області відпочивали в Сватівському районному комунальному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський».

Для відпочиваючих організували цікаву подорож пам’ятними та культурними місцями міста, екскурсію районним музеєм «Історії освіти Сватівщини».

Також вони відвідали духовні перлини району: Храм Ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів» та Свято-Успенський Храм.

Проводиться конкурс на отримання всесвітньої премії для розумних міст

Smart City Expo World Congress шукає кандидатів для отримання престижної всесвітньої премії для розумних міст – World Smart City Awards.

Мета премії – визнання та підтримка інноваційних стратегій, проектів та ідей міського розвитку, які можуть змінити на краще життя громадян.  

Заявки приймаються до 13 вересня 2018 року.

Переможці будуть оголошені 14 листопада 2018 року.

Категорії World Smart City Awards:

Геннадій Іваненко – новий заступник голови Луганської облдержадміністрації

30 липня 2018 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням призначив Геннадія Іваненка на посаду заступника голови облдержадміністрації.

Уряд удосконалив порядок надання окремих видів державних соціальних допомог та спростив процедуру для громадян

Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Зокрема, приведено чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейській стандартів у цій сфері.

Крім того, передбачено спрощення процедури призначення державних допомог для громадян за фактичним місцем проживання.

30 ЛИПНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Місто Сєвєродонецьк долучилося до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії «#протиДІЙ торгівлі людьми», яка в цей день проводиться у всіх обласних центрах України за ініціативи Міністерства соціальної політики України спільно із суб’єктами Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми.

Луганщина потрапила до першого пулу проектів з будівництва нових амбулаторій

310 сучасних амбулаторій будуть збудовані у сільській місцевості у 15 областях України. Це перший пул проектів, який затвердили Наказом Мінрегіону, і які реалізовуватимуться 2018 року за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

До нього потрапили Луганська, Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Порядок заповнення декларації для призначення субсидії на оплату ЖКП

Декларацію заповнює особа за місцем реєстрації (або особа, яка орендує житло і фактично сплачує вартість одержуваних послуг.)
 
У правому верхньому куті зазначається назва місцевого управління соціального захисту населення до якого подається Декларація.
 
У розділі І:
 
У позиції 1 вказуються прізвище, ім’я по-батькові особи, яка звертається.
 

Піротехніками на Луганщині вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,6 га територій у Новоайдарському та Станично-Луганському районах, а також біля міста Лисичанськ.

Загалом виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 22 артилерійських снаряди, одну ручну гранату, 14 одиниць іншої вибухівки та 27 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Нові зміни у ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі»

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, впровадило нові зміни у ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі» для покращення їх стану та мінімізації можливих проривів та аварій на трубопроводах. А саме – ввело систематичний контроль за внутрішньою корозією трубопроводів та використання сучасних методів оброблення води.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

У Мінрегіоні обговорять перспективи та проблематику створення орендного житла в Україні

2 серпня о 14:00 у Малій залі Мінрегіону (м. Київ, вул. В. Житомирська, 9) відбудеться круглий стіл на тему: «Орендне житло в Україні: перспективи та проблематика». На заході будуть обговорюватися проблемні питання, які має вирішити майбутній законопроект та які розміщені за посиланням: https://bit.ly/2LOiMKH.

Затверджено перший пул проектів з будівництва 310 нових амбулаторій, — Зубко

310 сучасних нових амбулаторій будуть збудовані у сільській місцевості у 15 регіонах України. Це перший пул проектів, який затвердили Наказом Мінрегіону, і які реалізовуватимуться 2018 року за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

До освітніх центрів на Луганщині звернулися понад 730 осіб

До освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 732 особи.

Направлені для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – вісім абітурієнтів;
- про повну загальну середню освіту – 26 абітурієнтів;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 64 абітурієнти.

Для вступу до закладів освіти з тимчасовою довідкою подали документи 90 абітурієнтів.

Новини ООС: Новоайдарщина потерпає від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська сім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.